Horns

Recensent:
Ferdi Akkulak
20-04-2015

Totaalbeoordeling:

8
Blu-ray

Horns (Blu-ray)
Samenvatting

Ignatius ''Ig'' Perrish (Daniel Radcliffe) wordt ervan beschuldigd zijn vriendin Merrin Williams (Juno Temple) op gewelddadige wijze te hebben verkracht en vermoord. Hij ontkent echter aan alles en iedereen dat ook maar iets hiervan waar is. Ig grijpt constant naar de fles om zo zijn schuldgevoelens voor wat er gebeurd is te verdoezelen. Maar als hij de volgende ochtend wakker wordt, heeft hij niet alleen een enorme kater. Ook groeien er opeens hoorns uit zijn hoofd. Daar blijft het niet alleen bij, want Ig ontdekt dat zijn hoorns mensen aanzet om fouten op te biechten en toe te geven aan hun egoïstische impulsen. Hij besluit zijn bizarre, maar effectieve nieuwe kracht te gebruiken om uit te zoeken hoe zijn vriendin daadwerkelijk om het leven is gekomen en wraak te nemen op de dader.

Commentaar

Horns is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joe Hill, de zoon van Stephen King. De film is geregisseerd door Alexandre Aja, die ons eerder films als The Hills Have Eyes (2006), Mirrors en Piranha (2010) leverde. De cast wordt geleid door onder andere Daniel Radcliffe (Harry Potter-films, The Woman in Black, What If), Juno Temple (The Dark Knight Rises, Killer Joe), Max Minghella (The Social Network, The Internship) en Joe Anderson (The Crazies, The Grey). Horns is een originele en unieke horrorkomedie. De acteerprestaties, waaronder die van Daniel Radcliffe, zijn van hoog niveau. De film is vermakelijk, spannend en ook nog eens bijzonder geestig. Het script en de dialogen voelen verfrissend aan en de karakters zijn interessant om te volgen en hebben ieder een goede ontwikkeling met zich mee. De make-up effecten in Horns pakken heel goed uit. Sommige scènes in de film duren veels te lang en soms worden er teveel genres door elkaar gemixt zoals: horror, komedie, romantiek, fantasie en drama. Ook schiet de film niet overtuigend genoeg uit de startblokken. Het verhaal is daarentegen zeer goed verteld en uitgewerkt. Het camerawerk van Alexandre Aja is erg sterk. De visuele stijl in Horns is zeer indrukwekkend om te zien. De muziek in de film zet de juiste toon neer. Horns weet de aandacht van de kijker alleen maar vast te houden. Het einde is ietwat fantasierijk, maar een zeer goede afsluiter. Horns is een film die prima in elkaar steekt en die alleen al voor het bijzonder verrassende verhaal en de puike vertolkingen van de cast het bekijken waard is.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Horror, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2014
Speelduur: 120 min
Verpakking: Elite Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664114261

Extra's

  • Behind the Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Horns heeft een 2.35:1 beeldformaat, wat overeenkomt met het originele formaat. Het betreft een HD-1080/24p-transfer. De film staat op een 25GB enkellaags disc, die bijna geheel is beschreven. Voor de codering is gebruik gemaakt van de VC-1 videocodec. Horns is digitaal opgenomen, maar heeft nog het ouderwetse gevoel van film. Het bevat een lichte (kunstmatige) korrel en het beeld is niet altijd even optimaal scherp. De kleuren zijn meestal ingetogen van tint, maar op momenten juist weer erg fel en verzadigd. Het contrast en schaduwdetail zijn ruim voldoende, maar het zwartniveau had een tikkeltje donkerder gekund. Het beeld is vrij van beschadigingen of compressiefouten. Er zijn een paar momenten waar heel lichte posterisatie aanwezig is, maar opvallen doet het niet. Een prima beeldtransfer, maar geen hoogvlieger.

Geluidskwaliteit

De Blu-ray Disc van Horns heeft één geluidstrack en dat betreft een Engelstalige lossless DTS-HD Master Audio 5.1-track. Het geluid van Horns richt zich vooral op de frontspeakers. Dialogen komen keurig uit de centerspeaker en zijn uitstekend te volgen. Geluidseffecten met omgevingsgeluiden zorgen voor een mooi stereobeeld. De surroundspeakers worden wel aangesproken, maar slechts heel subtiel. Opvallend is dat dreigende muziekelementen wel in de voorste speakers, maar niet of nauwelijks uit de achterste speakers komen. De sfeerelementen zijn mooi gemaakt en de muziek is sfeervol en dreigend waar nodig. Er zijn een paar scènes tegen het einde van de film waar het geluid flink uitpakt en er flinke dynamiek ontstaat, waarbij ook het LFE-kanaal van zich laat horen. Een zeer nette, maar geen uitbundige geluidstrack.

Extra's

Bij het opstarten van de Blu-ray Disc van Horns krijgen we eerst een aantal promotietrailers te zien. Vervolgens komen we in een statisch menu met achtergrondmuziek terecht. De enige extra die we hier vinden is een Behind the Scenes-featurette. In het menu staat aangegeven dat er voor deze extra geen ondertiteling beschikbaar is. Op buitenlandse uitgaves van Horns is er ook enkel een Behind the Scenes-featurette te vinden.

Behind the Scenes (19 min.)
Een redelijk informatieve Behind the Scenes-featurette waarin we interviews met de cast & crew en beelden achter de schermen te zien krijgen. Ook wordt er besproken hoe de film tot stand is gekomen en wordt de focus gelegd op het casten van de acteurs en de make-up effecten. We zien ook beelden van de film voorbij komen en het boek van auteur Joe Hill waarop de film is gebaseerd wordt ook kort besproken. Leuk om eens te bekijken. Helaas is er geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar voor deze extra.

Conclusie

Ignatius ''Ig'' Perrish wordt beschuldigd van de gewelddadige verkrachting en moord op zijn vriendin Merrin Williams. Hij houdt stug vol het niet gedaan te hebben en vlucht in drank. Maar als hij de volgende ochtend met een enorme kater wakker wordt groeien er opeens hoorns uit zijn hoofd. Horns is een briljante en originele horrorkomedie die meer inhoud biedt dan de meeste films in het genre. De vertolkingen van de cast zijn indrukwekkend en Daniel Radcliffe laat voor de zoveelste keer zien dat hij een veelzijdige acteur is. Het camerawerk en de visuele stijl in de film zijn een plaatje en de make-up effecten zien er fantastisch uit. Soms draven scènes te lang door en de film is soms een bizarre genrecocktail. Het beeld en geluid op deze Blu-ray Disc-uitgave zijn over het algemeen goed verzorgd. De extra's zijn schaars, maar voor de liefhebbers is er toch een redelijk informatieve Behind the Scenes-featurette terug te vinden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Angst Drugs Geweld Grof DTS HD Master Audio
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8.5
Extra's:4
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots