De resultaten 1 tot 18 van 18 worden weergegeven.

Discussie: Gettysburg [DVD]

  1. #1

    Standaard Gettysburg [DVD]

    Gettysburg [DVD]

    De belangrijkste veldslag van de Amerikaanse Burgeroorlog is een lange zit.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Samen met Glory is dit voor mij dé film (serie) over de Amerikaanse Burgeroorlog. Nu nog een beetje te duur, maar als ie goedkoper wordt wil ik 'm zeker hebben. Een lange zit, dat wel, maar zeker de moeite waard.
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

  3. #3

    Standaard

    Nog nooit gezien, ik ben benieuwd na de vele goeie kritieken. Ik zal deze ook ooit wel eens aanschaffen wanneer ik die goedkoper zie op het forum of in de winkels :wink:

  4. #4

    Standaard

    Op TCM (of hoe dat tegenwoordig ook heet) werd deze film regelmatig uitgezonden. Ik vond hem nogal droogjes en (zoals al een paar keer genoemd is) erg lang: deze is misschien interessanter voor geschiedenisliefhebbers dan voor het gros van de filmliefhebbers.

  5. #5

    Standaard

    Ik vond en vind deze film helemaal geweldig, al tig keren op vhs gezien, ik wacht ook totdat deze iets goedkoper wordt, maar hij staat op zeker in mijn wishlist.
    Laatste aanschaf nr. 1620 "nights in Rodanthe"

    foto's van collectie | al mijn films bij imdb | dvdprofiler

  6. #6
    Hamilcar54
    Guest

    Standaard

    Een interessante film, wat me wel opviel was hoe slecht de valse baarden zijn !

  7. #7

    Standaard

    Prachtig in beeld gebracht en volledig historisch correct naar blijkt. Ik Vond deze beter als Gods & Generals, ook al was deze mooier van beeld doordat hij op 2:35 was geschoten (perfect beeldformaat voor epische films en films met veel veldslagen en massale shots) De veldslagen zijn erg mooi in beeld gebracht en alles doet echt aan doordat deze echt op locatie in Gettysburg is gefilmd. De oorlog die bekend staat als de meest bloedige uit de 19e eeuw (samen met de Taiping Opstand in China) wordt hier overigens wel niet al te bloedering in beeld gebracht. Ik denk dat het in het echt toch veel heftiger geweest is. Maar al met al een zeer geslaagde film, waarbij de acteerprestaties, de dialogen en het verhaal er zeker toe bijdragen dat de 253 min zo voorbij zijn.

  8. #8

    Standaard

    In mijn ogen een absoluut meesterwerk en heb een uitzondering gemaakt op mijn prijslimiet en deze dvd toch aangeschaft voor 21 euro. Prachtig hoe Gettysburg hier vrijwel historisch accuraat neer wordt gezet en mooi om te zien dat ze de locaties gebruikt hebben. Het acteerwerk is van een bijzonder hoog niveau. Jeff Daniels is echt super, maar de wijze waarop Martin Sheen en Tom Berenger hun rollen neerzetten doet je bijna vergeten dat de zuidelijken voor slavernij vochten en [spoiler:503a8225a6]brengt me bijna tot het punt dat ik de zuidelijken in de film wil zien winnen, voor diegene die nog niet wisten dat de noordelijken hier de slag hebben 'gewonnen' [/spoiler:503a8225a6]. Een zeer waardige verfilming van de bloedigste slag op amerikaanse bodem.
    "Our sun is dying. Mankind faces extinction."

  9. #9

    Standaard

    244 minuten is echt een beetje lang.
    Mr Fairbrother: 'Is Ted here?'
    Spike: No, he's doing the whocanputhisheadinabucketofwaterthelongest-competion!

  10. #10

    Standaard

    Een beetje lang! Ja, kort is anders maar er is een Laserdisc versie met een aantal extra scenes en die komt op 276 min. Die versie zal denk ik nooit meer te zien zijn vrees ik.

    Maar hij komt zeker in mijn collectie al ik hem kan vinden voor een leuke prijs. Op ebay gaat hij gaat meestal niet weg onder de 60-70 dollar.

  11. #11

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Hamilcar54
    Een interessante film, wat me wel opviel was hoe slecht de valse baarden zijn !
    Yep...de voorvaders van ZZ-top...
    .........Faith No More.........

  12. #12

    Standaard gettysburg

    Gettysburg is echt een fantastische film, ik heb hem al een jaar of 9 op video en nu ook eindelijk op dvd. Ik ben al van kinds af aan geïntereseerd geweest in de Amerikaanse Burgeroorlog en dit is zeker de beste film over dat onderwerp (en ja Glory en gods and generals heb ik ook op DVD nu nog wachten op Wicked Spring en The last full Measure..............en de serie North and South) Ik zag trouwens dat in 1 van de berichten stond dat HET ZUIDEN VOOR SLAVERNIJ VOCHT??????? Zucht........helaas zul je dat in gemiddeld Nederlands geschiedenis boek lezen. Echter de waarheid is veel complexer. Het is waar dat slavernij hoofdzaak was voor de verstoorde relatie tussen de noordelijke en zuidelijke staten maar het was NIET de reden waarom de oorlog werd gevochten. Een aantal zuidelijke staten voelden zich in hun rechten aangetast door het Noorden (een gevoel dat zich over een aantal decennia had gevormd en is verder te groot om uit te leggen) Een aantal zuidelijke staten scheidden zich af van de unie en vuurden op Fort Sumpter. Daarna verklaarde het Noorden de oorlog op het Zuiden waarop nog een aantal zuidelijke staten zich afscheidden. Om een lang verhaal kort te maken het zuiden vocht voor onafhankelijkheid en het noorden voor het behouden van de unie. Afschaffing van de slavernij werd voor het noorden pas een issue nadat bekend werd dat engeland en frankrijk op het punt stonden het voor het zuiden op te nemen. Het was dus meer een politieke zet. In ieder geval...Gettysburg is een zeer indrukwekkende film al is hij voor mensen die er niets of weinig van af weten moeilijk te begrijpen

  13. #13

    Standaard schitterend!

    Dit is gewoonweg een topper in z'n genre. Zoals reeds aangegeven, samen met Glory, de twee beste verfilmingen van de Amerikaanse burgeroorlog.

    Ok, de kwaliteit van het beeld en geluid kunnen beter, maar dat doet niets af aan het feit dat dit gewoonweg een spannende en meeslepende film is die torenhoog uitsteekt boven films als b.v. the patriot. (maarja dat is natuurlijk weer subjectief hé) :wink:
    We are the knights who say... NI

  14. #14
    MarkW2
    Guest

    Standaard Slavernij

    Dat de Zuidelijken voor het behoud van de slavernij vochten is inderdaad far off base en eigenlijk alleen maar een propaganda-item van de overwinnende partij, en alle Hollywoodprodukties, waarin de federalen, de "blauwen" als de helden afgeschilderd zijn en de geconfedereerden, de "grijzen" als een stel racistische struikrovers. Het is een grove verminking van de geschiedenis. De nobele Robert Edward Lee zou nooit de geconfedereerde legers aangevoerd hebben voor een laagstaand motief als de slavernij. Hij beschouwde slavernij als een -toen nog- noodzakelijk kwaad wat vanzelf uit zou sterven met de stapsgewijze ontwikkeling en emancipatie van de zwarte bevolking; hij zou er nooit mensenlevens voor opgeofferd hebben. 90% van de zuidelijke bevolking had niets met de slavernij te maken, maar stond wel vierkant achter de strijd tegen het noorden. Wat was de werkelijke reden? Naar aanleiding van belastingwetten die de zuidelijke katoenstaten benadeelden stapten enkele van die staten uit de Unie. Abraham Lincoln escaleerde de zaak door met militaire interventie te dreigen. Het behoud van de eenheid van het land, niet de slavernij, was voor hem de hoofdreden om het Zuiden te bedreigen. Slavernij werd pas later tot een propaganda-thema om de oorlog te rechtvaardigen toen die niet zo gemakkelijk ging als de noordelijken zich voorgesteld hadden. Die "Emancipation Proclamation" was een briljante politieke zet, want sindsdien is het Zuiden bijna unaniem belasterd en veroordeeld en de zaak waar ze voor vochten consequent verkeerd voorgesteld in de media. Vooral het misbruik van de geconfedereerde vlag door racisten in de jaren '70 heeft de zaak van het Oude Zuiden van de Verenigde Staten veel kwaad gedaan.
    "Gettysburg" is een goede weergave van het conflict maar als film slechts matig interessant vanwege de vele cliches.

  15. #15

    Standaard

    Ach, ik geloof niet dat in deze film de historische waarheid veel geweld wordt aangedaan, ook al zullen de makers hier en daar wel hebben moeten smokkelen. Onvermijdelijk in een gedramatiseerd verhaal, het is immers geen documentaire.
    Wat wel enorm afleidt, zijn de kolderieke aangeplakte baarden en snorren, waardoor je gedurende de hele film blijft denken dat je met een Monty Python satire van doen hebt.

  16. #16

    Standaard

    Ik had in deze film niet één keer het gevoel, dat daar twee enorme legers aan het vechten waren. Ligt het aan mij of ben ik hierin de enige.
    Hierdoor is de film toch wat teleurstellend. Aan het einde wordt het nog wel een beetje goed gemaakt, maar ik had er meer van verwacht.
    - Jeroen -
    - Mijn te koop Blu-Ray's -
    - I've never been perfect, but neither have you - LP -

  17. #17

    Standaard

    Interessante film. Had alleen jammer genoeg af en toe het idee dat ik naar zn RTL4 woensdagavond film zat te kijken omdat het allemaal niet altijd heel professioneel overkwam, denk aan die aanplak-baarden. Verder natuurlijk interessante geschiedenis waar ik nog weinig van af wist. Wel een erg lange zit zeg! Binnenkort maar eens Glory gaan kijken. Zit nog te twijfelen of Gettysburg wel in mn collectie gaat blijven...
    Four-Star Trader (236)

  18. #18

    Standaard

    Natuur getrouwe weergave van de beroemde veldslag tijdens de burgeroorlog tussen de Noorder-en Zuiderlingen. Knap dat er zoveel aandacht aan elk detail is gegeven en komt daarbij op de echte locatie is opgenomen. Een overvloed van bekende sterren zoals Martin Sheen , Tom Berenger, Jeff Daniels en Sam Elliot. Moet toegeven is een lange zit deze film , maar ja als je elk detail aan bod wil laten kan je bijna niet anders . Jammer dat ze met een dubbel zijdige DVD hebben gewerkt, ben daar niet echt een voorstaander van, liever twee aparte disks. Belangrijk om te weten is ook voor de liefhebbers van zoveel geschiedenis dat er ook een prequel is gemaakt door productieteam "Gods & Generals" . hierin is enkel Martin Sheen vervangen door Robert Duvall in de rol van Generaal Robert E. Lee. Interessant zijn ook aantal docu's die als extra op de DVD staan.
    .

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •