De resultaten 1 tot 15 van 15 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Blackadder Goes Forth [DVD]

    Blackadder Goes Forth [DVD]

    Blackadder Goes Forth uit 1989 is na The Black Adder (1983), Blackadder II (1986) en Blackadder the Third (1987) het vierde en laatste seizoen van een tv-serie die vooral in Engeland mateloos populair is.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard Engelse humor

    Rowan Atkinson is bij de meeste mensen bekend als Mr. Bean. Grappige stukjes met universeel herkenbare situaties, die waarschijnlijk tot in lengte van jaren op tal van zenders in de herhaling zullen blijven lopen.

    Veel minder bekend, maar van een briljant niveau is de Blackadder-reeks. De 2e, 3e en vooral deze 4e serie zijn de besten. Niet in de laatste plaats omdat Rowan Atkinson zijn schrijverspositie na de 1e reeks overdeed aan Ben Elton. Maar ook door de geweldige ondersteuning door Stephen Fry en Hugh Laurie.

    Als je liefhebber bent van Engelse humor mag deze reeks eigenlijk niet in je collectie ontbreken. En dat geldt ook voor de onlangs op DVD verschenen reeks Absolutely Fabulous (1 t/m 3, de vierde zal later volgen).

    Maz

  3. #3

    Standaard

    De vertaling is "af en toe minder goed" staat er in de recensie. Dat lijkt mij het understatement van het jaar. Vooral bij de eerste aflevering is het lachen. Daar staat namelijk, zonder overdrijving, in elke zin minstens 1 enorme taalfout. Eerlijk gezegd vermoed ik dat de ondertitelaar nog nooit in Nederland is geweest. De engelse ondertitels zijn beter, zodat deze geweldige serie toch nog fatsoenlijk te volgen valt.

    Stomeboat

  4. #4

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Stomeboat
    De vertaling is "af en toe minder goed" staat er in de recensie. Dat lijkt mij het understatement van het jaar...
    Stomeboat
    De Fawlty Towers box heeft datzelfde probleem. Sommige uitspraken zijn ook niet te vertalen eigenlijk, dus maar gewoon met Engelse ondertiteling bekijken, dat is het leukst.

    Om nog even wat over Blackadder te zeggen: geniale serie

  5. #5
    Glorious Member Avatar van Jaded
    Registratie datum
    Jan 2002
    Woonplaats
    Belgica, olé olé.

    Standaard

    Deze release is de minst verzorgde van de 4 series.
    Maar nog zeker van een (heel) goed niveau.

    De kwaliteit van de humor buiten beschouwing gelaten, dat is voor iedereen anders.

  6. #6

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Stomeboat
    De vertaling is "af en toe minder goed" staat er in de recensie.

    Stomeboat
    Heb eens even de ondertiteling bekeken. Je hebt groot gelijk: zoals zovaak doen de geachte dames/heren vertalers regelmatig maar een slag in de rondte. Het was me nog niet opgevallen, omdat ik eigenlijk nooit naar de ondertiteling kijk.

    Dit is dus inderdaad een minpuntje.

    Maz

  7. #7

    Standaard

    Idd, heb zowel de Fawlty Towers als de Blackadder-boxset en bij beide boxen hetzelfde probleem. Toch jammer, je schaft zo'n box aan om voor de rest van je leven de serie te hebben. Die ondertitels kunnen dat idee toch aardig verknallen. Gelukkig heeft de Mr. Bean-set er geen last van!

  8. #8

    Standaard

    paar dagen geleden de hele serie afgekeken, en echt SUPER...

    ik vind Baldrick echt top , ik moet echt lachen om hem...

    Rowan Atkinson is ook gewoon brilliant, net als de acteurs die de bijrollen spelen, zoals Melchett & Percy in de oudere delen en vooral dus in de 4e serie....


    ...ik moet zeggen dat ik serie 1 de minst sterke vind, nog grappig, maar vind de seizoenen erna leuker,

    2 wellicht de leukste, MAAR om 3 misschien wel het meest gelachen en 4 blijft mijn favoriet.....


    TOP!!!! ik kan een ieder de Blackadder Box aanbevelen, net als de Christmas Carol van deze serie....


    SUPER

  9. #9

    Standaard

    De taalfouten in de ondertitelingen zijn inderdaad een groot minpunt. Natuurlijk is het lastig (zo niet onmogelijk) om alle woordgrappen naar het Nederlands te vertalen, zeker niet in zo'n rap tempo. Maar dan nog is het wel heel goed mogelijk om dit zonder taalfouten te doen. Verder raast de ondertiteling wel heel snel voorbij. Deel 4 kan daarom het best gekeken worden zonder...

  10. #10

    Standaard

    Sterke reeks maar heel gitzwart in vergelijking met de vorige series.
    Eerlijkheid is het belangrijkste in een relatie. Als je daarover kan liegen, zit je gebeiteld
    "Bother," said Pooh, as the "cop killers" pierced his kevlar jacket.

  11. #11

    Standaard

    De Blackadder box-set vind ik persoonlijk echt een topper, sterke zwarte humor (maarja daar moet je van houden). Dat ondertitelling verhaal daar kan ik me volledig in vinden, maar dat is een veel voorkomend probleem bij comedies. Metname engelse humor is hier erg gevoelig voor, omdat daar veel woordgrappen in te vinden zijn die zich maar erg moeilijk laten vertalen. Meestal zet ik dan ook de Engelse ondertitel aan en kijk dan de film, dat werkt nl. een stuk prettiger.
    Op deze DVD ook geen surround effecten, maar met zo'n comedy heb je dat ook echt niet nodig, voor mij is het vermakelijk genoeg.

  12. #12

    Standaard I have a cunning plan!

    Ikzelf heb ook de boxset in mijn bezit. De vierde reeks vind ik persoonlijk de minste (in vergelijking met de drie voorgaande reeksen, want deze reeks is zeker niet slecht)

    Als je Black Adder in huis wil halen, zou ik zeker kiezen voor de Black Adder Boxset. Deze kost meer, maar je krijgt dan wel de hele Black Adder Quadrilogie. En je kan eens afwisselen tussen de verschillende reeksen.

    I have a plan, so cunning, that if you put a tale on it, you can call it a weazle
    We are the knights who say... NI

  13. #13

    Standaard

    de afl. dat blackadder voor de rechtbank moet komen vind ik 1 v/d hoogtepunten uit de hele serie, dus ben niet helemaal met je eens....

  14. #14

    Standaard

    De 4e vind ik juist het leukst! Echt briljante humor, maar je moet er wel van houden natuurlijk. De box heb ik niet, omdat ik de eerste heel saai vond, die is niet te vergelijken met de 3 vervolgen, dus heb ik de andere 3 los gekocht. Het is alleen jammer dat je zoveel moet betalen voor zo'n DVD terwijl er helemaal geen extra's opzitten.

  15. #15

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door glannestino
    De 4e vind ik juist het leukst! Echt briljante humor, maar je moet er wel van houden natuurlijk. De box heb ik niet, omdat ik de eerste heel saai vond, die is niet te vergelijken met de 3 vervolgen, dus heb ik de andere 3 los gekocht. Het is alleen jammer dat je zoveel moet betalen voor zo'n DVD terwijl er helemaal geen extra's opzitten.
    Mee eens, ik heb ze wel alle 4 los, plus de kerstspecial en de Back & Forth-special uit de UK. de 4e serie is ook mijn favoriet, maar de dvds zijn waardeloos. Geen extras, de videokwaliteit is zelfs voor een serie die op vhs geschoten is waardeloos, en het geluid is niet meer dan redelijk. SE's please!! Back & Forth is wel een goeie disc qua kwaliteit, met als extra de Cavalier Years-sketch (Here is my fist...). Klassieke comedy en verplichte kost voor iedere zichzelf respecterende britcom-fan.
    We stand alone together...Preciousss...And like that, he's gone...
    My Website Mijn verkoopthread

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •