Koemba

Recensent:
Rogier Burghout
27-11-2014

Totaalbeoordeling:

6
Blu-ray

Koemba (Blu-ray)
Samenvatting

In de barre woestijn van Afrika leeft een groep van zebra's. Er wordt een jong veulentje geboren: Koemba. Koemba valt een beetje buiten de groep want halverwege zijn rug verdwijnen zijn strepen. Koemba voelt zich erg onzeker, omdat hij niet compleet is en omdat de groep hem ook niet accepteert wordt hij steeds meer een verstoteling. Het wordt zelfs zo erg dat Koemba echt gelooft dat als hij zijn verloren strepen vindt hij wel wordt geaccepteerd door de groep. Ook wordt het plotseling erg droog in de woestijn en wordt het bestaan van de groep bedreigd. Koemba gaat op pad om water en zijn strepen te vinden, in de hoop dat hij wordt geaccepteerd door de groep. Onderweg ontmoet hij echter allemaal ander pluimage die hem echter wel accepteert hoe hij is, zonder strepen. Gaat Koemba nu zijn strepen vinden en de groep redden?

Commentaar

Koemba is een typsich kinderavontuur van de makers van Zambezia. Het verhaal is niet bijster origineel maar wel aardig. De animatie is van hetzelfde niveau en dat is helaas niet erg sterk. De film duurt niet erg lang en dat is precies lang genoeg voor volwassenen. De jongste onder ons zullen er zeker van genieten, maar voor de volwassen is deze film niet erg bijzonder. Dit ondanks de stemmen van bekende Amerikaanse acteurs. Deze film is ideaal om anderhalf uur je kleinste mee te vermaken.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Animatie, Jeugd, Komedie
Regio: A, B, C
Jaar: 2014
Speelduur: 85 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
3D: Ja
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Nederlands
  • DTS-HD MA 5.1 - Vlaams
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Entertainment One
EAN: 8713045242688

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Koemba krijgt op Blu-ray Disc een AVC-gecodeerde 2D transfer mee in de oorspronkelijke beeldverhouding van 2.35:1
De 2D transfer is van prima kwaliteit, maar is zeker niet te vergelijken met recente Disney/Pixar-Blu Ray Discs. Het beeld is wat flets en de kleuren zijn niet zo sprekend. Het spat allemaal niet zo van het scherm af, helaas. Ook zijn de animaties redelijk goed gedaan, maar we zijn beter gewend.

Koemba heeft ook nog een MVC-gecodeerde 3D-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.35:1. Het 3D beeld voegt aardig wat diepte toe, maar het is weinig spectaculair. Er is redelijk wat spreiding tussen voor- en achtergrond, maar het is niet opzienbarend. De kleuren zijn door de donkere brillen nog wat donkerder als bij het fletse 2D-beeld.

Geluidskwaliteit

Koemba krijgt een DTS-HD MA 5.1 audiotrack mee in de Engelse, Nederlandse en Vlaamse taal. De Engelse audiotrack is beluisterd.
Deze audiotrack is prima van opzet, maar verder ook niet opzienbarend. Stemmen klinken helder en duidelijk uit de centerspeaker, de muziek en omgevingsgeluiden klinken duidelijk uit de surround-speakers. Een degelijke audiotrack, niet meer en niet minder. 

Extra's

De Blu-ray Disc van Koemba bevat geen extra's anders dan enkele cross-promotionele trailers.

Conclusie

In Koemba gaat het jonge zebraatje Koemba op zoek naar zijn verloren strepen. Deze animatiefilm is uitermate geschikt voor kinderen, maar minder voor volwassenen. De Blu-ray Disc bevat een wat flets en grauw 2D beeld, een degelijke 3D-transfer en verder helaas geen extra's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld 3D DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:5
Geluidskwaliteit:5
Extra's:0
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.