Life as We Know It

Recensent:
Laurens van der Molen
23-05-2011

Totaalbeoordeling:

7
DVD

Life as We Know It (DVD)
Samenvatting

In 2007 gaan Holly (Katherine Heigl) en Messer (Josh Duhamel) op een blind date, opgezet door hun beste vrienden. Deze is echter zo’n ramp, dat hij al afgelopen is voordat hij begint. Een paar maanden later wordt Sophie, het dochtertje van hun beste vrienden, geboren en de twee worden aangewezen als peetouders. Kort na de eerste verjaardag van Sophie krijgen haar ouders een dodelijk ongeluk en komt de verantwoordelijkheid voor Sophie bij Holly en Messer te liggen. Naast Sophie erven ze ook samen het afbetaalde huis. Om goede ouders voor Sophie te zijn, zullen de twee hun meningsverschillen aan de kant moeten zetten en hun drukke levens op elkaar af moeten stemmen.

Commentaar

Life as We Know It is een voorspelbare romantische komedie, waarin na de eerste tien minuten al duidelijk is hoe de film gaat aflopen. Gelukkig is de weg naar het voorspelbare einde een erg leuke en verveelt de film daardoor geen moment. De chemie tussen Katherine Heigl en Josh Duhamel is duidelijk aanwezig en de manier waarop ze met Sophie omgaan is aandoenlijk. Hoewel het verhaal al vaker verteld is, zijn de situaties waar de twee in terechtkomen toch grappig genoeg om een glimlach op het gezicht te toveren. Toch zitten er ook wat minpuntjes in de film. Zo zijn de stereotiepe buren niet bepaald grappig en soms ronduit irritant. Ook is het verhaal af en toe iets te ongeloofwaardig, maar laten we eerlijk zijn, dit is bij de meeste romantische komedies het geval. Katherine Heigl speelt de rol die ze de laatste tijd in elke romantische komedie speelt, namelijk een controlefreak, wie het maar niet lukt om een leuke vriend aan de haak te slaan. Josh Duhamel is natuurlijk bekend uit Transformers., maar zijn karakter in deze film lijkt vooral op dat van Danny uit Las Vegas, de rol die hij vier jaar lang speelde. Beiden spelen hun rol erg goed. De rol van Sophie wordt door de Claglett-drieling gespeeld. Dit is erg handig, omdat er strenge regels zijn over hoeveel uur een kind per dag mag werken. Doordat de rol door een drieling wordt gespeeld, kunnen de draaitijden voor de meisjes door drie worden gedeeld. Op deze manier werd dit destijds ook gedaan met de Olsen-tweeling in de tv-serie Full House. De bijrollen worden gespeeld door bekende gezichten uit verschillende komedieseries. Zo zien we bijvoorbeeld Melissa McCarthy (Sookie uit de Gilmore Girls.) en Will Sasso (Vince uit Shit My Dad Says) en zo zijn er nog vele anderen. De film is geregisseerd door Greg Berlantie, bekend van de tv-series Everwood en Brothers and Sisters. Life as We Know It is een voorspelbare romantische komedie, maar voor liefhebbers van het genre zeker een aanrader. Ben je echter op zoek naar een originele film, dan kan je Life as We Know It beter aan je voorbij laten gaan.

Life as We Know It is verkrijgbaar op zowel DVD als Blu-ray Disc. Hieronder de bespreking van de DVD-versie, de recensie van de Blu-ray-uitgave lees je elders op de site.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie, Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2010
Speelduur: 109 min
Verpakking: Eco-box Keepcase
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888073759

Extra's

  • Additional Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld wordt weergeven met een beeldverhouding van 2.40:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit is redelijk. Het zwartniveau, contrast en het schaduwdetail zijn redelijk. Helaas bevat het beeld wat compressiefoutjes en ook de kleuren zijn soms iets te verzadigd. De gezichten hebben hierdoor een wat vreemde oranje kleur. Ook is het beeld niet helemaal vrij van edge enhancement, deze is namelijk enkele keren licht te zien. Verder is er een constante lichte filmgrain aanwezig, die verder niet storend is. Wel storend is dat Messer op een bepaald moment in de film een overhemd draagt dat zorgt voor een irritant Moiré-effect. Onbegrijpelijk dat hier niet aan gedacht is bij de opnames. Tenslotte is er ook nog op sommige momenten posterisatie te zien. Het beeld is verder vrij van vuil en beschadigingen. Hoewel de kwaliteit tegenvalt, is het acceptabel voor een romantische komedie. De film is verdeeld over dertien hoofdstukken en de optionele witte Nederlandse ondertiteling staat duidelijk onderin beeld.

Geluidskwaliteit

De DVD bevat een Dolby Digital 5.1 (384kb/s) Engels audiospoor. Dat is van een goede kwaliteit. De dialogen komen door de centerspeaker en zijn helder en duidelijk te verstaan. De twee voorste speakers worden gebruikt voor de omgevingsgeluiden en de muziek, maar storen hier de dialogen nooit bij. De twee achterste speakers zijn een groot deel van de film geruisloos en worden alleen subtiel gebruikt voor wat kleine effectjes in de scènes die zich buiten afspelen en bij de muzieknummers. De subwoofer wordt nauwelijks gebruikt en is enkel tijdens de muziek licht te horen. Een rustige, eenvoudige geluidstrack, die doet wat hij moet doen en prima past bij een romantische komedie.

Extra's

De DVD begint met een aantal promotietrailers. Vervolgens kan er vanuit een statisch menu in 1.78:1 anamorf beeldformaat met achtergrondmuziek worden gekozen om de film af te spelen of om de deleted scenes te bekijken.

Deleted Scenes (14 min)
Verschillende scènes die de film niet hebben gehaald. Ze worden achter elkaar afgespeeld, zonder uitleg waarom ze uit de film zijn geknipt. De scènes zijn Nederlands ondertiteld. Ze worden net als de film weergegeven in het originele 2.40:1 anamorf beeldformaat en hebben een Dolby Digital 2.0-geluid (192kb/s).

Conclusie

Wanneer de beste vrienden van Holly en Messer overlijden in een ongeluk, krijgen zij de taak om hun eenjarige dochtertje Sophie op te voeden. Hoewel de twee tegenpolen nauwelijks door één deur kunnen, zullen ze hun meningsverschillen aan de kant moeten zetten om samen in een huis te gaan wonen en voor Sophie te zorgen. Life as We Know It is een voorspelbare romantische komedie, maar wel eentje met goede acteurs, met een sterke chemie. De DVD-uitgave heeft een redelijke beeldkwaliteit en een goede geluidskwaliteit. Helaas bevat de DVD behalve een paar deleted scenes geen extra’s. Life as We Know It is een aanrader voor de liefhebbers van het genre, maar mensen die op zoek zijn naar iets origineels kunnen deze DVD beter laten liggen.

Laatste reacties

Wim S.  |  24-05-2011

Klopt zekers leuk voor een keer, beetje ontroerend ook wel...leuke zondagmiddagfilm..
Lees meer >

Franklin1975  |  23-05-2011

Pas geleden deze film gezien. Zeker wel leuk voor een keer.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:7
Extra's:3
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.