Daddy's Home

Recensent:
Patrick van den Hul
14-06-2016

Totaalbeoordeling:

5
Blu-ray

Daddy's Home (Blu-ray)
Samenvatting

Brad Whitaker (Will Ferrel) heeft succesvol carrière gemaakt als nieuwslezer. Maar nog veel belangrijker vindt hij zijn thuissituatie. Hij wil niets liever dan dat zijn vrouw Sara (Linda Cardellini) en kinderen van hem houden. Van zijn kinderen is hij feitelijk de stiefvader, waardoor hij voor zijn gevoel meer moeite moet doen om hun hartjes voor zich te winnen. Maar hij is al aardig op weg. Er komt echter een aardige kink in de kabel wanneer de echte vader Dusty (Mark Wahlberg) plotseling ten tonele verschijnt. De stiefkinderen van Brad zetten opeens hun echte vader op de eerste plaats en hij komt daarmee op de reservebank. Maar voor Dusty brengt dit ook uitdagingen met zich mee. Hij zal moeten leren wat het betekent om een goede vader te zijn. Op zijn beurt wordt Brad er meer dan ooit mee geconfronteerd dat hij de stiefvader is en niet de echte vader. Hierop barst een strijd los tussen de twee mannen. Wie zal deze winnen? En zijn de kinderen hier eigenlijk wel mee geholpen? 

Commentaar

Will Ferrel is inmiddels zeer ervaren en bedreven in het komediegenre, al moet zijn stijl je persoonlijk wel liggen. Voor Mark Wahlberg is dit iets minder een thuiswedstrijd, maar hij heeft zich de laatste jaren al vaker van zijn komische kant laten zien. Deze blijkt hij zeker te hebben. De heren worden aangevoerd door regisseur Sean Anders, die zijn sporen in komedieland verdiende met films als We’re the Millers, Horrible Bosses 2 en Sex Drive. Een prima team dus zou je zo zeggen. Maar zoals zo vaak staat of valt alles met het script. De premisse van de film is vrij basaal. Toch kan dit een prima basis zijn voor een komediefilm, mits het goed is uitgevoerd. Maar het is vooral platvloerse humor dat de boventoon voert. En dit gaat van kwaad tot erger. Naarmate de film vordert wordt de humor steeds extremer en vooral ook meer fysiek. Daarbij zou het stramien ‘less is more’ hier zeker niet misstaan hebben. Als niet de stunts, maar gewoon het rauwe talent van de spelers centraal hadden gestaan, had Daddy’s Home een veel betere film kunnen zijn. Nu zal deze film slechts een select publiek aanspreken en dan het liefst een licht of nog liever een zwaar aangeschoten publiek. Anders wordt het toch lastig om deze film helemaal uit te zitten en er ook nog eens plezier aan te beleven.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Komedie
Regio: B
Jaar: 2015
Speelduur: 96 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.78:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 7.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Japans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
  • DTS 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Paramount
EAN: 5053083064372

Extra's

  • The Making of Daddy’s Home
  • Daddy-off
  • Deleted & Extended Scenes
  • Daddy Daughter Dance
  • Halftime stunt
  • Tony Hawk: Skater Double
  • Child’s Play
  • Hannibal Buress: The Perfect Houseguest
  • Blooper - Jeete Kune Do

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Daddy’s Home heeft een beeldverhouding van 1.78:1. Dit is een lichte afwijking op de originele beeldverhouding van 1.85:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

Dit digitale beeld ziet er strak uit. Scherpte en detaillering zijn dik in orde. Van de wijde omgevingen tot de kleinste details. Alleen als er heel weinig licht is, dan wil het zwart nog wel eens een beetje dichtslibben. Hier had iets meer schaduwdetail mogen zijn. De kleuren zijn mooi sprankelend en het contrast is hier goed mee in balans. Het heldere beeld is vrij van enige vorm van defecten. De soms heel lichte ruis mag eigenlijk geen naam hebben. Kortom, een prima presentatie.

Geluidskwaliteit

Daddy’s Home wordt op deze BD-uitgave ondersteund door een DTS-HD Master Audio 7.1-track (24bit/48kHz) in de originele Engelse taal. Een 7.1-variant lijkt wat overdreven voor een film in dit genre, maar er zit verrassend genoeg best wel wat actie in, waardoor dit toch ook iets toevoegt. Het geluid kent een behoorlijke dynamiek, bas en volume. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Het voordeel is dat je speakers goed tot hun recht komen en je echt kunt genieten van een mooi omgevingsgeluid met goed geplaatste effecten. Ook als er muziek is dan verspreidt dit zich echt door de kamer. Doordat het volume van effecten en muziek nogal hoog is, zijn er wat momenten waarop de dialoog onvoldoende geprioriteerd is. Niet zodanig dat je het niet meer verstaat, maar dat had net wat meer in balans kunnen zijn. Over de hele linie gezien is dit echter een prima audiopresentatie.

Extra's

Vanuit het hoofdmenu zijn een aantal extra’s te bekijken. Deze worden hieronder omschreven. Ze zijn in HD beeldkwaliteit, hebben Dolby Digital 2.0 (224kb/s) audio en zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling.

The Making of Daddy’s Home (12 min.)
Als je één extra kijkt laat het dan deze zijn. Deze is het meest breed van insteek. Gezien de korte speelduur wordt er niet echt noemenswaardige diepgang bereikt.

Daddy-off (7 min.)
Hier gaan we in op de ruzie tussen de beide vaders, de hoofdpersonages.

Deleted & Extended Scenes (ong. 8 min.)
Een viertal verwijdere scenes voor de liefhebber.

Daddy Daughter Dance (5 min.)
Feitelijk is dit ook een making-of, maar dan specifiek gericht op de in de titel van de extra genoemde scène aan het einde van de film.

Halftime stunt (9 min.)
Net als hierboven krijgen we hier ook een dieper inkijkje in het maken van een specifieke scène.

Tony Hawk: Skater Double (4 min.)
Een aantal legendarische skaters zijn de invallers voor hoofdrolspelers tijdens de betreffende scène.

Child’s Play (4 min.)
Hier ligt de focus op de kinderen die in de film spelen en hoe dit voor hen en voor de anderen was.

Hannibal Buress: The Perfect Houseguest (6 min.)
We trekken een paar minuten op met Buress en de lol die hij had tijdens het maken van deze iflm.

Blooper - Jeete Kune Do (2 min.)
Zoals gebruiklijk bij bloopers, krijgen de acteurs de slappe lach.

Conclusie

Brad heeft zijn leven goed op orde met een prima baan en een vrouw en stiefkinderen. Maar wanneer de echte vader van de kinderen opeens ten tonele verschijnt en ook een rol wil in hun leven, barst de strijd los tussen de twee mannen. Daddy’s Home heeft een basale premisse, maar wel een prima cast. In de uitwerking is het helaas allemaal nogal platvloers. Hierdoor kan de film niet lang genoeg boeien en wordt het talent van de cast niet ten volle benut. De BD-uitgave is wel prima verzorgd met een prima beeld- en geluidskwaliteit en een redelijk pakket aan extra’s.

Laatste reacties

peter smits  |  15-06-2016

Een review is maar een mening en blijkbaar was dit simpelweg niet de humor van Patrick, dat kan. Ik heb iig meer gelachen om deze film dan ik vooraf had gedacht...
Lees meer >

Patrick van den Hul  |  15-06-2016

Bijna niets is zo persoonlijk als humor ;-)
Lees meer >

rogue  |  14-06-2016

Nu zal deze film slechts een select publiek aanspreken en dan het liefst een licht of nog liever een zwaar aangeschoten publiek. Anders wordt het toch lastig ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:7
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.