Cooties

Recensent:
Ludo Keeris
17-11-2015

Totaalbeoordeling:

5.5
Streaming

Cooties (Streaming)
Samenvatting

Het leven in het plaatsje Fort Chicken draait geheel om kip. In de plaatselijke fabriek worden tonnen kip-nuggets gemaakt, die gretig door de inwoners worden gegeten. Ook door de kinderen in de kantine van de basisschool. Clint (Eliah Wood) pretendeert schrijver te zijn, maar neemt een klus aan als invalleerkracht op de basisschool van Fort Chicken. Daar ontmoet hij een oude jeugdvriendin, Lucy (Alison Pill). De eerste dag van zijn nieuwe baan gaat het al goed fout op school. De kinderen worden monsterlijk gewelddadig. Ze bijten, slaan en beginnen zelfs de leerkrachten op te eten. Clint weet zich met een paar collega's, waaronder Lucy en haar vriend Wade (Rainn Wilson), te verschansen in de school. Er is blijkbaar iets goed mis, want het aantal kinderen dat zich vergrijpt aan alles en iedereen boven de twaalf jaar groeit gestaag. Ze zijn niet meer te houden en weten zelfs de school binnen te dringen. De kans op overleven voor Clint en diens collega's lijkt verkeken.

Commentaar

Het horror-genre is inmiddels behoorlijk uitgekauwd, maar horror-komedies zijn dun gezaaid, de laatste tijd. Het is moeilijk om nog iets origineels te verzinnen, maar het is makers Jonathan Milott en Cary Murnion gelukt om met Cooties toch met iets unieks op de proppen te komen. Soms zijn kinderen gewoon irritant en monsterlijk vervelend, waar je als volwassene nauwelijks vat op krijgt. Dan is het toch even schrikken als die kinderen letterlijk veranderen in monsters, die volwassenen achterna zitten om ze te vermoorden en op te eten. De rollen zijn eens een keer omgedraaid! Cooties zit er vol mee. Nu wil dat niet direct zeggen dat dit een goede film is. Verre van dat zelfs. Maar vermakelijk is het toch ook weer wel. Vooral omdat de makers zichzelf niet zo heel serieus nemen. Hoewel het inhoudelijk allemaal niet zoveel voorstelt spat de spelvreugde van het scherm. Vooral de kinderen zullen veel plezier hebben gehad in het spelen van hun bloederige creaties. Maar de meeste screentijd is voor het diverse pluimage aan leerkrachten. De uit de kast komende homo, de contactgestoorde biologieleraar die geweldig goed is in anatomie, het jaloerse vriendje dat de superheld wil zijn, alle mogelijke clichés komen op tafel en er wordt de spot gedreven met alles en iedereen. Helaas draaft men daar toch wat te ver in door. De karakters zijn totaal overdreven en puur karikaturen, die geheel eendimensionaal zijn. De film doet bij vlagen denken aan het Nederlandse Zombibi, maar dan gemaakt met een veel groter budget. Zelf zijn de makers geïnspireerd door Shaun of the Dead, maar Cooties haalt dat niveau bij lange na niet. In het begin is het tempo hoog, maar daarna zakt het behoorlijk in en verliest de film z'n vibe. Door de soms geestige one-liners wordt er af en toe toch nog een glimlach op je gezicht getoverd, maar voor de fijnproevers hebben de vele citaten richting andere films meer succes. De meest hilarische gaat over The Lord of the Rings, met Elijah Wood als slachtoffer. Hoewel het geheel dus best onderhoudend is heeft de film uiteindelijk toch te weinig diepgang om een cultstatus te verdienen. Meer dan een avondje aardig vermaak levert het dan ook niet op.
Vergeet niet om de gehele eindcredits af te kijken, want na afloop is er nog een korte scène te zien, die helaas niet zo heel veel voorstelt. Wie overigens fan is van kip-nuggets moet de titelsequentie aan het begin van deze film overslaan. Na het zien van deze zeer onsmakelijke beelden is je trek in de kleine krokante kipstukjes geheel verdwenen tijd… Je bent gewaarschuwd.

Cooties is ook uitgebracht op DVD en Blu-ray Disc. We bespreken hier de On Demand-versie van de film, die qua inhoud gelijk is aan die op de fysieke media.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Horror, Komedie
Jaar: 2014
Speelduur: 85 min
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Universal Pictures

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Universal Pictures Benelux.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.