Sweet Karma

Recensent:
Ludo Keeris
22-07-2011

Totaalbeoordeling:

2
DVD

Sweet Karma (DVD)
Samenvatting

Anna (Patricia Stasiak), zus van de Russische Karma (Shera Bechard) vertrekt naar Canada om daar als schoonmaakster aan het werk te gaan. Als Karma later te horen krijgt dat haar zus om het leven is gekomen, heeft ze al snel een vermoeden in welk milieu ze terecht is gekomen. Ze vertrekt zelf ook naar Canada en gaat op zoek naar de plaats waar Anna geleefd heeft. Karma komt terecht in een ranzig motel, waar een aantal mannen, onder leiding van ene Tomas (Christian Bako), zich bezig houden met vrouwenhandel. Ze gebruiken deze vrouwen als danseressen en prostituees in een nachtclub. Als Karma er achter komt dat Anna ook in dit circuit heeft gezeten, is ze van plan om alle mannen om zeep te helpen. Dat valt niet mee en als ze tot een bijzondere ontdekking komt, lijkt het of alles voor niets is geweest.

Commentaar

Sweet Karma is de eerste speelfilm van de Canadese televisie-regisseur, commercialmaker en part-time fotograaf Andrew Thomas Hunt. Tijdens een van zijn foto-opdrachten ontmoette hij het Canadese fotomodel Shera Bechard. De mooie Bechard poseert voornamelijk voor bloot-tijdschriften als Playboy. Hunt was onder de indruk van haar en hij vond dat zij perfect zou passen in de rol van Karma voor zijn eerste speelfilm. Bechard had echter geen enkele acteerervaring, maar na enkele acteer- en paaldanslessen heeft ze de uitdaging toch aangenomen. En heeft ze daar goed aan gedaan? Dat is moeilijk te zeggen. Sweet Karma is geen goede film, in diverse categorieën niet. Bechard speelt niet slecht, maar anderen doen dat wel. Vooral Christian Bako als Tomas, de beheerder van de nachtclub, speelt beneden alle peil. Hij heeft dan wel uitermate bedroevende dialogen tot zijn beschikking gekregen, maar zijn spel is gewoon tenenkrommend. Naast matig tot slecht spel en slechte dialogen is ook de manier waarop de film is gedraaid niet mooi. Het camerawerk is mager van kwaliteit. Het geheel ziet er erg plat en futloos uit, wat voornamelijk door de belichting komt. Of eigenlijk het ontbreken daarvan. Uit alles valt op te maken dat er weinig budget was om de film te maken. Het enige positieve wat je hierover zou kunnen zeggen is dat de rauwe sfeer waarop de film gemaakt is redelijk gelijk is aan de sfeer rond vrouwenhandel. In die branche is het zeker ook geen rozengeur en maneschijn. Maar een film die vrouwenhandel aan de kaak wil stellen verdient meer dan wat er hier vertoond wordt. De film heeft, op een paar festivals na, dan ook nooit de bioscoop gehaald en is direct op DVD uitgebracht.
De film zal zeker wel z'n weg naar een bepaald publiek weten te vinden, want er komen een aantal vrij erotische scènes in voor. Sensueel zijn ze echter niet, maar zo zijn ze ook niet bedoeld. Shera Bechard ziet er mooi uit en heeft zeker potentie om een succesvolle acteercarrière te beginnen. Het is alleen jammer dat ze zo'n B-film als start heeft uitgekozen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Misdaad, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2009
Speelduur: 86 min
Verpakking: Keepcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Living Colour Entertainment
EAN: 8717774232439

Extra's

  • Trailer
  • Promotietrailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Men heeft het beeld van Sweet Karma in een anamorf beeldformaat van 1.78:1 op de DVD gezet. We moeten constateren dat het een erg matige, zeg maar gerust slechte, transfer is. Ik heb zelden een beeld gezien met zoveel beeldruis en zo weinig detaillering. Een groot gedeelte van de film speelt zich in de nacht af en dan is alles groezelig en grauw, waar nauwelijks enige details zijn te onderscheiden. De matige belichting maakt dat er niet beter op, maar dat mogen we de transfer niet aanrekenen. De scherpte van het beeld is matig, het ziet er allemaal behoorlijk soft uit. De film is op video opgenomen en daardoor is er kans dat bij het afspelen van de DVD op een PC of via een beamer veel interlacing zichtbaar is. Helaas kunnen we niet anders stellen dan dat de beeldkwaliteit ondermaats is.

Geluidskwaliteit

Het geluid van Sweet Karma is via twee tracks te beluisteren: een Dolby Digital 5.1 (448 kb/s) track en een Dolby Digital 2.0 (224 kb/s) track. Het geluid is een stuk beter verzorgd dan het beeld, maar om nu van een briljante geluidstrack te kunnen spreken gaat weer wat ver. Maar het geluid klinkt mooi ruimtelijk, omdat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de front- en surroundkanalen. Het LFE-kanaal blijft wat achter, alleen in de nachtclub en bij muziek wordt dit kanaal in het geheel betrokken. Maar heel diep gaat het laag dan niet. Dialogen komen keurig uit het midden en zijn redelijk goed te volgen. Soms pompt het geluid van het middenkanaal een beetje. Het gaat op en neer in volume bij dialogen. Over het algemeen is dit een redelijk goed verzorgde geluidstrack, zonder uit te blinken.

Extra's

De DVD heeft een statisch menu in 1.78:1 anamorf beeldformaat met Dolby Digital 2.0 achtergrondgeluid. Naast de trailer bevat de DVD alleen een aantal promotietrailers.

Trailer (1½ min)
Een snel gemonteerde trailer, speciaal gemaakt voor de DVD-release. De trailer is Nederlands ondertiteld.

Conclusie

Als haar zus Anna in Canada dood wordt gevonden, gaat de mooie Russische Karma op zoek naar de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Ze komt al snel in de wereld van de vrouwenhandel en prostitutie terecht. Sweet Karma is een magere B-film van de Canadese regisseur Andrew Thomas Hunt. De mooie Shera Bechard in de rol van Karma is het enige hoogtepunt van deze film. Het beeld van de DVD kan de negatieve kanten van de film niet verbeteren. Sterker nog, het ziet er ook nog eens heel beroerd uit. Het geluid is wel redelijk op niveau, maar dat kan deze DVD-uitgave niet redden. Behalve een trailer zijn er ook geen extra's aanwezig. Deze film is alleen geschikt voor mensen die graag een beetje bloot willen zien in een film, maar erg ver gaat het daar ook niet in. Het is aan te raden om deze DVD te negeren en op zoek te gaan naar iets beters.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Living Colour Pictures.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
3

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:3
Beeldkwaliteit:3
Geluidskwaliteit:7
Extra's:1
1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.