Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234
De resultaten 76 tot 79 van 79 worden weergegeven.
  1. #76

    Standaard

    Deze film kijk ik nog altijd graag terug. Je wordt gewoon meegenomen op een reis door de tijd, en alles net even anders door de ogen van Forrest. Personages als Jenny, Bubba en Lieutenant Dan vergeet je gewoon niet meer.
    Ik vind dit ook Hanks' beste rol, en die keuze is niet makkelijk te maken, gezien zijn geweldige oeuvre. Een DVD die de film verdient. Super!
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

  2. #77

    Standaard

    Hele leuke film,maar naar het einde toe te veel sentiment en te veel herhaling.Blijft alsnog een aanrader.

  3. #78

    Standaard

    Gisteren gezien:

    Opnieuw een film die ik al heel lang niet meer heb gezien. Hij stond al tijden in mijn kast te wachten om bekeken te worden, maar het kwam er maar niet van, tot gisteren!

    Tom Hanks speelt Forrest Gump, een zachtaardige man met een zeer laag IQ (75). Hij zit op een bankje bij de bushalte en vertelt, terwijl hij op z'n bus wacht, zijn hele levensverhaal en wie het ook maar wil horen. Door het verhaal heen komen en gaan een aantal mensen die dan geboeid zitten te luisteren. Zo vertelt Forrest over zijn moeilijke jeugd, waar hij vaak werd gepest over zijn IQ en over zijn lichamelijke handicap. Forrest had vroeger namelijk een zeer fragiele rug, waardoor hij moest lopen met speciaal aangelegde beugels aan zijn benen. Hij vertelt over Jenny, de enige persoon die hem niet veroordeelde over zijn handicaps, maar ging voor de puurheid in zijn hart. Jenny en Forrest waren als pies and carrots, altijd waren ze bij elkaar. Maar toen ze opgroeiden gingen ze allebei hun eigen weg. Forrest ging het leger in, waar hij onder het leiderschap van Lt. Dan Taylor (Gary Sinise) viel. Hier ontmoette hij zijn tweede vriend, Benjamin Buford 'Bubba' Blue (Mykelti Williamson). 'Bubba' is een fervent garnalenvisser en Forrest belooft hem te helpen na de oorlog. Helaas kwam zijn vriend om in de oorlog, maar beloofde Lt. Taylor hem te helpen, Forrest had namelijk zijn leven gered. Tijdens de gehele oorlog en ook daarna bleef Forrest aan Jenny denken. Maar Jenny was haar eigen weg ingeslagen.
    Toen Forrest en Lt. Taylor na de oorlog begonnen met garnalen vissen, bleek Forrest hier aanleg voor te hebben en hij werd multimiljonair hiermee. In al zijn jaren heeft hij nogal wat V.I.P.'s ontmoet, zo is hij o.a. bij de President op bezoek in het Witte Huis en ontmoet hij (een destijds nog jonge en onbekende) Elvis Presley en John Lennon.
    Uiteindelijk is Forrest klaar met zijn verhaal en vertelt hij dat hij hier op het bankje zit, omdat hij Jenny bezoekt. Ze had hem een brief gestuurd.

    Hoe dit afloopt? Kijk maar gerust, want "Forrest Gump" is een topfilm! Robert Zemeckis heeft iets heel moois gemaakt van wat origineel een roman was van schrijver Winston Groom. "Forrest Gump" is een film die heel wat met me doet en dat komt mede door het uit-ste-ken-de acteerwerk van Tom Hanks. Hij laat nogmaals maar eens zien een zeer getalenteerde acteur te zijn. Hanks geeft de hoofdpersoon zo'n aandoenlijk karakter, dat je zeer intens met hem meeleeft, met alles wat hij meemaakt. De mooie, gevoelige muziek van Alan Silvestri draagt ook zeer zeker zijn steentje bij. Gary Sinise heeft een leuke bijrol als Lt. Dan Taylor. Verder zorgt ook de komische ondertoon bij een aantal scene's voor een hele aparte filmervaring.
    In 1995 kreeg "Forrest Gump" maar liefst 13 Oscarnominaties waarvan er 6 werden binnengehaald en geheel verdiend! O.a. in de categorie beste film, beste acteur en beste scenario ging het beeldje naar deze film.

    Score: 9.5/10
    "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
    ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul."

    Greetz, the Dude / Four-Star SafeTrader
    Last.fm | Filmlijst en -recensies | DVD Profiler

  4. #79

    Standaard

    Hoewel dit een mooie film is die goed is gemaakt, heeft het verhaal me nooit echt kunnen boeien.
    Het is dus niet de eerste maal dat ik deze film zie, maar zelfs nu kon de film me niet echt overtuigen.
    Wel een zeer goede soundtrack die ervoor zorgt dat ik de film heb kunnen uitkijken.

Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •