Wild Card

Recensent:
Laurens van der Molen
06-07-2015

Totaalbeoordeling:

5.3
DVD

Wild Card (DVD)
Samenvatting

Nick Wild (Jason Statham) woont in Las Vegas en laat zich inhuren door rijke spelers voor bescherming. Daarnaast is hij ook de man die je belt als je een probleem hebt dat alleen met geweld op kan worden gelost. Nick droomt over een leven buiten Las Vegas, maar door zijn gokverslaving lijkt dit er niet in te zitten. Op een dag staat Holly (Dominik Garciá-Lorido) voor zijn deur. Ze is zwaar mishandeld en misbruikt door Danny DeMarco (Milo Ventimiglia), de zoon van een maffiabaas. Nick weet dat hij ermee in de problemen komt, maar besluit toch samen met Holly wraak te nemen. Een keuze die zijn leven voorgoed verandert.

Commentaar

Wild Card is een remake van de gelijknamige film uit 1986 met Burt Reynolds in de hoofdrol. De film is een persoonlijk project van Statham, waar hij al een aantal jaren aan verbonden is. Op een gegeven moment zou Brian De Palma de film regisseren, maar toen dit helaas toch niet doorging, heeft Statham regisseur Simon West gevraagd. De twee werkten eerder samen aan Expandables 2. Wanneer je Jason Statham zegt, zeg je actie en ook Wild Card bevat weer een aantal prachtige vechtscènes. Toch is er in Wild Card minder actie te zien dan in de gemiddelde Statham-film. De film draait namelijk om het leven van Nick Wild, dat voor een groot deel bestaat uit drinken en gokken. De film bevat een bijna tien minuten durende blackjack-scène die je niet in een film van Statham zou verwachten. De scène is overigens wel erg mooi gefilmd en doet denken aan de kaartscène in Casino Royale. Hoewel Wild Card zeker een interessante film is, stijgt deze nergens uit boven de middenmoot. De film is voor het grootste gedeelte voorspelbaar, soms wat onrealistisch en het verhaal heeft niet veel om het lijf. Dit accepteer je bij een actiefilm, maar Wild Card probeert duidelijk meer te zijn. Statham draagt de film en zet een erg sterke rol neer in Nick Wild. Ook de rest van de cast doet het goed. Het is opvallend dat er behoorlijk wat grote namen in de film zitten met kleine rolletjes. Zo spelen onder andere Stanley Tucci, Sofia Vergara en Anne Heche mee in de film, allemaal maximaal een paar minuten. De film duurt 88 minuten en verveelt nergens. Wild Card heeft echter weinig herkijkwaarde en is vooral leuk voor een keertje. Ben je fan van Statham dan is het misschien nog de moeite waard om de film te kopen, voor alle andere kijkers is een keertje huren, of wachten tot de film op Netflix verschijnt, waarschijnlijk genoeg.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2015
Speelduur: 88 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664114520

Extra's

  • - Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de DVD-uitgave van Wild Card wordt weergegeven met een beeldverhouding van 2.40:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. Het beeld is van een goede kwaliteit. De opening-credits zijn geschoten op film. De rest van de film is digitaal geschoten. Regisseur Simon West heeft geprobeerd het gevoel mee te geven dat het geheel op film geschoten is. Daarom is er gekozen voor zachte kleuren. Dit werkt vooral goed in scènes die binnen zijn geschoten en in de donkere scènes. Bij de buitenscènes overdag ziet de huid van de karakters er soms wat onnatuurlijk uit. De film bevat wat filmgrain, maar dit zorgt voor het effect dat de film graag wil overbrengen. De DVD-uitgave van Wild Card bevat optionele Nederlandse ondertiteling die duidelijk onderin het beeld wordt weergegeven.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van Wild Card bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels audiospoor. Dat is van een goede kwaliteit. De dialogen komen door de centerspeaker en waar nodig door de voorste speakers. Ze zijn helder en duidelijk te verstaan, ook tijdens de actiescènes. De omgevingsgeluiden zijn duidelijk te horen en gaan nooit ten koste van de dialoog. Het geluid is voor het grootste gedeelte van de film rustig, maar komt echter pas echt tot zijn recht tijdens de gevechtsscènes. Hier hoor je de botten breken en de klappen binnenkomen. Daar blinkt het geluid in uit. Daarnaast heeft de film een prima soundtrack die goed bijdraagt aan de sfeer van de film.

Extra's

De DVD-uitgave van Wild Card begint met een aantal promotietrailers. Daarna start de film meteen, er is geen menu. De film bevat wel scènes, maar hier is alleen maar doorheen te skippen door middel van de afstandsbediening. Ook de optionele Nederlandse ondertiteling kan op deze manier aan en uit worden gezet. De DVD-uitgave van Wild Card bevat helaas geen extra’s.

Conclusie

De gokverslaafde Nick Wild woont in Las Vegas en werkt hier als bodyguard. Daarnaast is hij ook de man die je belt als je een probleem hebt dat alleen met geweld op kan worden gelost. Wanneer een vriendin om zijn hulp vraagt, komt Nick terecht in een gevecht met de maffia, waardoor zijn leven voorgoed verandert. Wild Card is niet de gemiddelde Jason Statham-actiefilm en bevat een stuk minder actie dan we van hem gewend zijn. In plaats hiervan ontwikkelt de film het karakter van Nick Wild. Statham draagt de film en doet dit erg goed, maar helaas is het verhaal voorspelbaar en soms wat ongeloofwaardig, waardoor de film niet weet te overtuigen. De film is dan ook vooral leuk voor fans van Statham. De DVD-uitgave is goed. Het geluid is uitstekend en het beeld is goed. Helaas bevat de DVD-uitgave van Wild Card geen extra’s.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Drugs Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
4.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.