Beverly Hills Chihuahua

Recensent:
Marcel den Haan
23-10-2009

Totaalbeoordeling:

1.8
Blu-ray

Beverly Hills Chihuahua (Blu-ray)
Samenvatting

Chloe (Drew Barrymore) is een hond. Niet zomaar een hond, maar een door en door verwende Chihuahua. Wanneer haar eigenaar een tijdje weg moet voor zaken wordt Chloe ondergebracht bij Rachel (Piper Perabo). Zij probeert de hond zo goed mogelijk te verzorgen, maar kan de verleiding niet weerstaan als ze de kans krijgt naar Mexico te gaan. Ze neemt Chloe dan ook gewoon mee, maar die weet te ontsnappen en raakt verdwaald. Ze wordt al snel gevangen genomen, maar komt ook in contact met Delgado (Andy Garcia), een grote Duitse Herder. Hij helpt Chloe ontsnappen en samen proberen ze Amerika te bereiken. Ze worden echter achtervolgd door Diablo (Edward James Olmos), een slechte Doberman die voor zijn baasje de waardevolle halsband van Chloe moet bemachtigen. De twee honden moeten nu heel Mexico doorkruisen met op hun hielen de bloeddorstige Diablo. Als dat maar goed gaat!

Commentaar

Als recensent van een website over DVD’s en Blu-ray Discs krijg je de mogelijkheid om veel films te bekijken. De meeste hiervan zijn best vermakelijk, sommige zelfs goed tot zeer goed. Maar af en toe belandt er een film in je speler die je liever had vermeden. Een film zó slecht dat de anderhalf uur die het geheel duurt, aanvoelt als een halve dag. Een film die je hierna nooit meer wilt zien en het liefst ritueel wilt verbranden. Beverly Hills Chihuahua is zo’n film en ja, de prent is heel slecht. Zo slecht zelfs dat je als kijker liever anderhalf uur gemarteld wordt door je tandarts, dan dat je dit gedrocht nog een keer moet bekijken. Zoals de titel al doet vermoeden draait het verhaal om een Chihuahua, die verdwaalt in Mexico. Deze hondjes, of liever gezegd uit de kluiten gewassen ratten, zijn al enige tijd erg populair. Vooral bij vrouwen die het nodig vinden door middel van een hond een fashion statement te moeten maken. Zij kleden de hondjes dan ook mooi aan, het liefst in dure designer outfits. De dames dragen de mormels constant mee op hun arm of in tassen, die uiteraard belachelijk veel geld kosten, ondanks het feit dat de diertjes in kwestie gewoon pootjes hebben om op te lopen. Door deze stijgende populariteit was het dan ook wachten op een film rond deze hondjes. Of je nu houdt van de beestjes of niet, een film over het ras had best vermakelijk kunnen zijn. Helaas is Beverly Hills Chihuahua dat niet. Dit is nog niet eens de schuld van de hondjes, maar de schuld van het belachelijke en stompzinnige script. Het verhaal raakt namelijk kant noch wal en is zeer slecht geschreven. Het geheel zit vol met plotgaten, fouten en andere zaken die behoorlijk afleiden van de kijkervaring. Kinderen kijken doorgaans heel anders naar films en Beverly Hills Chihuahua mikt duidelijk ook op het jongere publiek. Maar zelfs voor hen valt er bar weinig te genieten bij deze prent. Ondergetekende liet verplicht zijn negenjarige zoon meekijken, een daad die grenst aan kindermishandeling. Na afloop was ook zijn oordeel duidelijk: deze film is slecht. Kinderen zien namelijk graag humor terug in de films die ze kijken, maar daarvan is nauwelijks iets aanwezig. Het verhaal weet ook hen niet te pakken, de hondjes weten geen emoties los te maken. Een kinderfilm waarin zaken als hondengevechten worden geïntroduceerd zijn dan ook geen geschikt kijkvoer voor de allerkleinsten onder ons. We kunnen waarschijnlijk nog wel pagina’s volschrijven over waarom deze film zo slecht is, maar dat is allemaal verspilde moeite. Beverly Hills Chihuahua is namelijk één van de slechtste films ooit gemaakt. Het is dan ook een compleet raadsel dat acteurs als Drew Barrymore, Jamie Lee Curtis, Andy Garcia en Edward James Olmos hun medewerking verleenden aan de film. Waarschijnlijk zouden ze nu het liefst vergeten dat ze ooit iets te maken hebben gehad met dit gedrocht, net als dat de kijker de film zo snel mogelijk uit zijn geheugen zou willen verbannen.

Beverly Hills Chihuahua is op DVD en Blu-ray Disc uitgebracht. Hieronder volgt onze bespreking van de BD-uitgave.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Familie, Komedie/Humor
Regio: B
Jaar: 2008
Speelduur: 91 min
Verpakking: Amaray Blu-ray Disc keepcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - EAD
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Frans
  • DTS 5.1 - Spaans
  • PCM 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Walt Disney Studios Home Entertainment
EAN: 8717418224752

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Audiocommentaar
  • Bloopers
  • Film op DVD
  • Legend Of The Chihuahua
  • Pet Pals
  • On Set With The Dogs

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc uitgave heeft het originele 2.40:1 beeldformaat. Het beeld heeft een resolutie van 1080p, dus 1080 beeldlijnen progressief. Het beeld heeft 1920*1080 beeldpunten, dat is vijf keer het aantal beeldpunten van de DVD uitvoering. Voor de encoding van het beeld is gebruik gemaakt van H.264 / MPEG-4 AVC (Advanced Video Coding) compressiemethode. De beeldsnelheid is 24 beelden per seconde (de originele filmsnelheid). Dit laatste houdt in dat je geen last hebt van de vier procent versnelling, zoals die bij PAL DVD’s wordt toegepast.

Zoals je mag verwachten van een recente film zoals deze oogt het beeld mooi scherp. Hier en daar zijn wat softe momenten aanwezig, maar die zijn op één hand te tellen. Het beeld laat een prima hoeveelheid detail zien. Ook diepte is aanwezig, op sommige momenten iets minder dan andere recente uitgaven op Blu-ray Disc. Het kleurenpalet van de film bestaat uit diverse felle en vrolijke kleuren. Over het algemeen worden deze kleuren goed weergegeven, soms neigen ze richting oververzadiging. Vooral de dagscènes in Mexico springen er echt uit. De donkere scènes zijn goed te volgen. Het contrast en schaduwdetail zijn dan ook goed verzorgd. Ook het zwartniveau is dik in orde. De transfer laat hier en daar wat beeldruis zien. Verder oogt het beeld mooi schoon, zonder beschadigingen of compressieproblemen.

De High Definition screenshots zijn verkleind naar 1280*720 formaat en gecomprimeerd opgeslagen. Ze zijn daarom geen exacte weergave van de hoge beeldkwaliteit van Blu-ray Disc, maar geven wel een goede indruk.

Geluidskwaliteit

Op deze Blu-ray Disc van de film zijn meerdere audiotracks te vinden. De originele Engelstalige soundtrack staat in drie smaken op de uitgave, te weten een LPCM 5.1 track (24bit/48kHz), een standaard Dolby Digital 5.1 track (640 kb/s) en speciaal voor de slechthorenden onder ons een Audio Descriptive Track in het formaat Dolby Digital 2.0 (192 kb/s). De LPCM track geniet de voorkeur, aangezien deze track ongecomprimeerd wordt weergegeven. Het geluid richt zich op de voorste kanalen. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en zijn prima te volgen. Voor het neerzetten van ambiance worden de surrounds soms bij het geheel betrokken met weergave van omgevingsgeluiden. Tijdens de scènes met wat meer actie zijn hier wat effecten te horen in split-surround. De frontspeakers laten de muziek en overige geluiden horen. Hier is een breed stereogeluid te horen. Het LFE-kanaal heeft niet veel te doen, maar wanneer nodig ondersteunt de subwoofer het geluid met een goed gedoseerd laag. Het niveau van detail in deze track is prima te noemen. Voor de mensen die niet de mogelijkheid hebben om de LPCM 5.1 track af te spelen is er een Dolby Digital 5.1 track aanwezig. Ook deze track klinkt ruim voldoende, met een vergelijkbaar op de voorste kanalen gericht geluidsbeeld. Tot slot is er ook de mogelijkheid om de film te bekijken met een nasynchroniseerde Nederlandstalige DTS 5.1 track (754 kb/s). De stemmen worden hier onder andere verzorgd door Angela Schijf, Bridget Maasland en Katja Schuurman. Deze track klinkt ook ruim voldoende, hoewel de dialogen minder goed bij de rest van het geluid passen. Ze klinken wat hol en zijn duidelijk later opgenomen.

Extra's

De schijf start met een keuzemenu voor de taal. Hierna zijn een reeks trailers van andere Disney uitgaven te bekijken. Vervolgens kom je terecht in het hoofdmenu, waar alle instellingen te maken en de extra’s te bekijken zijn. Tijdens de film kun je het pop-up menu oproepen, zonder dat de film onderbroken wordt. Alle extra’s worden weergegeven in de resolutie 1080p, met Dolby Digital 5.1 geluid (384 kb/s).

Film Op DVD
Naast de film op Blu-ray Disc is er ook een extra DVD met daarop de film bij deze uitgave aanwezig. Handig voor de kleintjes om in hun eigen kamer te draaien of in de auto, als je ze bijvoorbeeld straf wilt geven.
Het beeld op de DVD is 2.40:1 anamorf, met Dolby Digital 5.1 geluid (384 kb/s) in de Engelse en Nederlandse taal.

Legend Of The Chihuahua (3 min.)
Een korte animatie waarin de geschiedenis van het ras uit de doeken wordt gedaan.

Pet Pals: The Voices Behind The Dogs (9 min.)
Een reeks korte interviews met de stemmencast van de film, waaronder Andy Garcia en Drew Barrymore. Ze geven antwoord op enkele stomme vragen, die duidelijk op kinderen zijn gericht.

Hitting Their Bark: On Set With The Dogs of BHC (12 min.)
Hier krijgen we te zien hoe het is om een film te maken met allerlei honden. De makers vertellen welke uitdagingen hierbij kwamen kijken, de acteurs die moesten acteren met de honden vertellen hoe dit in zijn werk ging.

Deleted Scenes (24 min.)
Tien verwijderde scènes die allemaal achter elkaar te bekijken zijn of los van elkaar. Regisseur Raja Gosnell geeft een korte introductie voor elke scène.

Blooper Scooper (3 min.)
De bekende bloopers die hier vooral bestaan uit beelden van honden die niet doen wat ze opgedragen wordt.

Audiocommentaar
Regisseur Raja Gosnell levert commentaar tijdens de film en hij doet dit op een manier waardoor het lijkt alsof je naar een Oscarkandidaat aan het kijken bent. Hij gaat heel serieus in op het maken van de film, waaronder natuurlijk de uitdaging van het werken met honden. Het diepgaande commentaar misstaat een beetje bij een film zoals deze, maar liefhebbers komen wel veel te weten over de totstandkoming.

Conclusie

In Beverly Hills Chihuahua zien we hoe Chloe, een rijk en verwend hondje, vermist raakt in Mexico. Gelukkig krijgt ze hulp van een moedige Duitse Herder en samen zetten ze koers richting Amerika. De film kan simpel beschreven worden als heel slecht. Het verhaal is niet onderhoudend, slecht geschreven en zit vol met plotgaten en onwaarschijnlijkheden. De irritante kleine hondjes helpen hier uiteraard ook niet bij. Zelfs voor kinderen is deze film maar moeilijk genietbaar. Dit door het gebrek aan geslaagde grappen en personages waarmee ze zich kunnen identificeren. De uitgave is technisch goed verzorgd. Zowel beeld als geluid zijn ruim voldoende te noemen. Er zijn enkele extra’s aanwezig die ons een kijkje achter de schermen bieden.

Laatste reacties

-Jaap-  |  25-10-2009

@Arnold: Knowing (heb ik gezien op BD) is nog best leuk vermaak voor een avondje, maar deze film lijkt me echt helemaal niets, ik krijg al braakneigingen bij di...
Lees meer >

Raymond Gelmers  |  25-10-2009

Ah kijk 9 is al weer wat ouder, dan kijken ze er al weer heel anders naar dan bijv. een kleuter van 4. Pratende dieren die zich als mensen gedragen doen het d...
Lees meer >

Coen P.  |  25-10-2009

Een 'over the top' recensie is toch leuk? Een dergelijke film kan je imo niet 100% serieus beoordelen!
Lees meer >

Marcel den Haan  |  25-10-2009

Mijn zoontje is negen, hij kijkt graag films en heel veel als het aan hem ligt. Ik moet toegeven dat deze recensie enigszins over the top is, maar ik vond de f...
Lees meer >

Raymond Gelmers  |  25-10-2009

Een mening is an sich natuurlijk geen probleem maar jij gaat in deze recensie wel erg ver. Vergelijkingen met de tandarts e.d zijn in mijn ogen toch schromelij...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  25-10-2009

Uiteraard heb ik mijn zoon laten meekijken, dit staat ook in de recensie, ga hier niet om liegen. Hij vond de film heel slecht en ik kan je vertellen dat hij he...
Lees meer >

Raymond Gelmers  |  25-10-2009

Het oordeel is geveld. Ook voor de kinderen. Vraagje: heb je daadwerkelijk kinderen laten kijken naar deze film of neem jij voor het gemak maar aan dat kinderen...
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  24-10-2009

Bijzonder jammer dat deze leuke film zo de grond in getrapt wordt. Spijtig ook de negatieve reacties van mensen die de film helemaal niet gezien hebben en op ba...
Lees meer >

-Jaap-  |  24-10-2009

Die ondertitels beloven een hoop seksuele woordspelingen.(6) Sterkte Marcel! Haha;)
Lees meer >

Yvonne  |  24-10-2009

ik vind zo'n enge girly tuttenfilm bleh... mijn Chi is een stoere pitbull.. zelfs na zijn castratie lol
Lees meer >

John Tak  |  23-10-2009

Naast de film op Blu-ray Disc is er ook een extra DVD met daarop de film bij deze uitgave aanwezig. Handig voor de kleintjes om in hun eigen kamer te draaien of...
Lees meer >

Nyarlathotep  |  23-10-2009

Naast de film op Blu-ray Disc is er ook een extra DVD met daarop de film bij deze uitgave aanwezig. Handig voor de kleintjes om in hun eigen kamer te draaien ...
Lees meer >

theregiment  |  23-10-2009

Dat je überhaupt de moeite neemt om er een review over te schrijven. Denk dat je van te voren wel kon voorspellen dat deze film niks is/was!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Digital Theater Systems PCM 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
2

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:2
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
1.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 70
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.