Jackie & Ryan

Recensent:
Laurens van der Molen
04-09-2015

Totaalbeoordeling:

7
DVD

Jackie & Ryan (DVD)
Samenvatting

Ryan (Ben Barnes) is een rondreizende muzikant, die met zijn gitaar door Amerika trekt. Hij doet dit door op goederentreinen mee te rijden en te liften. Wanneer hij in een stad is, maakt hij muziek en verdient hij op die manier zijn maaltijd bij elkaar. In Utah ontmoet hij bij toeval Jackie Laurel (Katherine Heigl) tijdens een van zijn optredens. Jackie maakte vroeger popmuziek, maar is al een aantal jaren niet meer actief bezig met muziek. Ze zit middenin een echtscheiding en  is daarom samen met haar dochter teruggegaan naar haar ouderlijk huis. Jackie en Ryan leven voor muziek, ook al heeft Jackie Ryan nodig om haar daaraan te helpen herinneren.  Wanneer Ryan een persoonlijk verlies moet verwerken en de man van Jackie probeert de voogdij van hun dochtertje te krijgen, zijn ze beiden precies wat de ander nodigt heeft en zoeken ze troost bij elkaar.

Commentaar

Jackie & Ryan is een film die de liefde voor muziek niet onder stoelen of banken steekt. Heel de film door is muziek te horen, of die nu live wordt gespeeld door de hoofdrolspelers of wordt gebruikt voor een montage, de film bevat geen stil moment. Jackie & Ryan is behoorlijk voorspelbaar en bevat eigenlijk geen enkele verrassing. Toch is het een leuke film om te zien. Als kijker weet je wat je kunt verwachten, maar de acteerprestaties zijn erg sterk, de chemie is duidelijk aanwezig en het verhaal is interessant genoeg om de volle negentig minuten boeiend te blijven. Het bijverhaal van Ryan die op zoek is naar zijn mentor komt iets minder uit de verf, maar is nergens echt storend. De film voelt realistisch aan en de karakters lijken echte mensen. Het leven van een rondreizende muzikant wordt absoluut niet mooier neergezet dan het is en de film laat duidelijk de gevaren zien. Ben Barnes en Katherine Heigl zingen hun eigen nummers zelf. Beiden kunnen erg goed zingen, iets wat bij Katherine Heigl voor mij een grote verrassing was. De film draait vooral om Jackie en Ryan en Barnes en Heigl hebben geen enkel probleem om de film met z’n tweeën te dragen. De chemie tussen de twee is grappig, want eerder speelden ze in de film The Big Wedding nog broer en zus. Bijrollen zijn er voor Emily Alyn en Clea Duvall, die hun rollen ook prima neerzetten. De film is geregisseerd door Ami Canaan Mann, die eerder de film Texas Killing Fields regisseerde. Hoewel Jackie & Ryan niets nieuws doet, is het toch een leuke film om een keertje te bekijken. Andere muziekfilms zoals Once en Begin Again, waar Jackie & Ryan mij erg aan deed denken, zijn wellicht ietsje beter, maar liefhebbers van deze films zullen ook kunnen genieten van Jackie & Ryan.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2014
Speelduur: 90 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664116272

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de DVD-uitgave van Jackie & Ryan wordt weergegeven met een beeldverhouding van 2.35:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit is prima. Het zwartniveau is goed, de kleuren zijn mooi verzadigd, en het beeld bevat geen storende compressiefoutjes. Jackie & Ryan bevat een aantal mooie locaties, die prachtig in beeld worden gebracht. Ryan reist in de film door Amerika heen op een trein en de landschappen zijn prachtig in beeld gebracht. Ook de rust van het kleine stadje waar Jackie woont, is perfect in beeld gebracht en past uitstekend bij de sfeer. De DVD-uitgave bevat optionele Nederlandse ondertiteling, die duidelijk onderin het beeld wordt weergegeven.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van Jackie & Ryan bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels audiospoor. Dit is van een erg goede kwaliteit. Zoals eerder aangegeven draait Jackie & Ryan om muziek. Er is zo goed als de volledige film muziek te horen. Of het nu de muziek van de acteurs zelf is of instrumentale muziek, alles klinkt perfect. De dialogen zijn duidelijk te verstaan door de daarvoor bestemde speakers en worden nooit overstemd door de muziek. De subwoofer wordt aardig wat gebruikt tijdens alle muziek die in de film te horen is. Jackie & Ryan draait om muziek en heeft gelukkig dan ook een uitstekend audiospoor gekregen.

Extra's

De DVD-uitgave van Jackie & Ryan begint met een aantal promotietrailers. Vervolgens start de film meteen. Wanneer deze afgelopen is, sluit de DVD zichzelf weer af. De DVD bevat helaas geen extra’s.

Conclusie

Rondreizende muzikant Ryan ontmoet tijdens een van zijn optredens Jackie. Zij zit in een echtscheiding en is daarom met haar dochtertje teruggegaan naar haar ouderlijk huis. De liefde voor muziek brengt hen samen. Wanneer ze beiden tegenslagen te verwerken krijgen, zoeken ze troost bij elkaar. Jackie & Ryan is een film over liefde voor muziek. De film is goed te vergelijken met films als Once en Begin Again, en hoewel die films beide iets beter zijn dan Jackie & Ryan, kunnen liefhebbers van die films Jackie & Ryan met een gerust hart een kans geven. De hoofdrolspelers doen het beiden uitstekend en hoewel het verhaal voorspelbaar is, verveelt het geen moment. De DVD-uitgave is prima met een goede beeld- en een uitstekende geluidskwaliteit. Helaas zijn er geen extra’s.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.