Alle leeftijden
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
10

Beoordeling dvd.nl

Film:10
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Laatste reacties

TheGodfather  |  07-08-2015

Inside Out Na een aantal mindere jaren met voornamelijk sequels a la Cars 2 en Monsters University (die overigens lang niet slecht was maar zeker niet het ni...
Lees meer >

Bettina  |  17-07-2015

Vandaag gezien. Prachtige film. Moet hem vaker zien. Er zit zoveel in. Een hele nieuwe weg van Pixar. Vriendin en ik zaten alleen in de zaal, dat was wel f...
Lees meer >

Werner  |  16-07-2015

Tja, het is toch bij momenten redelijk... depressief van sfeer.
Lees meer >

rogue  |  16-07-2015

Morgen ga ik met de kinderen :)! Lijkt me een heerlijke film.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Deel deze recensie

Inside Out

Inside Out cover

Recensent:
Laurens van der Molen
15-07-2015

Bioscoop

Totaalbeoordeling:

9.5
Inside Out (Bioscoop) feature

Samenvatting

Riley (Kaitlyn Dias) is een elfjarig meisje van wie het leven op rolletjes loopt. Dit komt door haar emoties, Joy (Amy Poehler), Fear (Bill Hader), Anger (Lewis Black), Disgust (Mindy Kaling) en Sadness (Phyllis Smith), die vanuit het hoofdkantoor in haar hoofd haar helpen om beslissingen te nemen. Wanneer Riley’s vader (Kyle MacLachlan) een nieuwe baan krijgt in San Francisco en Riley moet verhuizen, heeft ze het hier erg moeilijk mee. Haar emoties kunnen hier erg slecht mee omgaan. Joy probeert positief te blijven, maar wanneer ze ruzie krijgt met Sadness komen beiden per ongeluk terecht in Riley’s onderbewustzijn. De twee moeten, samen met Riley’s denkbeeldige vriend Bing Bong (Richard Kind), hun weg terug zien te vinden naar het hoofdkantoor voordat het te laat is en Riley al haar gelukkige herinneringen vergeet.

Commentaar

Vanaf de eerste film die Pixar maakte, Toy Story, laten de makers de kijker gevoel opbrengen voor hun karakters. Of dit nou kwijtgeraakt speelgoed, een robotje of een rat is die niks liever doet dan koken, ze weten de karakters altijd menselijk te maken, zodat de kijker iets voor ze voelt. Met Inside Out gaat Pixar een stapje verder. Hier proberen de makers gevoelens te creëren voor de gevoelens zelf. En ook hier slagen ze weer in. Inside Out is een reis door het menselijk brein die je na laat denken over onderwerpen waar je waarschijnlijk al heel lang niet meer over na hebt gedacht. Pixar heeft een prachtige manier gevonden om onze gedachten in beeld te brengen door middel van vijf hoofdemoties, die allemaal erg goed in zijn gesproken. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Joy en Sadness en Amy Poehler en Phyllis Smith spreken deze personages perfect in. Er valt zeker wat te lachen bij Inside Out, maar de film heeft ook een behoorlijk serieuze toon. De film behandelt lastige zaken zoals ouder worden en omgaan met veranderingen, maar ook dingen als vergeten worden. De wereld die de makers hebben gecreëerd, is prachtig. De film bevat zoveel kleine details dat hij perfect is om nog voor een tweede, derde of vierde keer te kijken. Zoals elke Pixar-film bevat Inside Out meerdere lagen. De film is zeer geschikt voor de jonge kijkers, die een mooi kleurrijk verhaal met leuke personages te zien krijgen. Voor de volwassenen valt er echter veel meer uit de film te halen. Verder uitweiden over de film zou zonde zijn, want over Inside Out moet je niet lezen, die moet je beleven. Met al je emoties, want Pixar is er opnieuw in geslaagd om die emoties aan bod te laten komen. Voor Pixar-liefhebbers is de film een must-see, maar eigenlijk zou iedereen die van animatiefilms houdt deze film moeten zien. Ik vind persoonlijk Inside Out één van de beste films die Pixar heeft gemaakt en met hun indrukwekkende lijst met films zegt dit nogal wat.

Filmspecs

Medium:Bioscoop
Genre:Animatie
Jaar:2015
Speelduur:94 min

Deel deze recensie

Lees meer

Lezersrecensies

Schrijf hier je eigen minirecensie. Onder de inzendingen verloten we iedere maand een prijs.

Lezersrecensies (2)

 • Bettina op 15 Jul 2015 om 14:32:

  Hiervoor ga ik naar de bioscoop.

 • TheGodfather op 23 Aug 2015 om 01:06:

  Inside Out
  Na een aantal mindere jaren met voornamelijk sequels a la Cars 2 en Monsters University (die overigens lang niet slecht was maar zeker niet het niveau van de andere Pixars haalde) gaat Pixar weer terug naar waar ze zo goed in zijn en waar ze bekend mee zijn geworden: het maken van films met mooie karakters die centraal staan in een origineel verhaal dat voorzien is van humor en emotie.
  Pete Docter, het brein achter de originele Monsters Inc.en Up, laat ons zien waarom Pixar ook al weer zo geliefd is bij een groot publiek.

  Vanaf haar geboorte volgen we Riley, een meisje dat met haar ouders in het koude Minnesota woont en daar dolgelukkig is met haar vrienden en ouders. Totdat haar vader een nieuwe baan krijgt, ver weg in San Francisco. Dat maakt haar allerminst gelukkig en ze gaat zich steeds ongelukkiger voelen in haar nieuwe woonplaats.
  Op zich is dit niet zo`n interessant verhaal,ware het niet dat het door een studio is gemaakt die speelgoed poppen liet praten en Monsters niet eng maar schattig liet zijn. En dus zien we niet het gewone verhaal maar volgen we het vanuit het hoofd van Riley, dat bestuurd wordt door haar emoties Joy, Fear, Anger, Disgust en Sadness. Zij zien wat Riley ziet en beslissen hoe ze zich voelt en wat ze doet. Natuurlijk kunnen ze niet zo goed met elkaar opschieten en wilt iedere emotie zijn inbreng hebben in Riley`s leven. Met alle desastreuze gevolgen van dien...

  Het knappe van de film is dat, naast het feit dat het op zo`n ontzettend originele manier verteld wordt, het zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken. Voor kinderen zijn de leuke kleurrijke figuurtjes natuurlijk super en valt er genoeg te lachen. Volwassenen zal de diepere laag van het verhaal meer doen. Het achter laten van je vertrouwde omgeving, het opgroeien en volwassen worden, moeilijke beslissingen nemen. Het zijn punten die we allemaal wel herkennen en die van Inside Out een film maken die voor iedereen iets te bieden heeft.
  Naast het goede verhaal is het ook een geweldig vermakelijke film, ook voor volwassenen.

  Het doet deugt om eindelijk weer te kunnen zeggen dat Pixar terug is op het niveau van een jaar 10-15 geleden. Ondanks dat het een animatie film is, is Inside Out simpelweg één van de beste films van het jaar. Eentje om te koesteren, om keer op keer weer van te genieten en die zich zonder problemen kan meten met het beste dat de studio tot nu toe heeft gemaakt.

  9,0/10