Mitch Fatel is Magical

Recensent:
Patrick van den Hul
16-11-2010

Totaalbeoordeling:

3.4
DVD

Mitch Fatel is Magical (DVD)
Samenvatting

Mitch Fatel, geboren in 1968 in New York, is een stand-up comedian in zijn geboorteplaats. Hij zit al in het vak sinds zijn 15e. In 1988 ging hij naar de New York University en voltooide daar een studie film en acteren. Rond die tijd liep Mitch ook stage bij de Howard Stern Show. Toen hij die show verliet nam een vriend van hem, John Melendez, zijn plaats in. Mitch treedt regelmatig op in de befaamde Comedy Cellar. Hij heeft ook opgetreden in de late night shows van David Letterman en Conan O'Brien. Daarnaast was hij redactielid bij de show van Jay Leno. In 2006 won hij een prijs voor 'Beste Stand-Up Comedian' tijdens het Aspen Comedy Festival. In 2004 was er een CD-release genaamd 'Miniskirts and Muffins'. In April 2007 had Mitch een eigen special van een halfuur op de tv-zender Comedy Central. Meer informatie vind je op zijn officiële website (www.mitchfatel.com).

Commentaar

Een recente show van Mitch Fatel uit 2009 genaamd 'Mitch Fatel Is Magical' is door Pias Comedy in een ongecensureerde editie uitgebracht op de Nederlandse markt. Mitch heeft maar één specialiteit: seks. Veel komedianten gebruiken het onderwerp regelmatig en krijgen daarmee de lachers op hun hand, Mitch gaat hierin nog een stapje verder door het letterlijk over niets anders te hebben. Daarbij schuwt hij geen taboes en mag hij graag zichzelf als lijdend voorwerp kiezen. Van bestialiteit tot seks tijdens de menstruatie en de rare dingen die je al dan niet per ongeluk op internet vindt, het passeert allemaal de revue. Humor is natuurlijk persoonlijk en het succes van Mitch in de VS is onomstotelijk bewijs dat er een markt is voor zijn onderwerpen en stijl. Ondergetekende kon hier echter weinig mee. Het probleem is dat er verondersteld wordt dat alleen het benoemen van grove dingen voldoende is om een goede show in elkaar te zetten. Van echte grappen is eigenlijk maar weinig sprake. Het is meer van het kaliber 'wat zei hij nu toch weer iets grofs' en dat moet net in je straatje liggen. Meer dan een flauwe glimlach kon er hier niet af. Geluk bij een ongeluk was dat de show maar iets meer dan een uur duurt en dus zo voorbij is. Daarbij ligt het tempo ook vrij hoog en wisselt Mitch snel van onderwerp.

Filmspecs

Regisseur

Manny Rodriguez

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Amusement, Komedie
Regio: 2
Jaar: 2009
Speelduur: 65 min
Verpakking: Keepcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds
Uitgever: PIAS
EAN: 5414939061752

Extra's

  • Diverse korte featurettes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld is in anamorf 1.78:1 formaat op de DVD geplaatst. De kwaliteit ervan is redelijk, al kan de scherpte zeker beter. Verder is er sprake van lichte grain. De kleuren zijn mooi natuurlijk en ogen op geen enkele manier bewerkt. Van edge enhancement is geen spoor te bekennen. Ook zijn er geen vuiltje of andere defecten in het beeld. Tenslotte zijn zwartniveau en schaduwdetail in orde.
Er zijn 8 hoofdstukken. De Nederlandse ondertiteling staat mooi onderin beeld en heeft de juiste grootte. De vertaling is in het algemeen goed, maar hier en daar is er sprake van een slippertje.

Geluidskwaliteit

De enige beschikbare track is Engels en heeft een Dolby Digital 2.0 (192kb/s) formaat. De track is nogal beperkt. De tekst uit het optreden komt goed geconcentreerd en met een juist volume uit de middelste speaker. Daarmee is alles helaas ook wel gezegd. Vanwege de 2.0 beperkingen is er weinig sprake van ruimtelijkheid en heb je bepaald niet het gevoel dat je in de zaal zit. De muziek tijdens begin en eind en het uitbundige publiek komen niet optimaal tot uiting in deze track. Puur functioneel, maar verder niet bijzonder.

Extra's

Als toevoeging op de wat korte speelduur van de show is er nog aardig wat bonusmateriaal te bekijken. Net als bij het optreden is het beeldformaat 1.78:1, de audio Dolby Digital 2.0 (192kb/s) en er is optionele Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Mitch is a big star (1 min.)
Verwijderde scène waarin Mitch zich druk maakt om zijn water.

Mitch is photogenic (1 min.)
Achter de schermen over het maken van de cover en het hoofdmenu voor de DVD.

Mitch is imitated (3 min.)
Enkele kijkers proberen Mitch te imiteren.

Mitch is perverted (1 min.)
De kijkers hebben het over de perversiteit van Mitch.

Mitch is reviewed (1 min.)
De bezoekers evalueren de show.

Mitch is talented (2 min.)
Een lofzang van Mitch zijn fans over zijn kwaliteiten (in bed).

Mitch is animated (1 min.)
Een flash based animatie met audio.

Conclusie

Mitch Fatel draait al een tijde mee in de komediewereld en heeft een rol gespeeld in veel grote late night shows. Een registratie van een van zijn langere optredens uit 2009 is nu verkrijgbaar op DVD. Het onderwerp is seks, seks en nog wat meer seks. Jammer genoeg is de humor allesbehalve scherp en voornamelijk gericht op het benoemen van banale of shockerende zaken. De DVD heeft een redelijke beeld- en geluidskwaliteit, maar niets om over naar huis te schrijven. Er zijn nog een handjevol korte extra's te bekijken die het pakket compleet maken. Liefhebbers van Fatel kunnen deze titel gerust in huis halen. Ben je nog onbekend met de beste man, dan is het maar de vraag of het je zal bevallen.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door PIAS.

Lees meer

Laatste reacties

Jethro  |  21-11-2010

Women can't make babies without men. They have the secret ingredient. :veryfunny:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:4
2.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 4
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.