Deadwood - Seizoen 2

Recensent:
Marcel den Haan
12-12-2009

Totaalbeoordeling:

8
DVD

Deadwood - Seizoen 2 (DVD)
Samenvatting

South Dakota, 1877. Deadwood, eens een nederzetting van slechts enkele zielen, begint steeds groter en groter te worden. Het nieuws dat in de heuvels rond de stad goud te vinden is, verspreidt zich als een lopend vuurtje. De stad heeft dan ook wetten en regels nodig, gehandhaafd door personen die een oogje in het zeil houden. De bewoners hebben daarom gestemd, met als uitkomst een sheriff en een burgermeester. Seth Bullock (Timothy Olyphant) is verkozen tot sheriff, een taak die meer inhoudt dan hij gedacht had. Zijn persoonlijk strijd met Al Swearengen (Ian McShane) duurt onverminderd voort, maar er zijn meer kapers op de kust wat betreft de macht in de stad. Zo doet ook Swearengen’s tegenstander Cy Tolliver (Powers Boothe) een duit in het zakje. Ook de bestuurders van Amerika hebben gehoord van het goud in de heuvels rond Deadwood, iets dat een inlijving bij het land alleen maar zal bespoedigen. Dit zal echter het einde betekenen van veel zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en dat is toch iets wat veel mensen niet graag willen zien. Het mag duidelijk zijn, het leven in Deadwood is gevaarlijk en zwaar, maar nooit saai of vervelend.

Commentaar

Het tweede seizoen van Deadwood speelt zich enkele maanden na het einde van het eerste seizoen af. In dat seizoen konden we zien hoe de spanningen tussen de bewoners hun hoogtepunt bereikten, maar er ook zaken beslist werden die in het voordeel van de stad werken. Zo werd er een sheriff aangesteld en een burgermeester. Een vooral ceremoniële taak, maar de wet is gearriveerd in Deadwood. De strijd tussen Seth Bullock en Al Swearengen was een rode draad gedurende het eerste seizoen, maar echt tot een confrontatie kwam het nauwelijks. Hun vete gaat verder in seizoen twee, maar Swearengen heeft nu veel meer problemen aan zijn hoofd. Een aantal karakters uit het eerste seizoen zien we niet terug, maar daar krijgen we weer enkele nieuwe voor terug. Ook worden enkele bekende personages wat verder uitgewerkt. De show is dan ook nog altijd vooral karakter gedreven. Actie is aanwezig, maar staat in dienst van het verhaal. Veel scènes bestaan uit lange dialogen, die voor sommige mensen wel eens te lang kunnen zijn. Regelmatig komt het voor dat karakters in filosofisch gepraat uitbarsten en maar moeilijk hun mond houden. Vooral burgermeester E.B. Farnum is hier goed in. Deze dialogen zijn veel abstracter dan in seizoen één en dit is een minpunt ten opzichte van het vorige seizoen. De show staat ook bekend om het vele gevloek. Enkele personages kunnen maar een paar woorden zeggen, zonder hier een vloekwoord aan toe te voegen. Ook dat is iets dat hier voortgezet wordt, maar het past wel bij de rauwe sfeer van de serie. Qua verhaallijnen behoort de show nog altijd tot de betere. De afleveringen zijn uitstekend geschreven en de spanning blijft goed aanwezig. Ook het acteerwerk blijft onverminderd van een hoog niveau. Zoals gezegd krijgen veel karakters wat meer ruimte, resulterend in enkele prachtige optredens. Met het groeien van de stad, groeit ook de set van de show. De aankleding is erg fraai, evenals de kostuums. Het tweede seizoen van Deadwood is uiteraard een dikke aanrader voor mensen die het eerste seizoen gezien hebben. De show gaat mooi verder waar het gebleven was en veel nieuwe verwikkelingen passeren de revue.

Alle twaalf afleveringen van dit tweede seizoen zijn te vinden op deze uitgave, verdeeld over vier schijven. Deze worden verpakt in een fraai vormgegeven boxset, die uitklapbaar is en diverse afbeeldingen bevat uit de show.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, TV, Western
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 576 min
Verpakking: Boxset
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 5.0 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Duits, Engels, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865553282

Extra's

  • Photo Gallery

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Net als bij het eerste seizoen staan de afleveringen anamorf op de schijven, in het formaat 1.78:1. Het eerste seizoen heeft een prima beeldkwaliteit, maar deze uitgave van het tweede seizoen is zo mogelijk nog beter. Iets dat vooral opvalt, is dat het beeld wat helderder oogt. De transfers ogen wat minder troebel en vooral nachtelijke scènes zijn beter te volgen. De kenmerkende stijl blijft gehandhaafd, wat een somber ogend beeld ten gevolge heeft. Dit komt vooral door het gebruik van donkere kleuren. De kostuums en sets bestaan vooral uit bruine tinten en dit geeft de show een zekere sfeer mee die goed past bij het tijdsbeeld. De aanwezige grain roept een rauwe sfeer op, maar gelukkig leidt dit niet af tijdens het kijken. Contrast en zwartniveau zijn ruim voldoende, evenals het schaduwdetail. Naast de grain is er soms wat edge enhancement waarneembaar, maar gelukkig blijft dit beperkt en moet je soms goed zoeken om het te kunnen zien.
De afleveringen zijn verdeeld in zeven hoofdstukken, de optionele ondertiteling staat iets te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid wordt verzorgd door een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) in de originele Engelse taal. De tracks zijn vergelijkbaar met die van het eerste seizoen. Dit betekent een op de voorste kanalen gericht geluid, met dialogen die netjes uit de centerspeaker komen. Deze zijn goed te volgen en klinken mooi helder. Het gehele geluid kenmerkt zich door helderheid met veel detail. De frontspeakers laten de muziek en overige geluiden horen. Ook hier geen klachten, de kanalen laten een goede scheiding horen. De surrounds worden niet vaak bij het geheel betrokken. Slechts op een paar momenten zijn hier wat omgevingsgeluiden te horen. Het LFE-kanaal is nagenoeg stil, het meeste laag komt gewoon uit de overige kanalen. Beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1, met Dolby Digital 2.0 (224 kb/s) achtergrondgeluid.

Photo Gallery
De uitgave van het eerste seizoen had totaal geen extra’s, deze keer worden we getrakteerd op een fotogalerij. Hier zijn foto’s te bekijken van het echte Deadwood tijdens de jaren waarin de show zich afspeelt en enkele foto’s van de cast en crew. Geen extra om over naar huis te schrijven, vooral als we zien dat de Amerikaanse uitgave enkele interessante featurettes bevat en maar liefst negen audiocommentaren.

Conclusie

Het tweede seizoen van Deadwood gaat verder waar het eerste ophield. De twaalf afleveringen van dit seizoen staan dan ook garant voor veel intriges en interessante ontwikkelingen. De show draait nog steeds vooral om de karakters, waar we nu meer over te weten komen. De afleveringen zijn wederom van een hoog niveau, evenals het acteerwerk van de cast. Samen met de fraaie sets en mooi gemaakte kostuums is dit een show die in alles authenticiteit uitstraalt. Beeld en geluid van dit tweede seizoen zijn uitstekend, waar het beeld zelfs nog iets beter is dan bij de uitgave van seizoen één. Deze keer is er één extra aanwezig, een niet echt interessante fotogalerij.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Hugo R  |  17-12-2009

Is deze nog ergens te krijgen? Ik kom alleen seizoen 1 en 3 nog maar tegen.
Lees meer >

Bas Hokke  |  14-12-2009

Vergeet vooral de geniale dialogen niet. Ik heb nog nooit zoveel cocksuckers en motherfuckers in een serie gehoord. Daar kunnen zelfs de heren Tarantino en Smit...
Lees meer >

Melzz  |  13-12-2009

Denk het laatste. Crisistijd he, dan maar titels uit je eigen collectie recenseren :) Maar beter te laat dan nooit. Precies, tis een mooie serie. Jammer dat ie...
Lees meer >

Marcel v/d H.  |  13-12-2009

Inderdaad opnieuw uitgebracht, is zelfs nog een nieuwsbericht over geweest. Haha lol, dat is niet het goede linkje denk ik! :)
Lees meer >

Marcel v/d H.  |  13-12-2009

Ehh....is de serie opnieuw uitgebracht of zijn jullie een paar jaar te laat met de recensie? Ik heb de serie al jaren in huis liggen... Denk het laatste. Cris...
Lees meer >

Jordy van Buel  |  13-12-2009

Ehh....is de serie opnieuw uitgebracht of zijn jullie een paar jaar te laat met de recensie? Ik heb de serie al jaren in huis liggen... Inderdaad opnieuw uit...
Lees meer >

Melzz  |  13-12-2009

Ehh....is de serie opnieuw uitgebracht of zijn jullie een paar jaar te laat met de recensie? Ik heb de serie al jaren in huis liggen...
Lees meer >

Werner  |  12-12-2009

Ik heb de reeks blind gekocht, ik kon de drie seizoenen voor minder dan 40 euro samen krijgen dus ik dacht dat ik wel eens een gokje kon wagen.
Lees meer >

Coen P.  |  12-12-2009

Leuke recensie weer, cocksucker!
Lees meer >

marcelb7  |  12-12-2009

Dit is een topper !!! Goed verhaal, geweldig geacteerd en prachtige decors, setting. Vergeet vooral de geniale dialogen niet. Ik heb nog nooit zoveel cocksuck...
Lees meer >

Bas Hokke  |  12-12-2009

Dit is een topper !!! Goed verhaal, geweldig geacteerd en prachtige decors, setting.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:1
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.