Jackass 3

Recensent:
Marcel den Haan
23-04-2011

Totaalbeoordeling:

4.8
DVD

Jackass 3 (DVD)
Samenvatting

We zijn alweer aangekomen bij het derde deel van Jackass. Alle bekende leden van de groep zijn weer terug voor een reeks pijnlijke stunts en vieze opdrachten, met uitzondering van Brandon Dicamillo en Raab Himself. Wel zien we de leider van de groep, Johnny Knoxville, en zijn collega’s Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Wee Man, Preston Lacy, Dave England en Ryan Dunn. Ook zijn uiteraard de ouders van Bam weer van de partij en enkele bekende vrienden die ook wel eens een stunt willen uitproberen. In dit derde deel zien we onder andere hoe de mannen zich aan elkaar vastlijmen, zich uiteraard pijn laten doen door diverse dieren en andere pijnlijke stunts ondergaan.

Commentaar

Na een televisieserie op MTV en twee films vonden de makers van Jackass de tijd rijp voor een derde deel. Vrijwel alle bekende deelnemers van de groep werden weer van stal gehaald en onderworpen aan diverse stunts en smerigheden. Toch moeten we gelijk melden dat het allemaal wel wat softer overkomt deze keer. Misschien dat de mannen een dagje ouder worden en er niet zoveel zin meer in hebben, maar het is duidelijk dat de voorgaande films extremere stunts bevatten dan dit derde deel. Dit vervolg kent de bekende stunts, grappen en grollen. Denk hierbij aan Johnny Knoxville die weer eens door stieren omver gelopen wordt of zich verkleedt als oud mannetje. Ook Steve-O doet de bekende zaken, waar hij uiteraard vaak van over zijn nek gaat. De grootste lol is er dan ook wel vanaf. De laatste jaren zijn we dan ook doodgegooid met klonen van Jackass, zoals The Dudesons en Nitro Circus. Het lijkt alsof de makers ook wel wisten dat de stunts van Jackass hun beste tijd wel gehad hebben. Ze hadden voor nog grotere en gevaarlijkere stunts kunnen gaan, maar dan waren er misschien wel doden gevallen. In plaats hiervan werd gekozen om de film geheel in 3D op te nemen. Op deze DVD komt dit gegeven uiteraard slecht uit de bus, aangezien hier gewoon de 2D-versie te vinden is. Ook zijn veel stunts in slow motion opgenomen, iets dat het geheel enigszins fris over laat komen. Verder houden sommige leden van de groep zich angstvallig op de achtergrond. Mensen zoals Chris Pontius doen maar weinig en helpen eigenlijk alleen bij enkele scènes. Iets dat wel in overtreffende trap aanwezig is, zijn de momenten van ranzigheid. Vooral de scène waarin het zweet van dikkerd Preston Lacy wordt opgevangen, uit zijn bilnaad nota bene, en vervolgens wordt opgedronken door Steve-O is echt te smerig voor woorden. Deze laatste persoon, die er redelijk afgetrapt uitziet, schittert in nog een vies onderdeel. Hier wordt hij, al zittend in een portable wc-cabine, afgeschoten en op zijn terugweg naar beneden overladen met hondenpoep. Ook hier zit je als kijker met afgrijzen naar te kijken. Ook de scène waarin viezerik Dave England’s achterste dienst moet doen als vulkaan, bedenk zelf maar wat hier gaat gebeuren, is redelijk maag-omdraaiend. Vooral als de scène ook nog eens in slow motion overgedaan wordt. Het mag duidelijk wezen, Jackass 3 verdient geen schoonheidsprijs. Nou was dit ook niet te verwachten, maar de fans hadden toch wel iets meer verdiend. De grote stunts zijn dus grotendeels ingewisseld voor momenten van humor en smerigheid, aangevuld met wederom een scène waarin de ouders van Bam in de maling worden genomen. Of deze scène is geheel ingestudeerd of deze mensen zijn zo dom dat ze hier wéér intrappen. Hoe het ook zij, Jackass 3 is nog altijd aan te raden voor fans van de reeks, maar is beduidend minder van kwaliteit dan zijn voorgangers.

Jackass 3 is uitgebracht op DVD en Blu-ray Disc. Lees hieronder onze recensie van de DVD-uitgave. Op deze uitgave zijn twee versies van de film te vinden, namelijk de bioscoopversie en een verlengde versie. De laatste bevat enkele langere scènes en één nieuwe scène.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2010
Speelduur: 95 min
Verpakking: Keepcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Zweeds, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865506660

Extra's

  • Trailer
  • Deleted Scenes
  • Making Of
  • Outtakes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Jackass 3 staat anamorf op de DVD in het formaat 1.78:1. De film is geheel digitaal opgenomen met de inmiddels vermaarde Red One-camera. De slow motion gedeelten zijn geschoten met de Phantom HD-camera. Dit levert fraaie beelden op, die mooi scherp ogen en bovendien veel detail laten zien. Alleen de BD-uitgave kan hier nog overheen. De kleuren ogen mooi diep verzadigd en natuurlijk. Dit geldt vooral voor de huidtinten. Op alle andere vlakken presteert deze transfer naar behoren. Contrast, schaduwdetail en zwartniveau zijn allemaal dik in orde. De transfer wordt ook niet echt getest, maar we kunnen hier gewoon weinig klachten over hebben. Filmgrain is geheel afwezig, dit uiteraard door de digitale bron. Er zijn wel wat momenten waar ruis zichtbaar is, aangevuld met wat lichte aliasing. Verder is het beeld geheel vrij van artefacten, zoals compressiefouten. Een prima beeldkwaliteit die gewoon zeer natuurlijk en goed verzorgd aandoet.
De film is verdeeld in een ruime 49 hoofdstukken, de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar.

Geluidskwaliteit

Voor het geluid tijdens Jackass 3 is er maar één audiotrack aanwezig, namelijk de originele Engelstalige track in Dolby Digital 5.1-formaat (448 kb/s). Het mag geen verrassing zijn dat het geluid zich voornamelijk op de voorste kanalen concentreert. De dialogen komen prima uit de centerspeaker en zijn goed verstaanbaar. De frontspeakers geven de soms aanwezige muziek en overige geluiden weer. Hier is een breed stereogeluid te horen, waarbij verrassend veel scheiding van de kanalen hoorbaar is. De surrounds worden ook regelmatig bij het geheel betrokken. Vooral tijdens de momenten met wat meer actie en waar harde muziek te horen is. Het LFE-kanaal ondersteunt deze scènes met een laag dat voldoende is voor een film zoals deze. Echt knallen wordt het nergens, maar de subwoofer geeft bepaalde scènes net wat meer impact. De track klinkt verder mooi helder, beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1, met Dolby Digital 2.0 (224 kb/s) achtergrondgeluid. De hoeveelheid extra’s valt wat tegen, vooral in vergelijking met de vorige delen. Alle extra’s hebben 1.78:1 anamorf beeld en Dolby Digital 2.0 (224 kb/s) geluid met Nederlandse ondertiteling.

The Making Of Jackass 3D (27 min.)
Een kijkje achter de schermen tijdens het maken van de film. We zien hoe de makers de verschillende stunts bedenken, voorbereiden en ook uitvoeren. Verder komt het opnemen in 3D aan bod en hoe ze het vinden om weer een nieuw deel te maken.

Outtakes (5 min.)
Bepaalde scènes stonden er niet in één keer op en moesten dus vaak overgedaan worden. Hier zien we enkele van die mislukte momenten.

Deleted Scenes (3 min.)
Twee verwijderde scènes, die terecht uit de film geknipt zijn. Er zijn trouwens zoveel scènes gesneuveld dat we binnenkort kunnen gaan genieten van Jackass 3.5.

Trailer (1 min.)
Een trailer van de film.

Conclusie

De mannen van Jackass zijn inmiddels wel bij iedereen bekend. Een groep gestoorde gasten die de meeste bizarre, gevaarlijke en vaak ook vieze stunts en sketches laten zien. Dit is uiteraard ook het geval bij dit derde deel en de fans weten dan ook wat ze kunnen verwachten. Dit tweede vervolg is wel wat softer dan de voorgaande films, misschien omdat de mannen ook al een dagje ouder worden. Verder is de grootste lol er nu wel vanaf, maar de fans zullen zich wel vermaken. Bijna anderhalf uur lang komen namelijk weer de bekende grappen en grollen voorbij en bijna iedereen van de groep is weer aanwezig. De DVD heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit, maar valt qua extra’s wel wat tegen.

Laatste reacties

DVD Watcher  |  25-04-2011

Doe Maar zong ''Er zit een knop op je TV''. Als je er niet van houd, moet je er zeker niet naar kijken. En ik snap ook niet dat als mensen er niks aan vinde...
Lees meer >

Dan G.  |  24-04-2011

Nou, ik vind het nogal een gewaagde uitspraak. En ben benieuwd waar je dat op baseert. Dat er een paar ranzige stukken aanwezig zijn, alla, maar om het dan maar...
Lees meer >

Werner  |  24-04-2011

En waarom mag dat wel niet zijn dan Werner? Ben benieuwd waar je mee gaat komen... Ik hoef denk ik deze zaak niet te verdedigen, laten we het erop houden dat...
Lees meer >

Dan G.  |  24-04-2011

En waarom mag dat wel niet zijn dan Werner? Ben benieuwd waar je mee gaat komen... MBT de recencie: Pontius op de achtergrond? Heb je de film wel gekeken? Ik ...
Lees meer >

Werner  |  23-04-2011

Marginale trailer trash. Altijd geweest en zal nooit meer worden. 'nuff said.
Lees meer >

DVD Watcher  |  23-04-2011

Erg leuke film weer van de heren. Overigens komt er in Juni een nieuwe film uit : DE MANNEN VAN JACKASS BRENGEN MEER STUNTS, STREKEN EN DOMME ACTIES IN EEN ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:3
3.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.