Escape from Planet Earth

Recensent:
Rogier Burghout
08-10-2014

Totaalbeoordeling:

7.5
Blu-ray

Escape from Planet Earth (Blu-ray)
Samenvatting

Scorch Supernova (stemmen van Brendan Fraser en Bas Keijzer in de Nederlandse versie) is de held van de dag. Wanneer hij terugkomt van een missie waarbij hij een baby heeft gered kan zijn roem niet op. Echter is zijn broer Gary (Rob Gorddry en Charly Luske) het brein achter alle missies. In tegenstelling tot Scorch gaat Gary een rustig leven leiden na de laatste missie. Scorch krijgt geen genoeg van alle avonturen en wanneer hij opgeroepen wordt om naar de "Duistere Planeet" (ofwel de aarde) te gaan aarzelt hij geen moment. Het feit dat niemand die naar de Duistere Planeet is afgereisd ooit terug is gekomen deert hem totaal niet. Zijn lancering en missie worden live uitgezonden op TV en dat vind hij een stuk interessanter dan het gevaar. Wanneer Scorch echter door een militaire snoodaard gevangen wordt genomen slaat de angst toe. Het is dan aan Gary om hem te redden met het slimste plan dat hij ooit heeft bedacht. Wat Gary niet weet is dat hij daarmee een complot openbaart wat groter is dan dat hij ooit had gedacht...

Commentaar

Escape from Planet Earth is een animatiefilm die erg ljkt op animatiefilms als Megamind en Planet 51. Het verhaal doet een beetje denken aan Monsters Vs. Aliens. Deze aspecten doen vermoeden dat de film niet bijster origineel en interessant is. De film is inderdaad niet erg origineel, maar alle aspecten samen maken het een aardige animatiefilm die je op een regenachtige zondagmiddag samen met de kinderen op kan zetten. Deze film is dan ook zeker (en eigenlijk alleen) voor kinderen geschikt, voor volwassenen biedt de film net te weinig gevatte grappen om echt leuk te zijn. De stemcasting is goed gedaan, voor zowel de Engelse als de Nederlandse versie. Brandan Fraser, Bas Keijzer en Charly Luske doen erg hun best om met hun stem de karakters tot leven te brengen en dat werkt prima. Vooral Brendan Fraser als de overmoedige en knullige Scorch past goed bij het stoere en soms sullige imago wat Fraser zelf ook heeft. De speelduur is ook goed: niet te lang en niet te kort. Zo hou je een prima animatiefilm over die voor anderhalf uur de kinderen uitstekend weet te vermaken. En als volwassene zal je er ook niet bij in slaap vallen.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Animatie, Jeugd, Komedie/Humor, Science fiction
Regio: A, B, C
Jaar: 2014
Speelduur: 89 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
3D: Ja
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Splendid Film
EAN: 4013549058490

Extra's

  • Trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Escape from Planet Earth is in 2D in het originele beeldformaat van 2.35:1 op een enkellaags Blu-ray Disc gezet via een VC-1 codering. Op de hoes staat vermeld dat deze transfer anamorphic is, maar dat is bij een HD-transfer nooit aan de orde.

2D
De 2D-transfer is simpelweg uitstekend. De animatiefilm barst van de felle en sprekende kleuren en de Blu-ray Disc-transfer laat deze kleuren prachtig mooi zien. Contrast en zwartwaarden zijn perfect en daarmee spat het kleurrijke palet van je scherm af. Detail is ook uitstekend; van de kleine badges op de ruimtepakken tot de kleine zandkorrels. Alles wordt prachtig weergegeven in deze foutloze 2D-transfer.

3D
Op deze Blu-ray Disc wordt ook een 3D-transfer aangeboden. Deze staat in het originele beeldformaat van 2.35:1 via een MVC-codering op Blu-ray Disc. De 3D-transfer geeft zeker een geweldige toevoeging in de derde dimensie, maar is niet zo foutloos als zijn 2D broer. Sommige scènes geven een geweldig 3D-effect maar andere ook weer niet. Deze scènes zijn vrij vlak en beiden weinig verdiepend vertier. In de ruimte zijn de afstanden tussen objecten en personen wel weer erg goed gedaan. De kleuren blijven ondanks de donkere brillen prima helder en sprekend. Dat maakt dat deze 3D-transfer dan ook zeker aan te raden is.

Geluidskwaliteit

Escape from Planet Earth heeft op Blu-ray Disc twee audiotracks in DTS-HD MA 5.1, eentje in het Engels en eentje in het Nederlands. Op de hoes staat een klein logo afgebeeld van DTS-HD High Resolution, echter zijn beide audiotracks gelukkig lossless uitgevoerd.

Beide audiotracks zijn echt van referentiekwaliteit. Vanaf de opening tot aan het slot word je als kijker getrakteerd op een geluidstechnisch hoogstandje. De meest voorkomende geluiden komen uitstekend uit de voorste en de centerspeakers, maar de effecten, omgevingsgeluiden en muziek krijgen een geweldig mooie spreiding mee uit de achterste speakers. De subwoofer krijgt in deze film ook genoeg werk en dat maakt het klankbeeld van deze audiotrack meer dan energiek. Een geweldige audiotrack die de energie van de film meer dan onderstreept.

Extra's

Naast een paar cross-promotionele trailers staat verder alleen de Trailer van Escape from Planet Earth op deze Blu-ray Disc.

Conclusie

Scorch is een heldhaftige ruimtereiziger, maar bij zijn laatste reis naar de Aarde heeft hij de hulp van zijn broer meer nodig dan ooit. Deze animatiefilm is bij uitstek geschikt voor kinderen en als volwassene val je er niet bij in slaap. De Blu-ray Disc-uitgave is technisch prima verzorgd met een geweldige 2D-transfer, een solide 3D-transfer en fantastische audio. Als extra is helaas alleen de trailer van de film toegevoegd, maar dat mag verder de pret van deze prima verzorgde uitgave niet drukken.

Laatste reacties

DVDProfilersFilmgek  |  17-12-2014

Ik heb alleen of een regio B speler of een regiovrije speler, dus daar kan ik niks mee testen. Ook vind ik het eerlijk gezegd niet hele belangrijke informatie w...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  17-12-2014

Oke.... je hebt het schijfje niet meer in je bezit? (daar staat wel alleen zone B op) of je speler kan niet schakelen tussen zones..... Geen probleem, in dat g...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  17-12-2014

Nee, omdat ik geen mogelijkheid om dit te controleren. Oke.... je hebt het schijfje niet meer in je bezit? (daar staat wel alleen zone B op) of je speler kan n...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  17-12-2014

Ga je de zone's nog controleren? Nee, omdat ik geen mogelijkheid om dit te controleren.
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  17-12-2014

Ga je de zone's nog controleren?
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  24-11-2014

Keurig review(y) Had de film al en zelfs mijn profieltje was al te vinden op DVDProfiler, daar had je in kunnen vinden dat de uitgave zeer waarschijnlijk enkel...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  08-10-2014

De regisseur heet niet Carl Bunker maar Cal Brunker Dank, even verkeerd gelezen. Zal het aanpassen! (y)
Lees meer >

Werner  |  08-10-2014

De regisseur heet niet Carl Bunker maar Cal Brunker
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden 3D DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:0.5
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots