Beck - Volume 6

Recensent:
Laurens van der Molen
09-08-2016

Totaalbeoordeling:

8
DVD

Beck - Volume 6 (DVD)
Samenvatting

Martin Beck (Peter Haber) werkt bij de Zweedse politie en is verantwoordelijk voor het team Moordzaken. In de vorige seizoenen werd hij hierbij ondersteund door Gunvald (Mikael Persbrandt) als zijn rechterhand. In dit zesde seizoen is Gunvald echter vrijwel niet meer van de partij en krijgt Beck een nieuwe partner, namelijk de niet bepaald conventionele Noorse rechercheur Steinar (Kristofer Hivju). De twee moeten met behulp van hun team vier grote zaken oplossen, terwijl ze in hun privéleven ook de nodige problemen tegenkomen.

Commentaar

Beck - Volume 6 bevat het zesde seizoen van de populaire Zweedse detectiveserie Beck. In dit seizoen verlaat Mikael Persbrandt helaas de cast. Een groot verlies, wat zeker aan het begin even wennen is, maar zijn vervanger, Kristofer Hivju, onder andere bekend van Game of Thrones, is gelukkig erg goed. Zijn karakter is zeer interessant en zorgt voor een leuke nieuwe dynamiek in het team. Wel is de manier waarop het karakter Gunvald de serie verlaat niet echt karaktereigen. Dit had beter opgelost kunnen worden. Mikael Persbrandt is wel te zien in de eerste episode, maar het lijkt erop of hij nooit tegelijkertijd met de andere acteurs op de set is geweest en er telkens in is gemonteerd. Een klein smetje op een verder uitstekend seizoen. Het zesde seizoen bestaat uit vier afleveringen van 90 minuten per stuk. De zaken zijn stuk voor stuk interessant, maar het sterkste punt van de serie zijn de karakters en hun privéleven. Martin Beck twijfelt dit hele seizoen over het nut van zijn werk door de zaken die voorbij komen en het constante tegenwerken door zijn baas. De nieuwe rechercheur Steinar is verhuisd naar Zweden om meer bij zijn dochter van zestien uit een eerder huwelijk te kunnen zijn. Hij moet zijn relatie met haar zien te verbeteren en tegelijk moet hij zijn plek zien te vinden in het team van Beck. Ook de andere leden van het team maken genoeg mee om ook dit zesde seizoen weer erg makkelijk weg te laten kijken. Het einde van het seizoen laat een opening voor een zevende seizoen en het is dan ook te hopen dat dit er komt en dat Peter Haber en Kristofer Hivju opnieuw hun rol zullen vertolken. Liefhebbers van Beck weten wat ze kunnen verwachten en zullen ook van dit zesde seizoen smullen. Voor nieuwe kijkers is seizoen 6 in principe prima te volgen, maar toch raad ik aan om de serie van het begin af aan te kijken. De onderlinge relaties tussen de karakters zijn dan veel duidelijker en je haalt als kijker dan een stuk meer uit de serie.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Detective, Televisie
Regio: 2
Jaar: 2016
Speelduur: 360 min
Verpakking: Duo Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Lumière Crime Series
EAN: 5425019009830

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de DVD-uitgave van Beck - Volume 6 wordt weergegeven met een beeldverhouding van 1.78:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit is prima. De kleuren zijn mooi vol en het contrast en zwartniveau zijn uitstekend. Zeker tijdens de vele close-ups is het beeld zeer scherp. Het prachtige Zweden wordt erg mooi in beeld gebracht. Het beeld bevat geen storende compressiefoutjes. De serie heeft Nederlandse ondertiteling, die goed duidelijk in beeld is weergeven.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van Beck - Volume 6 bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Zweeds audiospoor. Dit is van een goede kwaliteit. De dialogen zijn allemaal duidelijk te verstaan, ook wanneer de omgevingsgeluiden aan de harde kant zijn, zoals bijvoorbeeld op een druk plein. De dialogen zijn te horen uit de centerspeaker en waar nodig door de andere twee voorste speakers. Deze twee worden samen met de achterste twee ook gebruikt voor de omgevingsgeluiden. De muziek speelt net als in eerdere seizoenen een belangrijke rol bij het creëren van de spanning. De subwoofer wordt weinig gebruikt, maar doet wanneer nodig zijn werk goed.

Extra's

De DVD-uitgave van Beck - Volume 6  bevat behalve een aantal trailers geen extra’s. Vanuit een menu kan er worden gekozen om een episode af te spelen. De vier episodes zijn verdeeld over 2 DVD’s.

Conclusie

Martin Beck krijgt dit zesde seizoen te maken met een nieuwe partner, die zijn oud-collega Gunvald moet vervangen, en met vier lastige en vaak persoonlijke zaken. Daarnaast lopen hij en zijn team ook op tegen de nodige obstakels in hun privéleven. In dit zesde seizoen is helaas Mikael Persbrandt vrijwel niet meer van de partij, maar dit gemis wordt goed opgevangen door Kristofer Hivju, die de Noorse rechecheur Steinar speelt. Fans van de serie zullen ook van dit seizoen weer genieten. Nieuwkomers kunnen beginnen bij dit zesde seizoen en zullen de zaken snappen, maar persoonlijk raad ik aan om gewoon bij seizoen 1 te starten. De DVD-uitgave wijkt weinig af van de eerdere volumes. De beeld- en geluidskwaliteit is uitstekend. Er zijn geen extra’s.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Lumière.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots