De resultaten 1 tot 5 van 5 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Un Homme et une Femme [DVD]

    Un Homme et une Femme [DVD]

    Een realistisch gefilmd verhaal over de liefde tussen twee zielsverwanten.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Het is jammer dat de kleine produktiemaatschappijen dvd.nl zo weinig Franse films sturen... een beoordeling van "8 Femmes S.E." of "Sous le sabble" [spoiler:0256bd2f12]beiden van regiseur Ozon waarvan er over een maand de film Swimging Pool in de filmhuizen draait. [/spoiler:0256bd2f12]is welkom.

    Misschien moet ik ze maar eens naar jullie opsturen

  3. #3

    Standaard

    Ik probeer iedere maand zoveel mogelijk van dit soort films aan te vragen, maar helaas is het zo dat lang niet alles ook binnen komt.

  4. #4

    Standaard

    Doorgaans hoeven jullie zeker niets aan te vragen. Neem aan dat Warner en zijn kornuiten dankbaar van de publiciteit gebruik van maken.

    Maar even iets anders, is het niet een beter idee om die sticker van de coverfoto weg te halen? Zoals je schreef is het nogal misleidend. Maar jij kan er iig nog wat aan doen.

  5. #5

    Standaard

    De prent was destijds waanzinnig populair. En meer dan dat. Op de meeste festivals kaapte hij moeiteloos een aantal prijzen weg. Van de Golden Globe, tot de Gouden Palm in Cannes, tot een Oscar voor het Beste Origineel Scenario, plus een Oscar voor de Beste Buitenlandse Film. De aanstekelijke deuntjes van Francis Lai werden lustig mee gebromd en dus regelrechte hits.
    Jean-Louis en Anouk waren eensklaps sterren.
    En overal stonden lange rijen voor de bioscoop.
    Dit was de liefdesgeschiedenis van het decennium. Geen Romeo en Julia, neen. Maar gewoon het verhaal van een man en een vrouw.
    Anne Gauthier (Anouk Amée) is produktie-assistente in de filmwereld. Ze heeft een dochter op een kostschool, waar ze Jean-Louis Duroc (Jean-Louis Trintignant), een autocoureur, die een zoontje in dezelfde kostschool heeft, leert kennen.
    Via kleine gesprekjes en een aantal flashbacks leren we dat beiden weduwen zijn bij wie de emotionele problemen weliswaar nog niet helemaal geheeld en verwerkt zijn, maar die zich toch ontegensprekelijk tot elkaar aangetrokken voelen.
    En wij tot hen. Het zijn aardige mensen. Het zijn mooie mensen. Net zoals de beelden (soms kleur soms zwart-wit), aardig en mooi zijn, de stijl aardig en mooi is, en de muziek aardig en mooi is.
    Volgens de meeste critici was het allemaal maar niks. Veel te uitgekookt, te bedacht, te oppervlakkig, al met al onecht, en bovendien zo doorzichtig als vensterglas. Vergaten zij even een ding: en dat is dat al dat aardige en mooie, al die liefde van nu en dat verdriet over vroeger in een ongelooflijk intieme en poëtische sfeer is geschilderd, die de film onvergetelijk maakt. En ook al heeft hij met de jaren aan kracht ingeboet (al zo vaak nagedaan, zoals in het vreselijke Love Story, Turks Fruit, When Harry met Sally) het blijft een aardige en mooie klassieker over gewoon Anne en Jean-Louis.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •