Sex Drive

Recensent:
Patrick van den Hul
05-08-2009

Totaalbeoordeling:

3.4
DVD

Sex Drive (DVD)
Samenvatting

Ian (Josh Zuckerman) is 18 jaar en nog maagd maar ziet de kans van zijn leven. Een Internetbabe waarmee hij al maanden contact heeft, nodigt hem uit voor een real-life ontmoeting. Er zit alleen één klein addertje onder het gras. Deze droomvrouw woont helemaal in Knoxville en wil dat Josh naar haar toekomt. Verblind door dit genereuze aanbod verlegt Josh zijn grenzen en steelt (of leent zonder te vragen, zo je wilt) hij het meest kostbare bezit van zijn oudere broer Rex (James Marsden): Zijn fraaie 1969 Pontiac. Samen met vrienden Lance (Clark Duke) en Felicia (Amanda Crew) gaan ze op pad, met een wilde roadtrip vol onverwachte zijpaden tot gevolg. Alsof er onderweg nog niet genoeg gebeurt, zijn er ook onderling de nodige strubbelingen. Zo ziet Felicia wel wat in Josh, maar dit is (nog) niet wederzijds en Lance vindt Felicia leuk maar wil daar niet voor uitkomen. Waar leidt deze wilde trip onze vrienden heen en wat maken ze onderweg allemaal mee?

Commentaar

De titel van Sex Drive verklapt het eigenlijk al, we hebben hier te maken met een bijzonder ongeïnspireerde productie. De zoveelste kloon uit het ‘wanhopige-tiener-zoekt-seks’-genre. Gooi er wat hedendaagse technologie in en voeg er een road trip aan toe en de mogelijkheden zijn eindeloos. Je zou onderweg zomaar een Amish gemeenschap tegen kunnen komen. En deze mensen zorgen natuurlijk voor hilarische taferelen. Zeker als Seth Green hier een rolletje op zich neemt. Toch? En verrassing, het einde van de trip blijkt ook niet het walhalla te zijn dat verwacht werd. Gelukkig valt alles toch nog op zijn plaats en leefden ze nog lang en gelukkig. Of heb ik nu teveel verklapt? De mankementen aan het verhaal zouden nog niet zo’n probleem zijn, ware het niet dat de grappen dit keer van bijzonder laag niveau zijn. Het merendeel ‘werkt’ simpelweg niet, al zal dit altijd een subjectieve kwestie blijven. Feit is in ieder geval dat fysieke humor, grove taal en ranzigheid aan de orde van de dag zijn. De cast, een kleurrijke mix van bekende en minder bekende persoonlijkheden, kan hier ook niet veel meer van maken. Al mag gezegd worden dat Clark Duke helemaal opgaat in de rol van Lance, het personage dat een schijnbaar onuitputtelijk (misplaatst) vertrouwen in zichzelf heeft. Ook James Marsden laat zien dat hij eens wat anders durft en gaat helemaal los. Er zijn zeker grappige momenten. Wat wil je ook, een dergelijk spervuur aan grappen moet wel eens doel treffen. Maar naar verloop van tijd begint de film te slepen, zodat de 105 minuten aanvoelen als drie uur. Het is allemaal zo generiek en onorigineel dat je de film niet alleen direct weer vergeet na het kijken, maar je waarschijnlijk tijdens het kijken nog afvraagt waar het begin ook al weer over ging. Beginnend regisseur Sean Anders valt te prijzen voor zijn compromisloze aanpak waarbij hij de fatsoensgrenzen van het subgenre opzoekt, maar hierdoor zal Sex Drive waarschijnlijk nooit een breder publiek bereiken dan de voornaamste doelgroep: geile tieners.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Erotiek, Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2008
Speelduur: 105 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888032039

Extra's

  • Trailer
  • Making Of
  • Featurettes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De transfer op deze DVD heeft dezelfde 1.85:1 beeldverhouding als van de originele print. Scherpte en detaillering zijn goed, maar niet uitzonderlijk. Er is continu lichte grain aanwezig in het beeld en ook wat sporadische edge enhancement is niet van de lucht. De kleuren zijn dan wel weer mooi helder en verzadigd en ook het contrast is op orde. Het schaduwdetail is voldoende, maar had beter gekund. Verder zijn er geen mankementen aan het beeld. Een prima presentatie.
De film is opgedeeld in een wat krappe 13 hoofdstukken. De Nederlandse ondertiteling had een tikkeltje lager mogen staan.

Geluidskwaliteit

Er kan gekozen worden uit twee varianten op de originele Engelstalig audio, een in Dolby Digital 5.1 (448kb/s) en de ander in DD2.0 formaat (192kb/s). Eerstgenoemde wordt hier besproken. De dialogen klinken altijd helder uit de middelste speaker. Dit is voornamelijk een dialooggedreven film en op dat vlak is er dan ook weinig aan te merken. Van speciale geluidseffecten is nauwelijks sprake. Wel komen de bas en achterste speakers in actie tijdens de songs, die op deze manier mooi ruimtelijk worden weergegeven.

Extra's

De extra’s zijn voorzien van een beeldverhouding van 1.85:1 (uitgezonderd de trailer) en DD2.0 audio (192kb/s). Vreemd genoeg ontbreekt de Nederlandse ondertiteling bij alle extra’s.

Clark: Duke of the Internet (4 min.)
Tja, waar gaat dit over? Eigenlijk helemaal nergens over. Wat losse, grappig bedoelde anekdotes rondom het personage Clark.

Killing Time in Hollywood, Florida (19 min.)
Een soort homevideo van enkele castleden in hun hotelkamer, die ontzettend veel lol hebben om niets. Niet aan te raden om nuchter te bekijken.

Making a Masterpiece (12 min.)
Deze extra komt nog het meest in de buurt van een traditionale making of met beelden van achter de schermen afgewisseld door interviews. Het verschil is – zoals de titel van deze extra al enigszins verklapt – dat men de film zelf ook niet zo serieus neemt.

The Marsden Dilemma (5 min.)
Wederom een featurette over één personage, waarbij ditmaal vooral de acteur (James Marsden) centraal staat. Uiteraard is er niets dan lof voor hem.

Trailer (1½ min.)
De bioscooptrailer in niet-anamorf beeldformaat.

Conclusie

Ian ziet zijn kans op zijn eerste sekservaring met een mooie dame wanneer ze hem na lang chatten uitnodigt om haar te bezoeken. Hiervoor moet hij eerst wel de nodige kilometers afleggen. Dit doet hij in auto van zijn broer, samen met twee vrienden. Sex Drive is flauw, ongegeneerd, weinig subtiel en bovenal onorigineel. De DVD daarentegen zit op technisch gebied prima in elkaar. De extra’s zijn dan weer van bijzonder lage kwaliteit. Helaas staat op deze DVD alleen de standaard bioscoopversie, de unrated, langere editie is vooralsnog hier niet verkrijgbaar.

Laatste reacties

Daniël V.  |  06-08-2009

Het enigste wat deze film de moeite waard was.......was die 1969 Pontiac :) Haha, inderdaad. 8) Verder vond ik het maar een slappe en soms smakeloze bedoening...
Lees meer >

Bas Hokke  |  06-08-2009

Het enigste wat deze film de moeite waard was.......was die 1969 Pontiac :)
Lees meer >

Eric B.  |  05-08-2009

vind dit zelf een leuke film (en ik ben geen geile tiener), heb de R1 versie alweer een tijdje met dus ook de Unrated versie erop, die verpest echt de hele film...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:2
2.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 10
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.