Alle leeftijden Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling dvd.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:7
Extra's:3
3.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 39
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Laatste reacties

Rolf  |  14-07-2003

ik heb "geluk zit in hele grote dingen" en "voor ons hoeft het niet meer" voor ons hoeft het niet meer, vondt ik persoonlijk iets beter, toch is geluk..........
Lees meer >

Sander Dubbeldam  |  30-01-2003

ik heb "geluk zit in hele grote dingen" en "voor ons hoeft het niet meer" voor ons hoeft het niet meer, vondt ik persoonlijk iets beter, toch is geluk..........
Lees meer >

immz0r  |  30-01-2003

Dat is een andere Show hoor deze gaat over een vuurtoren wachter die ruzie heb met zijn broer, die weer een bordeel bezit. Het eerste deel maak je dus die...
Lees meer >

Menno Hagendoorn  |  30-01-2003

Nee, het gaat over Bert als eenzame stationschef op station Fisk. En natuurlijk verder over helemaal niets... maar natuurlijk wel leuk!:D Dat kampeer st...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Deel deze recensie

Geluk zit in hele grote dingen (Bert Visscher)

Geluk zit in hele grote dingen (Bert Visscher) cover

Recensent:
Koen Koene
30-01-2003

Koop
nu hier
online!

Koop deze DVD in de winkel voor:
€26.9

DVD

Totaalbeoordeling:

5.4
Geluk zit in hele grote dingen (Bert Visscher) (DVD) feature

Samenvatting

Cabaretier Bert Visscher heeft in zijn langlopende carrière vele fans voor zich weten te winnen met zijn eigenzinnige stijl. Ook in Visscher’s laatste, ‘Geluk zit in hele grote dingen’, is deze stijl weer volop herkenbaar. Deze show verhaalt over de rivaliteit tussen twee broers; de ene beheert een vuurtoren, de ander een bordeel. Wat erg leuk gevonden is, is dat Visscher tijdens het eerste bedrijf de vuurtorenwachter speelt, en dat het complete tweede bedrijf zich afspeelt in het bordeel (een compleet ander decor). Op 22 en 23 november werd ‘Geluk zit in hele grote dingen’ in de stadsschouwburg te Groningen opgevoerd, alwaar opnames werden gemaakt voor een TV-registratie. Nu is deze show ook op DVD verkrijgbaar.

Commentaar

Eigenlijk kunnen we kort zijn: ‘Geluk zit in hele grote dingen’ is op en top Visscher, dus dat betekent veel druktemakerij, gekke bekken, maffe typetjes, snelle verkleedpartijtjes, volop (vaak ietwat platvoerse) grappen en grollen, en enkele meer en minder serieuze liedjes op piano. Ben je een liefhebber van het overige werk van de cabaretier, dan zal ook deze laatste show, de achtste alweer, erin gaan als zoete koek. Heb je echter geen idee waarom het publiek bij een Visscher-voorstelling continu in een scheur ligt, dan zal ‘Geluk zit in hele grote dingen’ daar geen verandering in brengen.

Filmspecs

Regisseur

Joep Krijnen

Acteurs

Medium:DVD
Genre:Cabaret
Regio: 2
Jaar:2002
Speelduur:108 min
Verpakking:Amaray Keep Case
Beeldverhouding:1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
Ondertiteling:Geen
Uitgever:Universal Pictures Benelux
EAN:3259190266193

Extra's

  • Bouwdag Luxor (24 min.)

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

‘Geluk zit in hele grote dingen’ staat zoals verwacht met een beeldverhouding van 1.33:1 op de DVD. De kwaliteit kan er mee door, maar het beeld is zeker niet zonder tekortkomingen. De pluspunten eerst: de kleurweergave is prima en het beeld heeft een bovengemiddelde scherpte. Daarbij heeft men het helaas wel noodzakelijk geacht om redelijk wat edge enhancement te gebruiken. Ook duiken er vrij veel compressieartefacten op (met name macro-blocking), die deels veroorzaakt worden door een vrij lage gemiddelde bitrate van zo’n 4Mbit/s. Maar zoals gezegd kan het er allemaal mee door, zodat we toch een bescheiden voldoende toekennen.

Geluidskwaliteit

Over het geluid valt weinig bijzonders te vertellen. Eigenlijk is de enige eis die we bij dit soort DVD’s aan het geluid stellen dat de spraak goed verstaanbaar is. Daarvoor is eenvoudig stereogeluid meestal ruim voldoende. Daarom is het niet vreemd dat we op dit schijfje een Dolby Digital 2.0-track (224kbit/s) aantreffen, die precies doet wat je ervan verwacht: het drukke gepraat van Visscher zonder problemen (zoals vervorming) ten gehore brengen.

Extra's

Bij de enige extra op de DVD, getiteld Bouwdag Luxor kijken we mee hoe men in een dag het decor opbouwt voor het optreden van Visscher in het Luxor in Rotterdam. In 24 minuten zien we de gehele bouwdag samengevat, vanaf het moment dat de vrachtwagen met materiaal in Rotterdam aankomt, tot het moment waarop Visscher als aftrap van het programma op zijn fiets het podium oprijdt. Redelijk interessant om eens te zien hoeveel werk er vooraf gaat aan een op het eerste gezicht simpele show. Het geheel is overigens niet voorzien van commentaar en laat zich eigenlijk het best vergelijken met een ‘B-roll’, zoals we die regelmatig bij films op DVD aantreffen.

Conclusie

‘Geluk zit in grote dingen’ is een typische Bert Visscher-show; liefhebbers zullen er hartelijk om moeten lachen, terwijl de Visscher-haters de show waarschijnlijk al na vijf minuten af zullen zetten. Eerder verscheen het optreden al op TV, maar nu heeft het ook het medium DVD bereikt. Laten we vooropstellen dat er niemand zal zijn die met de DVD-uitgave van ‘Geluk zit in hele grote dingen’ verwacht een perfect demonstratieschijfje voor de thuisbioscoop in handen te hebben. De audiovisuele kwaliteit zal daarom ook geen grote rol spelen bij de overweging of men dit schijfje wel of niet aan moet schaffen: zolang beeld en geluid niet al te beroerd zijn, is het al lang goed. Aan deze voorwaarde voldoet de DVD zeker, het geluid is prima, maar natuurlijk weinig spectaculair, het beeld is acceptabel, maar niet zonder tekortkomingen. Op het gebied van extra’s valt er niet zo heel veel te beleven, maar dat hadden we eigenlijk ook niet verwacht. Al met al een aardige DVD voor de liefhebber, al is de technische uitvoering niet echt bijzonder.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Universal Pictures Benelux.

Deel deze recensie

Lees meer

Lezersrecensies

Schrijf hier je eigen minirecensie. Onder de inzendingen verloten we iedere maand een prijs.

Lezersrecensies (0)

  • Er zijn nog geen lezersrecensies.