Private Lives of Pippa Lee, The

Recensent:
Ludo Keeris
02-02-2010

Totaalbeoordeling:

4.7
DVD

Private Lives of Pippa Lee, The (DVD)
Samenvatting

Pippa Lee (Robin Wright Penn) is 50 en getrouwd met de veel oudere uitgever Herb Lee (Alan Arkin) en trotse moeder van zoon Ben (Ryan McDonald) en dochter Grace (Zoe Kazan). Haar gezin is haar leven en ze verzorgt alles tot in de puntjes. Na drie serieuze hartaanvallen moet haar man het rustiger aan doen en ze zijn dan ook verhuisd naar een kleiner huis in een buurt met veel gepensioneerden. Pippa Lee lijkt content met haar leven totdat ze ineens last krijgt van slaapwandelen en daarbij de raarste dingen meemaakt. In haar ontmoeting met de jonge buurman Chris Nadeau (Keanu Reeves), die na een scheiding zijn leven weer op wil pakken, worden bij Pippa onbekende gevoelens losgemaakt. Als dan haar man een verhouding blijkt te hebben met een veel jongere vrouw wordt het tijd dat Pippa haar leven gaat herzien en misschien andere keuzes gaat maken.

Commentaar

Rebecca Miller, dochter van de bekende toneelschrijver Arthur Miller en getrouwd met Daniel Day Lewis, was eerst actrice (Regarding Henry) voor ze zich ging bekwamen in regie en script. In 1995 maakte ze met Angela haar eerste speelfilm. Na haar tweede film, Personal Velocity, maakte ze nog Ballad of Jack and Rose, met haar man in de hoofdrol. Deze beide films werden zeer goed ontvangen. Het verhaal van The Private Lives of Pippa Lee lag er toen al, maar werd eerst als boek uitgegeven. Later heeft ze zelf het scenario geschreven voor deze film. Het duurde daarna nog ruim een jaar voor de financiering voor Pippa Lee rond was. De acteurs waren enthousiast maar de producenten waren terughoudend.
In The Private Lives of Pippa Lee wordt het levensverhaal van Pippa Lee vertelt. Via flash-backs zien we hoe haar jeugd is verlopen en snap je direct de keuzes die ze in haar leven heeft gemaakt. Haar keuze voor een huwelijk met de veel oudere uitgever Herb Lee bijvoorbeeld. Robin Wright Penn (Beowulf) zet het personage van Pippa mooi neer. De scènes met de veel jongere Pippa, gespeeld door Blake Lively, zijn misschien nog het sterkst. Deze scènes zijn erg emotioneel en dynamisch, iets wat in de scènes in het volwassen leven van Pippa niet wordt bereikt. Bovendien is er een zekere parallel te halen uit het verhaal van Pippa met haar moeder Suky (Maria Bello) en haar latere moeizame relatie met haar eigen dochter Grace. Alan Arkin (Sunshine Cleaning) speelt erg overtuigend de rol van Lee. Hij is rustig, beheerst en egocentrisch, maar het wordt hem allemaal vergeven door de vrouwen in zijn leven. De overige personages worden goed vertolkt, maar spatten nergens van het scherm, waaronder ook Keanu Reeves. Het blijft allemaal een beetje plat, je houdt als het ware toch afstand tot de personages, behalve bij Wright Penn en Blakely. En dat is jammer. Er gebeurt genoeg in het verhaal en de personages zijn interessant genoeg om echt mee te kunnen leven, maar dat lukt helaas bijna nergens. Minpunt in het verhaal van deze film is de verhaallijn omtrent de tweede ex-vrouw van Arkin. Die is nogal dramatisch en voegt eigenlijk niet heel veel toe. Miller is er redelijk in geslaagd om een interessant verhaal te vertellen over hoe het opgroeien van een jonge vrouw in een moeilijke thuissituatie uit de hand kan lopen. En hoe ze ook haar leven uiteindelijk weer op de rails krijgt. Dat is erg hoopgevend! Voor de liefhebbers van drama en mooie acteurs als Wright Penn, Blakely en Arkin is deze film wellicht een aanrader, maar het is geen hoogvlieger.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama
Regio: 2
Jaar: 2009
Speelduur: 94 min
Verpakking: Keepcase
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: E1 Entertainment
EAN: 8713045218560

Extra's

  • Promotietrailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het originele beeldformaat van 1.85:1 anamorf op de DVD. De transfer is van voldoende kwaliteit, zonder ergens in uit te blinken. Scherpte, schaduwdetail en contrast zijn goed. De kleuren zijn wat flets, op enkele flash-back scènes na, maar dit is een bewuste keuze van de makers. Het zwartniveau had wat beter gekund. Het donkere, diepe zwart is niet aanwezig. Wat wel aanwezig is zijn lichte compressiefoutjes in de achtergrond. Storend zijn ze echter nauwelijks. De compressie is wat hoog, omdat de film op een DVD-5, een enkellaags disc, is gezet. Verder is er nog wat lichte filmgrain aanwezig. Over het geheel gezien een redelijke transfer, die een voldoende krijgt, maar niet geheel kan overtuigen.
De film is onderverdeeld in tien hoofdstukken. De ondertiteling is goed verzorgd en staat op een goede hoogte in beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De DVD heeft een Dolby Digital 5.1 (448 kb/s) geluidstrack in de originele Engelse taal. Het is geen film die het van het actiegeweld moet hebben, maar het is vooral een film die op dialogen is gebaseerd. En daar valt weinig op aan te merken. Het geluid richt zich op de frontkanalen, waarbij de goed verstaanbare dialogen keurig uit het centerkanaal komen. Met uitzondering van de voice-over van Pippa Lee, die komt uit alle kanalen, behalve uit het LFE-kanaal. Voor het overige worden de surroundkanalen alleen gebruikt voor muziek en atmosfeergeluiden, waarbij aangemerkt moet worden dat ze vrij zacht in de mix staan. Het LFE-kanaal komt in het geheel nauwelijks aan bod, maar daar is het ook de film niet voor.

Extra's

Na een aantal promotietrailers begint de film direct. Er is geen menu en er staan ook geen extra's op deze DVD.

Conclusie

Pippa Lee woont met haar veel oudere echtgenoot Herb in een seniorenwoning. Ze leidt haar leventje, totdat ze last krijgt van slaapwandelen, waarbij ze de raarste dingen doet. Ze overziet haar leven en dat van Herb. The Private Lives of Pippa Lee is een film met een interessant gegeven, met bij vlagen goed acteerspel. De film komt echter maar traag op gang en weet niet in z'n geheel te overtuigen. De DVD heeft zowel een voldoende beeld- als geluidskwaliteit, maar heel bijzonder is het niet. Extra's zijn niet aanwezig op deze uitgave.

Laatste reacties

bart35mm  |  13-02-2010

De DVD die ik heb gezien van deze film deed erg digitaal aan. Dacht dat de film digitaal geschoten was. Zag overigens ook geen verwijzing naar filmmateriaal in ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
2.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.