White Bird in a Blizzard

Recensent:
Ferdi Akkulak
14-04-2015

Totaalbeoordeling:

8
DVD

White Bird in a Blizzard (DVD)
Samenvatting

Het is de herfst van 1988. De flamboyante Eve Connors (Eva Green) komt op mysterieuze en onverklaarbare wijze spoorloos te verdwijnen. Bij haar echtgenoot Brock Connors (Christopher Meloni) zitten de emoties en ongerustheid diep. Bij haar 17-jarige dochter Kat Connors (Shailene Woodley) is er echter weinig verdriet te merken. Zij begint net haar eigen seksualiteit te ontdekken samen met haar schoolgenoot en buurjongen Phil (Shiloh Fernandez). Tot blijkt dat Kat's moeder echt niet meer thuis zal komen. Geleidelijk aan trekt de mist uit haar liefdesleven weg en wordt ze geconfronteerd met de harde realiteit over haar moeders verdwijning en haar eigen ontkenning ervan. Komt de echte waarheid dan boven water?

Commentaar

White Bird in a Blizzard is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Kasischke. De film is geschreven en geregisseerd door Gregg Araki, die ons eerder films als The Doom Generation, Mysterious Skin en Kaboom leverde. De cast wordt geleid door onder andere Shailene Woodley (The Descendants, Divergent, The Fault in Our Stars), Eva Green (Casino Royale, Dark Shadows), Christopher Meloni (Oz, Law & Order: Special Victims Unit), Shiloh Fernandez (Red Riding Hood, Evil Dead) en Gabourey Sidibe (Precious, Tower Heist). White Bird in a Blizzard is een prachtige en ontroerende coming-of-age film. De acteerprestaties van de cast zijn indrukwekkend. De film wordt grotendeels gedragen door Shailene Woodley's fantastische vertolking van de jonge Kat Connors. Wij zien dan ook alles gebeuren vanuit haar perspectief. Woodley weet haar beste rol tot nu toe neer te zetten. Eva Green is zeer magnetisch en geloofwaardig in haar rol. Christopher Meloni zet zijn rol neer met verve en is even onvoorspelbaar als emotioneel. Het camerawerk van Gregg Araki is oogstrelend mooi. De film ziet er visueel heel mooi uit door het specifieke kleurgebruik kenmerkend voor regisseur Araki. De muziek in de film is sfeervol en geeft je dan ook meteen het gevoel dat je naar een film uit de jaren 80 zit te kijken. De continuïteit van het verhaal laat af en toe nogal wat te wensen over. Er wordt hier en daar ook veel te veel gebruik gemaakt van flashbacks. Het einde van de film komt uit een onverwachte hoek en laat de monden openvallen. De karakters zijn fascinerend om naar te kijken en hebben ieder een prima karakterontwikkeling met zich mee. White Bird in a Blizzard is zeker geen film die je snel zult vergeten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Mysterie
Regio: 2
Jaar: 2014
Speelduur: 90 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Lumière
EAN: 5425019008123

Extra's

  • Diverse trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

White Bird in a Blizzard wordt op deze DVD-uitgave gepresenteerd in het oorspronkelijke, anamorfe, 2.35:1 beeldformaat. Het beeld is zeker een van de pluspunten van deze DVD-uitgave. Zoals eerder vermeld in de recensie gebruikt regisseur Gregg Araki een specifiek kleurgebruik voor zijn films. De film bevat dus genoeg kleurrijke beelden. Dit geldt ook voor White Bird in a Blizzard. De beeldtransfer doet dit aspect dan zeker gerechtigheid. De scherpte is in de meeste scènes uitstekend, maar ook heel af en toe wat minder. Er is geen sprake van vreemd ogend schaduwdetail tijdens de film. White Bird in a Blizzard heeft een zeer nette beeldkwaliteit meegekregen op deze DVD-uitgave. De Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar en netjes onderin het beeld geplaatst. 

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van White Bird in a Blizzard bevat onder andere een Dolby Digital 5.1 (448 kb/s) Engelstalig audiospoor. Het geluid op deze DVD-uitgave is uitmuntend. Dialogen zijn altijd goed te verstaan en komen zuiver vanuit de centerspeaker. Zoals eerder vermeld in de recensie speelt de prachtige en sfeervolle muziek in White Bird in a Blizzard een redelijk grote rol. De geluidseffecten komen netjes uit de frontspeakers. Omgevingsgeluiden zijn ook altijd te horen. Er wordt helaas weinig tot geen gebruik gemaakt van de surroundkanalen. White Bird in a Blizzard heeft een hele goede geluidskwaliteit meegekregen op deze DVD-uitgave.

Extra's

Na het opstarten van de DVD-schijf komen we in een keuzemenu terecht waarin de kijker de ondertiteling kan selecteren. Vervolgens komen we in een statisch menu met achtergrondmuziek terecht. Daarin krijgt de kijker de keuze om de film te starten of om diverse trailers voor uitgaves van filmdistributeur Lumière te bekijken. Er zijn geen extra's aanwezig op de DVD-uitgave van White Bird in a Blizzard die betrekking hebben tot de film. In Nederland en België is er geen Blu-ray Disc-uitgave van deze film uitgebracht. Op buitenlandse uitgaves van White Bird in a Blizzard staan er echter verwijderde en verlengde scènes, een featurette, interviews en audiocommentaar met de regisseur en hoofdrolspeelster. Een enorm gemis op deze DVD-uitgave.

Conclusie

Kat Connors is 17 jaar wanneer haar moeder Eve Connors verdwijnt, net in de periode dat Kat haar eigen seksualiteit ontdekt. Terwijl vader Brock Connors met de dag onbezorgder wordt, merkt Kat maar weinig van haar moeders afwezigheid. White Bird in a Blizzard is een prachtige en intense karakterstudie. De acteerprestaties zijn dynamisch, met name die van Shailene Woodley. De film is bijzonder mooi in beeld gebracht en is een visueel oogappeltje. De soundtrack is zeer indrukwekkend en sfeervol. Het einde van de film is een schot in de roos. De continuïteit van het verhaal laat nog weleens wat te wensen over. maar White Bird in a Blizzard is hoe dan ook een regelrechte aanrader voor liefhebbers van de cast en regisseur of liefhebbers van arthouse-films in het algemeen. Het beeld en geluid op deze DVD-uitgave zijn van uitstekende kwaliteit. Helaas zijn er naast een aantal diverse trailers geen verdere extra's aanwezig.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Lumière.

Lees meer

Laatste reacties

rogue  |  14-04-2015

Van mij had het moment dat het vliegtuig opsteeg het einde van de film moeten zijn. Dat was een mooi einde geweest, met het mysterie intact omtrent de verdwijni...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Anamorf Dolby Digital
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8.5
Geluidskwaliteit:9
Extra's:1
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots