Drive Angry 3D

Recensent:
Laurens van der Molen
29-07-2011

Totaalbeoordeling:

5.9
DVD

Drive Angry 3D (DVD)
Samenvatting

De crimineel Milton (Nicolas Cage) is na zijn dood in de hel terechtgekomen. Wat nog veel erger is dan het constante helvuur, is het zien van het verdriet van je geliefden. Wanneer hij als marteling ziet dat zijn dochter wordt vermoord door een satanische sekte, onder leiding van Jonah King (Billy Burke), ontsnapt hij uit de hel. Hij wil zijn dochter wreken en tegelijkertijd zijn kleindochter redden, die de sekte bij de volgende volle maan wil offeren aan de duivel. Hij krijgt hierbij hulp van de sexy serveerster Piper (Amber Heard), die haar hele leven al op zoek is naar een doel en dit bij Milton denkt te hebben gevonden. De duivel heeft er natuurlijk problemen mee dat Milton uit zijn hel is ontsnapt, en stuurt de Accountant (William Fichtner) naar de aarde om hem terug te halen.

Commentaar

Drive Angry 3D is duidelijk geïnspireerd door de pulpfilms uit de jaren 70. De actie en het geweld zijn zwaar over de top en de film bevat het nodige naakt. Het verhaaltje is flinterdun en wordt ook duidelijk door de makers niet serieus genomen. Vorig jaar was er nog de makkelijke wegkijkende grindhouse film Machete, die ons succesvol terugbracht in de tijd. Drive Angry 3D probeert dit ook te doen en slaagt hier aardig in. De casting van Nicolas Cage als Milton is zeer geslaagd. Hij speelt de rol alsof hij op het toneel Shakespeare aan het vertolken is en dit werkt erg goed. Ook Amber Heard is uitstekend gevonden als sidekick en eye candy. Haar rol is zwaar over de top en haar gedrag en reacties zijn totaal onlogisch, maar het past goed bij de sfeer van de film. De beste acteur in deze film is echter William Fichtner, die de rol van de Accountant heerlijk droog neerzet. Zijn scènes zijn de beste van de film en zorgde meerdere malen voor een grote glimlach op mijn gezicht. De slechterik wordt gespeeld door Billy Burke, vooral bekend als vader van Bella in de Twilight-films. Deze demonenaanbidder heeft er geen enkel probleem mee om zijn eigen volgers af te schieten en draagt als wandelstok het sleutelbeen van de dochter van Milton mee. Zoals al in de titel staat, is de film volledig in 3D en maakt hij gebruik van de 3D-technieken ontwikkeld voor Avatar. In de 3D-versie vliegen de kogels je om de oren, vaak nog in slow motion. En ook in de 2D-uitgave is duidelijk te zien dat de film in 3D bedoeld is. Wat vooral belangrijk is bij dit soort films, is dat je ze niet te serieus gaat nemen. Het is dan ook erg jammer dat in de laatste dertig minuten regisseur Patrick Lussier het nodig vindt om serieuze gesprekken tussen de hoofdrolspelers toe te voegen. Het haalt de actie uit het verhaal en zorgt ervoor dat de kijkers over het verhaal na gaan denken, wat niet in het voordeel is van de film. Gelukkig eindigt de film wel met een spectaculaire actiescène, waardoor het over de top gevoel weer terugkomt.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2011
Speelduur: 101 min
Verpakking: Steelbook
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664088876

Extra's

  • Digitale Kopie

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld wordt anamorf weergeven met een beeldverhouding 1.78:1, wat licht afwijkt van het oorspronkelijke beeldformaat van 1.85:1. De film staat zowel in 2D als in 3D op de DVD. De 3D-versie is te bekijken met de bekende rood/blauwe brilletjes. Bij de DVD worden er twee geleverd, die helaas niet al te stevig zijn. De brilletjes zitten ongemakkelijk, maar werken wel aardig. Het 3D-effect is redelijk zichtbaar, maar de kleuren ogen zeer onnatuurlijk. Het 3D-effect is het beste zichtbaar in een donkere kamer. De film kijkt beter weg in 2D. Het beeld in 2D is beter dan in 3D, met name door een betere helderheid. De kwaliteit is over het algemeen redelijk goed. Het meeste last heeft het beeld van macro-blocking, die bij snelle bewegingen soms heel erg duidelijk zichtbaar is. Doordat er twee volledige films op één disc staan is er behoorlijk wat compressie toegepast en dat zien we helaas terug in de beeldkwaliteit. Daarnaast is er enige vorm van edge-enhancement zichtbaar, maar niet in storende mate. De kleuren hebben een soort retro-look en zien er daardoor een beetje uitgewassen uit. Ze passen prima bij de sfeer van de film. Scherpte, contrast en helderheid zijn prima in orde. De close-ups zien er over het algemeen erg goed en scherp uit, totalen blijven soms iets achter in scherpte. De optionele Nederlandse ondertiteling is wit, staat onderin beeld en is duidelijk leesbaar. Als eindconclusie kunnen we hier dan ook spreken van een redelijk geslaagde transfer.

Geluidskwaliteit

Het geluid van Drive Angry is van een prima kwaliteit. De DVD bevat een Dolby Digital 5.1 (448 kb/s) Engels audiospoor. De film bestaat voornamelijk uit actie en deze klinkt erg goed. De dialogen zijn te horen door de centerspeaker en de voorste speakers. Ondanks al het geweld dat het geluid bevat, zijn de dialogen altijd goed te voorstaan. De vele auto’s, schoten en explosies zijn goed te horen door de hiervoor benoemde speakers. Het geluid is erg ruimtelijk, het is alsof de kogels je om de oren vliegen. Dat komt doordat ook de surroundkanalen veelvuldig gebruikt worden. Niet alleen voor omgevingsgeluiden, maar ook voor effectengeluiden. De subwoofer is tijdens deze film behoorlijk actief en voegt, zeker tijdens de explosies, echt iets toe. De vooral op rockmuziek leunende soundtrack is verzorgd door Michael Wandmacher. Deze past goed bij de film, maar laat verder geen blijvende indruk achter.

Extra's

De DVD begint met een aantal promotionele trailers, waarna vanuit een statisch menu met achtergrondmuziek kan worden gekozen voor de 2D- of 3D-versie. De enige extra die de DVD bevat is een digitale kopie, die te bekijken is op de PC of op een draagbaar multimedia-apparaat, zoals bijvoorbeeld de Iphone.

Conclusie

Milton is na zijn dood in de hel terechtgekomen. Wanneer zijn dochter wordt vermoord door een satanische sekte, ontsnapt hij uit de hel om zijn dochter te wreken en zijn kleindochter te redden. Hij krijgt hierbij hulp van de sexy serveerster Piper. De duivel stuurt de Accountant naar aarde, om Milton terug naar de hel te halen. Drive Angry 3D is geïnspireerd door de jaren 70 pulpfilms. De acteurs zetten hun rollen allemaal erg goed neer en de film heeft een prima sfeertje. De beeldkwaliteit van deze DVD-uitgave is redelijk goed. Het beeld heeft compressiefoutjes. Het geluid is van een prima kwaliteit. Ook bij de extra’s laat de DVD te wensen over, aangezien de enige extra een digitale kopie is.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

Franklin1975  |  07-09-2011

Ik heb gisteren de film gezien (niet in 3D gelukkig) en de eerste 20 minuten vond ik de film nog okee, maar gaandeweg begon het wel erg veel pulp te worden en h...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  29-07-2011

Een dezer dagen komt de review van deze BD online!
Lees meer >

pietdvd  |  29-07-2011

Ook verschenen als 2 disc SE met de BD. http://images2.frs.nl/7/41/d3d/8715664088883.jpg Voor een meer waarde van €3,00 tot € 5.00 dan de solo dvd. Voorbeeld: ...
Lees meer >

pietdvd  |  29-07-2011

Ook verschenen als 2 disc SE met de BD. http://images2.frs.nl/7/41/d3d/8715664088883.jpg Voor een meer waarde van €3,00 tot € 5.00 dan de solo dvd....
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:1
4.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 4
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.