Good Day to Die Hard, A (Extended)

Recensent:
Rogier Burghout
19-06-2013

Totaalbeoordeling:

6.3
Streaming

Good Day to Die Hard, A (Extended) (Streaming)
Samenvatting

In alweer het vijfde deel van Die Hard gaat John McClane (Bruce Willis) op zoek naar zijn zoon Jack (Jai Courtney) met wie hij al tijden geen contact heeft gehad. John krijgt een politiedossier van Jack en verneemt dat hij in de problemen zit in Rusland. Dus pakt John het eerste vliegtuig naar Rusland om daar zijn zoon te helpen voordat de problemen erger worden. Wat John echter niet weet is dat Jack daar undercover werkt als geheim agent en een plan heeft om een overal op nucleaire wapens te verijdelen. Hiervoor heeft hij de hulp nodig van Komarov (Sebastian Koch), een hoge baas in de onderwereld die schoon schip wil maken. Jack's hulp wordt echter misbruikt en voordat hij het weet moet hij met zijn vader John ten strijde gaan tegen de halve onderwereld van Rusland. Gelukkig heeft John eerder met dit bijltje gehakt...

Commentaar

De aankondiging van een vijfde deel in de Die Hard-franchise kreeg gemengde reacties. Vooral de twijfel of dit deel R-Rated (16 jaar en ouder) gekeurd zou worden was het grootste vraagstuk; dit omdat het publiek het softere, PG-13 (12 jaar en ouder) gekeurde deel 4 (door het ontbreken van het bekende credo van John McClane dat alleen later in een Unrated dvd Versie verscheen) niet algeheel kon waarderen. Deze twijfel werd snel weggenomen door de aankondiging dat deze film wél R-Rated zou gaan zijn en dat dus alles te horen en te zien zou gaan zijn. Echter kwam daarna wel weer de twijfel terug door de aanstelling van de regisseur: John Moore, welke als laatste het zeer teleurstellende Max Payne had gemaakt. En, is alle twijfel nu terecht?
Ja en nee. Alle hoge verwachtigen zorgden in de bioscoop voor veel teleurstellingen: ten eerste was de speelduur wel erg kort (98 minuten) en ten tweede vond men het verhaal wel erg mager. De film heeft inderdaad een erg mager plot, en ook de speelduur is zeker niet het sterkste punt van deze film. Toch valt er genoeg te genieten: de achtervolging door Moskou aan het begin van de film is puur vakwerk en zeer zeker Die Hard-waardig. Daarnaast zijn de kibbelende Bruce Willis en Jai Courtney best grappig en is dit een beetje te vergelijken met deel 3. Maar het verhaal doet de film echt tekort en de intriges en twists zie je van verre aankomen. Toch is dit vijfde deel een typisch 'verstand-op-nul' non-stop actiefilm en kan je je hiermee best amuseren.
Na de bioscoop-release kwam er een aankondiging dat er van dit vijfde deel ook een 'Unrated' en 'Extended' versie uitgebracht zou gaan worden op DVD, Blu-ray Disc en Digital HD Download. Deze versie heeft 4 minuten meer beeldmateriaal, maar daar is niet heel veel van te merken. Wat het meest opvalt is dat de cameo van de dochter van John McClane, Lucy McClane (Mary Elizabeth Winstead), ontbreekt. Verder zijn er wat meer dialogen tussen John en Jack. De 'Unrated' en 'Extended' versie biedt dus een miniem verschil over de bioscoopversie.

Hieronder bespreken we de Digital HD Download van A Good Day to Die Hard (Extended). Dit bestand kan via iTunes gedownload worden en afgespeeld worden op de PC en laptop.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie
Regio: 0
Jaar: 2013
Speelduur: 101 min
Resolutie: 1920 x 1030p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • AAC 2.0 - Engels
  • AAC 2.0 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

A Good Day to Die Hard is te downloaden als Digital HD bestand via iTunes en als .m4v (Apple MPEG4-film) bestand op te slaan. Het bestand is totaal 4,69 GB groot met een bitrate van 6,14 Mbit/sec. De film is in Full HD-formaat wat effectief op een resolutie van 1080x1030p neerkomt. Het bestand is in de beeldverhouding van 2,35:1 in letterbox-formaat en past zich aan aan de schermgrootte van het beeldscherm. Het originele beeldformaat van de bioscoopfilm is echter 1,85:1.

De beeldkwaliteit is zeer goed. Scherpte en detail zijn allemaal erg goed te noemen. Ook de donkere scènes hebben een goede zwartwaarde en onderling contrast. Er zijn geen fouten te vinden en het beeld is zeker van referentiekwaliteit.
Wat helaas wel zichtbaar is in het beeld is een doorzichtige balk wanneer er ondertitels getoond worden. Ook gaan de Nederlandse ondertitels dwars door de getoonde titels in de film.

Vanwege het beveiligde bestand zijn er helaas geen screenshots beschikbaar. 

Geluidskwaliteit

Deze Digital HD Download heeft een AAC Stereo soundtrack van 23,98 Bps. De geluidskwaliteit is geheel afhankelijk van de kwaliteit luidsprekers die men heeft in de laptop of via de desktop heeft aangesloten. Deze soundtrack is beluisterd met twee kwalitiatief sterke externe stereo luidsprekers.
De geluidskwaliteit is prima te noemen. Het klinkt niet blikkerig of schel, er is voldoende warmte en laag te vinden. Ook de spreiding is prima te noemen; actie- en omgevingsgeluiden worden goed verdeeld over de twee luidsprekers. Spraak is helder te horen en heeft een goede centrale plaatsing. Al met al een prima geluidstrack voor het type film en presentatie.

Extra's

Deze Digital HD Download heeft geen extra's.

Conclusie

In A Good Day to Die Hard (Extended) gaat John McClane opnieuw de strijd aan met de onderwereld, en ditmaal met zijn zoon Jack in het onbekende Rusland. Deze Extended versie via Digital HD Download is een prima manier om onderweg of thuis achter de desktop te genieten van de non-stop actie in deze film. De download heeft een sterke beeld- en geluidskwaliteit om optimaal te kunnen genieten. Naast de bioscoop-versie biedt Fox bovendien de besproken 'Extended' versie aan met meer beeldmateriaal. Zeker een aanrader!

Laatste reacties

Mark van L.  |  03-05-2016

Gewoon een rommelig vehicle,om nog geld te slaan uit Die Hard. Het enige wat aan Die Hard doet denken: de titel en John McClane. Heb het einde niet gehaald.......
Lees meer >

Samba-boy  |  03-05-2016

"Vanwege het beveiligde bestand zijn er helaas geen screenshots beschikbaar." En weer worden de legale gebruikers van digitale formaten aangepakt. Bespottelijk...
Lees meer >

Roger B.  |  03-04-2016

Ah,oké. (y)
Lees meer >

Ludo Keeris  |  03-04-2016

:-(?? In het verleden werd er geen automatisch topic aangemaakt bij streaming recensies. Dat is nu gefixt en daardoor is er automatisch een topic aangemaakt va...
Lees meer >

Roger B.  |  03-04-2016

:-(??
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
5.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 17
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.