Hotel Transylvania 2

Recensent:
Patrick van den Hul
16-02-2016

Totaalbeoordeling:

6
Blu-ray

Hotel Transylvania 2 (Blu-ray)
Samenvatting

Dracula (Adam Sandler) en zijn vrienden hebben er een familielid bij! Jonathan (Andy Samberg) is een mens en Mavis (Selena Gomez) is een vampier, maar dat weerhoudt de twee tortelduifjes er niet van om samen te zijn. Ze zijn inmiddels getrouwd en als snel was daar een kindje op komst. Dracula is daarmee grootvader geworden, maar hij zit met een belangrijke kwestie in zijn maag. Is het kind nu mens of vampier? Wanneer komen die scherpe hoektanden nu eindelijk eens door? En kan hij eigenlijk wel vliegen? De kersverse ouders worstelen hier op hun eigen manier ook mee. Zij twijfelen in welke omgeving de kleine Dennis (Asher Blinkoff) het beste opgevoed kan worden. Onder de mensen of toch bij de monsters? De verhoudingen worden nog meer op scherp gezet wanneer de vader van Dracula ten tonele verschijnt. Hij is nog van de oude stempel en zal hij het kunnen accepteren dat de verschillende soorten samen leven? Dat mens en vampier geen vijanden meer zijn? Ieders tolerantie wordt danig op de proef gesteld. 

Commentaar

Hotel Transylvania 2 heeft een titel die het al verklapt door de ‘2’ erachter. Dit is een vervolg op de film uit 2012 en gaat qua verhaal precies verder waar het vorige deel stopte. Nou ja, verhaal. De premisse heeft tamelijk weinig om het lijf en er wordt dan ook hemel en aarde bewogen om hiermee toch anderhalf uur te vullen. Uiteindelijk lukt dit wel, maar het voelt wat geforceerd aan. Hotel Transylvania 2 is een film die duidelijk enkel en alleen voor de kleintjes is gemaakt. Daar waar andere animatiefilms nog wel eens hun best doen om de film voor alle leeftijden onderhoudend te maken, was dit hier duidelijk niet het doel. Een sporadisch grapje voor volwassenen daargelaten. Je kunt je echter afvragen of de hele film voor kinderen voldoende geschikt is, want er zitten best veel enge monsters in. Voor de oudere kinderen dan maar? De animatie ziet er gelikt uit, maar is zeker niet beter dan wat tegenwoordig de standaard is binnen de industrie. Ook qua inventiviteit is deze film niet bepaald een hoogvlieger. Er zitten best leuke vondsten in, maar de personages en omgevingen kunnen de kijker niet helemaal aan zich binden, zoals Pixar al meermalen wel is gelukt. Het is lastig om aan te geven waar dan precies het verschil ligt, maar vaststaat dat Hotel Transylvania 2 deze lat niet haalt. Een positief punt aan de film is wel dat het voor de primaire doelgroep een prima film is. Niet alleen zijn er veel leuke (slapstick) grappen voor hen, er zit ook nog een heuse boodschap in de film. Deze wordt gelukkig niet te geforceerd gebracht en heeft betrekking op tolerantie tussen monsters en mensen. Je kunt hier eenvoudig een parallel trekken tussen mensen uit verschillende landen of van verschillende continenten en hoe zij in harmonie kunnen samenleven. Hotel Transylvania 2 is een competent gemaakte animatiefilm die nergens echt steken laat vallen, maar zeker voor de volwassen doelgroep ook niet echt weet te overtuigen. 

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Animatie, Familie, Komedie
Regio: A, B, C
Jaar: 2015
Speelduur: 89 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case in Slipcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.85:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (2)
  • Dolby Digital 5.1 - Catalaans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Vlaams
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
  • DTS-HD MA 5.1 - Italiaans
  • DTS-HD MA 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609645590

Extra's

  • Audio commentaar met de regisseur
  • Audio commentaar door Adam Sandler, Robert Smigel en Allen Covert
  • Monster Lullaby Scary-oke sing along with Dennisovitch
  • Throw the ultimate Monster Party
  • Deleted scenes
  • Make the scary and silly sounds of HT2
  • The New Guys
  • How to Draw Your Favorite Characters
  • Muziekvideo
  • Meet the New Characters – Animation Progressions
  • Character sketch gallery
  • Previews

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Hotel Transylvania 2  heeft de originele beeldverhouding van 1.85:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

Over de beeldkwaliteit kunnen wij kort zijn. Het voordeel van animatiefilms is dat alles uit de computer komt en dat het daarmee vaak mogelijk is om technisch niets minder dan perfectie te bereiken. Dat is hier zeker ook gelukt. Dit strekt van een ongelooflijke hoeveelheid detail zowel dichtbij als ver weg, tot prachtige heldere kleuren en een heel sterk contrast. Er zijn geen defecten in welke vorm dan ook. Sony Pictures levert hier een buitengewone prestatie met een niets minder dan excellente beeldpresentatie.

Geluidskwaliteit

Hotel Transylvania 2 wordt op deze BD-uitgave ondersteund door een DTS-HD Master 5.1 audio track (16bit/48kHz). Ook deze mag er zeker zijn. Dialogen krijgen de juiste prioriteit en zijn altijd goed verstaan. Daarnaast is er veelvuldig sprake van geluidseffecten die heel dynamisch worden weergegeven. De muziek is ook prachtig gedaan. De meest knappe prestatie is hoe alles perfect samenvalt in de totale mix. Deze uitgave zou dan ook de volle punten voor geluid kunnen krijgen, ware het niet dat de Nederlandse track er nog al bekaaid vanaf komt. De Fransen, Italianen en Spanjaarden hebben een DTS-HD Master Audio-variant, maar de Nederlands en Vlaams gesproken versies zijn Dolby Digital 5.1 in standaard definitie. Hoewel kinderen hier minder belang aan zullen hechten, koop je geen BD-uitgave die voor de Benelux markt bestemd is om vervolgens geen HD audio te krijgen. Daarom toch wat punten aftrek. Wie alleen de Engelse track gaat luisteren, kan zich verheugen op een feestje voor het gehoor.

Extra's

Vanuit het hoofdmenu zijn een aantal extra’s te bekijken. Deze worden hieronder ieder afzonderlijk besproken. De beeldkwaliteit is in HD, er is Dolby Digital 2.0 audio (224 kb/s) audio en Nederlandse ondertiteling. Tenzij anders vermeld. De extra’s zijn grotendeels ook op kinderen gericht, maar geproduceerd in het Engels. Er is dus wel Nederlandse ondertiteling.

Audiocommentaar door de regisseur
Dit commentaar door de regisseur kent vrij veel diepgang. Er wordt ingegaan op de techniek, maar ook het verhaal, de personages, de omgevingen en nog veel meer.

Audiocommentaar door Adam Sandler, Robert Smigel en Allen Covert
Schrijver, regisseur en producent. Dat zijn zoals de rollen die in dit commentaar terugkomen. Deze beval veel invalshoeken, maar is qua toon heel anders dan die van de regisseur. Minder technisch en informatie, maar een stuk luchtiger en daardoor misschien wel vermakelijker.

Monster Lullaby Scary-oke sing along with Dennisovitch (4 min.)
Hier kun je van een drietal liedjes de karaoke versies bekijken.

Throw the ultimate Monster Party (6 min.)
Deze laat kinderen zien hoe ze wat van het bijzondere feest voedsel uit de film zelf kunnen maken.

Deleted scenes (18 min.)
Een verzameling van maar liefst 7 scènes. Let op, sommige zijn nog niet af en zijn niet meer dan schetsen. Het geeft wel inzicht in de evolutie van het verhaal.

Make the scary and silly sounds of HT2 (6 min.)
Hier wordt met de kijker gedeeld hoe een aantal van de geluidseffecten in de film zijn bereikt.

The New Guys (4 min.)
We krijgen wat extra informative over de personages die nieuw zijn in dit tweede deel.

How to Draw Your Favorite Characters (5 min.)
Hier krijg je een demonstratie van hoe je zelf de personages uit de film kunt natekenen.

Muziekvideo (4 min.)
De officiële clip van het nummer ‘I’m In Love with a Monster’ van Fifth Harmony.

Meet the New Characters – Animation Progressions (7 min.)
Wederom een discussie over de nieuwe personages, maar ditmaal vanuit een technisch perspectief. We leren hoe ze tot leven zijn gekomen.

Character sketch gallery
Je kunt hier de afstandsbediening gebruiken om zelf op eigen tempo door een aantal afbeeldingen te bladeren. Het betreft een verzameling schetsen die voor de film zijn gemaakt.

Previews (3 min.)
Promotietrailers van andere titels van Sony.

Conclusie

Goed nieuws, Dracula wordt opa! Maar hij maakt zich wel wat zorgen over zijn kleinzoon. Wordt hij wel als vampier geboren of is het een mens? En kan hij dat dan wel accepteren. Hotel Transylvania 2 gaat precies verder waar deel 1 ophield en heeft de kinderen een boodschap te vertellen. In deze competent gemaakt animatiefilm valt genoeg te ontdekken voor kinderen, maar voor hun ouders is het nét niet goed genoeg om indruk te maken. De BD-uitgave heeft een perfecte beeld- en geluidskwaliteit. Daarbij krijgt het geluid wat aftrek vanwege de Nederlandse track die alleen in standaard definitie is opgenomen. Er is een vrij compleet pakket aan extra’s op deze BD-uitgave opgenomen.

Laatste reacties

DVD Watcher  |  22-02-2016

Dank je, aangepast. (y)
Lees meer >

Claudio Santulli  |  22-02-2016

Dank je, aangepast.
Lees meer >

DVD Watcher  |  22-02-2016

Hotel Transylvania 2 (Blu-ray) Hotel Transylvania is degelijk gemaakt, maar vooral alleen leuk voor kinderen Lees dit artikel Helemaal onderaan bij Conclusie...
Lees meer >

Hombre  |  19-02-2016

kwak kwak, is het een wceendje of een eentje ;-)
Lees meer >

Claudio Santulli  |  16-02-2016

Van tijd tot tijd komt de eentjesstrooier weer langs. Met willekeur vliegen ze dan voorbij. Helaas kunnen wij niet zien wie de waardering gegeven heeft. Als er...
Lees meer >

Werner  |  16-02-2016

Ik vind 'm toch een 8 waard, hoor. Okee, het is niet dadelijk vernieuwend werk, en de waarde voor de volwassen meerzoeker zit er niet in zoals die bij Zootropol...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  16-02-2016

Je hebt helemaal gelijk. Ik heb het direct aangepast. Bedankt voor de scherpte en het signaleren. Oke, graag gedaan(y) En er was ook weer een zielig zieltje d...
Lees meer >

Patrick van den Hul  |  16-02-2016

Je hebt helemaal gelijk. Ik heb het direct aangepast. Bedankt voor de scherpte en het signaleren.
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  16-02-2016

Heb de 3D uitgave, en er een aanvulling voor gedaan op DVDProfiler. Over de inhoud zal ik niet veel zeggen, ben zelf niet een echte animatieliefhebber al zijn...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:8
Extra's:8
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 6
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.