Married Single Other

Recensent:
Ludo Keeris
03-07-2010

Totaalbeoordeling:

5
DVD

Married Single Other (DVD)
Samenvatting

Ambulancebroeder Eddie (Shaun Dooley), reclameman Clint (Ralf Little) en websitebedenker en gokverslaafde Dickie (Dean Lennox) zijn al jaren de beste vrienden. Ze wonen bij elkaar in de buurt en gaan elke ochtend samen hardlopen. Eddie woont samen met Lilly (Lucy Davis) en hun twee zonen Harry (Tom Kane) en de hoogbegaafde Joe (Jack Scanlon). Tot Eddie's verdriet zijn ze niet getrouwd en elk jaar op Lilly's verjaardag doet hij haar opnieuw een aanzoek. Clint is de eeuwige vrijgezel, strak in het pak en altijd zijn praatje klaar. Totdat hij valt voor fotomodel Abbey (Miranda Raison). Zij is niet onder de indruk van zijn praatjes en vertrouwt hem voor geen cent. Dickie is getrouwd met Babs (Amanda Abbington) en woont samen met haar en haar dochter Gina (Leila Mimmack). Hun huwelijk staat op de rand van de afgrond vanwege Dickie's gokverslaving en zijn eindeloze website-avonturen, die maar geen zoden aan de dijk zetten. In deze serie volgen we de perikelen van deze verschillende mensen en hun verschillende relaties. Komt er een huwelijk, een nieuwe relatie, een scheiding? Of zijn er nog andere onverwachte situaties die hun leven overhoop kunnen gooien?

Commentaar

ITV Engeland wilde met Married Single Other graag een nieuwe romcom-serie die het succes van Cold Feet zou kunnen evenaren. Met het script van Peter Souter, zijn eerste script voor een serie overigens, en onder regie van Declan Lowney en Charles Martin dachten ze een heel eind te komen. Lowney en Martin hebben allebei ervaring met het regisseren van komedieseries zoals Little Britain (Lowney) en Skins (Martin). De missie is geslaagd. Het script van Souter heeft veel humor en emoties en de nodige romantiek. Volgens eigen zeggen heeft hij de karakters gebaseerd op zijn eigen vrienden, maar zijn directe inspiratie kreeg hij van zijn broer die als ambulancebroeder heeft gewerkt. Souter heeft erg veel waardering en respect voor dit werk.
Alle facetten van deze serie zijn goed verzorgd. De locaties, alle in en om Leeds, waar het verhaal zich ook afspeelt, passen goed bij het verhaal en de situatie van de hoofdrolspelers. De manier van filmen, de dialogen en de muziek dragen allemaal bij tot een goed en overtuigend geheel. Het muziekthema van de serie is Find My Way Back Home van Priscilla Ahn en verder wordt er muziek gebruikt van onder andere The Cure, Radiohead en Goldfrapp. Het acteerwerk is van hoog niveau. Het verhaal speelt zich af rondom een zestal 30-plussers die getrouwd, alleenstaand of anders (in dit geval samenwonend) zijn, vandaar de titel van deze serie. In de 6 afleveringen volgen we het wel en wee van de stelletjes. En dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Waar in aflevering 1 het vooral nog gaat over het verschil tussen een goede en niet goede relatie en de angst om voor je gevoelens uit te komen, evolueert de serie naar een heuse tranentrekkende clou. Soms zijn de emoties zo overweldigend en zo diepgaand dat het je bijna teveel wordt en de gedachte opkomt dat iets minder ook al goed zou zijn geweest. Maar het verhaal en de manier waarop de karakters met de verrassingen van het leven omgaan zijn ook heel ontroerend en inspirerend. Zoals gezegd zijn de acteerprestaties van zeer hoge kwaliteit. Alle acteurs hebben dan ook al geruime tijd hun sporen verdiend in het genre, zoals Miranda Raison (Spooks), Shaun Dooley (Murphy's Law en verschillende detectives), Lucy Davis (The Office) en de bekende Ralf Little. Vooral Dooley en Davis zijn erg ontroerend en geloofwaardig. Ook de prestatie van Jack Scanlon (The Boy in the Striped Pyjamas), die de rol van de jongste zoon Joe speelt is bijzonder. Deze hoogbegaafde jongen ziet alles om zich heen in een constante analyse en weet zo zijn omgeving te verbijsteren met zijn inzichten, maar ondanks dat blijft het toch ook gewoon een jongetje van 12. Nieuwkomers Tom Kane (eerste rol) en Leila Mimmack (tweede rol) doen het erg goed. De rol van ambulancechauffeur Flo is door Souter speciaal geschreven voor de stand-up comédienne Gina Yashere, die deze rol dan ook met verve speelt.
De serie wordt door verschillende recensenten vergeleken met Cold Feet, de succesvolle serie met dezelfde regisseur (Lowney) en dezelfde producer (Andy Harris). De serie heeft goeie dialogen, humor en emoties. Of zoals een recensent schreef: "Zoals Friends maar met meer inhoud/ziel, zoals Eastenders, maar met sympathieke karakters en minder geschreeuw." Voor mij is Married Single Other vooral een prachtige dramaserie met heel herkenbare en menselijke emoties en gelukkig ook veel humor die je nog lang zal bijblijven. Helaas vond ITV de kijkcijfers van 4.3 miljoen voor de hele serie niet voldoende om aan een tweede seizoen te beginnen. Maar dat neemt niet weg dat deze eerste serie zeer de moeite waard is.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, TV
Regio: 2
Jaar: 2009
Speelduur: 276 min
Verpakking: Keepcase in Slipcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels (unwrapped)
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Just Entertainment
EAN: 8717344739559

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De transfer heeft het voor recente televisieseries gebruikelijke anamorfe beeldformaat van 1.78:1. Het beeld ziet er over het algemeen goed uit, op één punt na: het contrast. Dat is namelijk veel te laag, waardoor het er allemaal heel grauw en grijs uitziet. Het komt vaker voor dat series voor televisie een wat lager contrast hebben dan films voor de bioscoop, maar hier slaat het wel erg door. Het zwartniveau is als gevolg van het lage contrast ook niet goed, het donkerste is niet meer dan grijs. Voor het overige ziet het beeld er prima uit met een goede scherpte en detaillering. Beeldruis of filmgrain zijn niet aanwezig en ook de compressiefoutjes zijn minimaal. De kleuren zien er wat flets uit, wat weer een gevolg is van het lage contrast. Al met al ziet het beeld er dus niet zo slecht uit, maar met een beter contrast zou het er een flink stuk beter uitgezien hebben.

Geluidskwaliteit

De geluidstrack op deze DVD is een Dolby Digital 5.1 (448 kb/s) track. Maar het betreft hier wel een unwrapped geluidstrack. Dat wil zeggen dat het 5.1 geluid is gecreëerd uit het originele stereo geluid. De dialogen zijn op deze manier uit alle kanalen te horen, ook de achterkanalen, wat het geluid nogal onnatuurlijk laat klinken. Afgezien hiervan is alles wel goed te volgen. Een televisieserie draait vaak om dialogen en dat is hier niet anders. Ze zijn uitstekend te volgen en staan vrij stevig op de voorgrond. De invulling van de rest van het geluid is voldoende, zonder dat er overmatig gebruik is gemaakt van geluidseffecten. Wel zijn vooral bij buitenscènes veel stereo ambiancegeluiden toegevoegd. Ook worden er veel liedjes gebruikt, waarvan de teksten vaak op de situatie betrekking hebben. Als geluidstrack op zich voldoende, alleen jammer dat het hier om een unwrapped versie gaat.

Extra's

Deze uitgave bestaat uit twee discs met ieder drie afleveringen. Ze zitten in een vrij dikke keepcase met kartonnen sleeve. Beide discs hebben statische menuschermen in 1.78:1 anamorf beeldformaat en een stuk uit de titelsong van de film als achtergrondgeluid. Verder heeft deze uitgave geen extra's.

Conclusie

In de serie Married Single Other volgen we drie stelletjes met en zonder kinderen op het pad van liefde, vriendschap en gezondheid. Een ontroerende en overtuigende serie met zeer goeie acteerprestaties, een goed en degelijk script, goede muziek en mooi gemaakt. Allemaal goede redenen om deze serie te bekijken als je houdt van dramaseries met inhoud. Helaas heeft deze uitgave een matige beeld- en geluidskwaliteit. Bij het beeld is het contrast veel te laag en bij het geluid hebben we met een unwrapped 5.1 versie te maken. Extra's heeft deze DVD niet.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Just Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

Ludo Keeris  |  03-07-2010

Mwah, vond dit geen voortkabbel-tv. Zat toch wel meer inhoud in dat veel Amerikaanse series.
Lees meer >

Werner  |  03-07-2010

Heb 'm ook moeten bespreken; dit soort voortkabbel-televisie is in elk geval niet aan mij besteed.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 4
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.