Storm Warning

Recensent:
Marcel den Haan
13-09-2008

Totaalbeoordeling:

7
DVD

Storm Warning (DVD)
Samenvatting

Rob (Robert Taylor) en zijn vrouw Pia (Nadia Fares) laten voor een dag het drukke stadsleven achter zich en trekken de natuur in. Ze huren een bootje en bereiden zich voor op een dag op het water. Ze vissen wat, maar worden dan ineens overvallen door slecht weer. Rob probeert het bootje terug te brengen naar de haven, maar het stel raakt hopeloos verdwaald. Wanneer het echt donker wordt, leggen ze het bootje aan de kant en wandelen de natuur in, op zoek naar een schuilplaats. Ze vinden een verlaten en vieze woning en besluiten naar binnen te gaan om te schuilen voor de regen. Dan blijkt het huis helemaal niet verlaten te zijn en wanneer de eigenaars thuiskomen, is het hek van de dam. De gestoorde familie neemt Rob en Pia gevangen en onderwerpen hen aan een reeks mishandelingen. Om te overleven moet het stel alles op alles zetten en het blijkt dat één van hen meer in huis heeft dan gedacht.

Commentaar

Storm Warning is een Australische productie uit 2007 en geregisseerd door Jamie Blanks, de man die ons Urban Legend en Valentine bracht. Op de hoes van de uitgave staan kreten te lezen die er op duiden dat de film bloedstollend spannend moet zijn en vooral erg eng. Helaas is niets van dit alles waar en de prent kan eerder slaapverwekkend genoemd worden dan spannend. Ten eerste is het verhaal verre van origineel. Het gegeven dat een groep mensen gestrand raakt in de wildernis en daar opgejaagd en geterroriseerd wordt door een stel gekken, hebben we al vele malen eerder gezien. Het feit dat het hier gaat om een gestoorde familie van boeren en zogenaamde rednecks, is ook verre van origineel. De uitwerking van het verhaal is ook niet echt best te noemen en de prent volgt netjes alle clichés van het genre. De schurken zijn zoals altijd oliedom en je hoeft geen genie te zijn om uit te vinden hoe de film zal eindigen. Dit haalt veel van de spanning weg en daar komt ook nog eens bij kijken dat de slechteriken totaal niet eng te noemen zijn. Ze zijn eerder erg irritant en als kijker vraag je je af wanneer de twee gevangenen nou eens wat terug gaan doen en deze watjes eens flink te grazen nemen. Uiteindelijk gebeurd dit ook, maar de manier waarop is erg ver gezocht en niet overtuigend. De vrouwelijke helft van het stel, dezelfde die eerder te bang was om uit haar ogen te kijken, veranderd plotseling in een soort kruising tussen MacGyver en John Rambo en bedenkt eigenhandig een plan om te kunnen ontsnappen. We zullen niet teveel verklappen, maar het feit dat ze ineens over bouwkundige talenten beschikt waar het A-Team jaloers op zou zijn, gaat veel te ver en vraagt teveel van het verbeeldingsvermogen van de kijker. Als laatste is er nog de gore die in veel horrorfilms aanwezig is. Ook dit valt tegen bij deze film en de enkele momenten waarin wat bloed te zien is, zijn te braaf en niet eng genoeg om de echte fans te plezieren. In het buitenland is de prent verschenen in een zogenaamde “Unrated” uitgave en het is helaas niet duidelijk of we hier ook die versie voorgeschoteld krijgen. Er is hiervan in ieder geval niets op de hoes terug te vinden en gezien het aanwezige gore, of eerder gebrek eraan, lijkt het hier om een gekuiste versie te gaan. Weinig goede woorden dus voor deze film, maar gelukkig is niet alles kommer en kwel. Zo is het uiterlijk van de film prima in orde en is het geheel fraai in beeld gebracht. Voor een low budget productie zoals deze ziet het er allemaal prima uit en ook de optredens van de cast zijn ruim voldoende. Dit alles is echter niet genoeg om de prent te redden.

Dutch Filmworks heeft Storm Warning naast deze DVD ook op Blu-ray Disc uitgebracht. De recensie van deze uitgave is hier te lezen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Horror
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 81 min
Verpakking: Keepcase in Slipcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664056943

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in het formaat 1.78:1. De kwaliteit van de transfer is goed te noemen, maar het donkere karakter van de film voorkomt een echt goede beoordeling. Zo oogt de prent tijdens de scènes die zich overdag afspelen het mooist. Helaas zijn deze momenten schaars en komen ze alleen voor in het begin, wanneer Rob en Pia met het bootje aan het varen zijn. Als de duisternis eenmaal inzet, blijft het de rest van de speelduur donker en hier laat het beeld toch enkele steken vallen. Veel is overigens te wijten aan de manier van opnemen, zoals het gebruiken van bruine tinten en weinig licht. Er is dus weinig kleur te bekennen en het beeld oogt donker en somber. Schaduwdetail had iets beter gemogen en vooral de scènes die zich buiten afspelen laten hier de gebreken zien. De scherpte is wel voldoende en ook de close-ups zien er goed uit. Aliasing is aanwezig, evenals beeldruis, maar gelukkig blijft dit allemaal binnen de perken. Een nette voldoende dus voor deze transfer, meer ook echt niet.
De film is verdeeld in slechts 7 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar.

Geluidskwaliteit

De film is te bekijken met een Dolby Digital 2.0 track (224 kb/s) in de originele Engelse taal. Waarom Dutch Filmworks heeft gekozen voor slechts een 2.0 track is ons niet duidelijk, zeker niet wanneer je bedenkt dat de Blu-ray Disc wel een Dolby Digital 5.1 track bevat en bovendien ook nog een DTS HD MA track. Het betreft hier een 2.0 surroundtrack, dus er is nog wel sprake van enige ruimtelijkheid. Het mono achterkanaal is vooral actief tijdens de scènes die zich buiten afspelen. Hier is constant regen te horen en verder zijn er soms wat omgevingsgeluiden waar te nemen. De dialogen zijn goed te volgen en de voorkanalen laten de muziek en overige geluiden horen. Hier is eigenlijk niks mis mee, maar de beperkingen van het formaat zorgen er ook voor dat het nergens echt boven middelmatig uitkomt. Er is voldoende laag aanwezig om het geheel niet te flets over te laten komen en de track klinkt helder, zonder beschadigingen of ruis.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Er zijn geen extra’s aanwezig op deze uitgave.

Conclusie

Rob en Pia zijn samen een dagje aan het relaxen in de natuur. Ze hebben een bootje gehuurd om lekker wat te varen en te vissen. Wanneer ze worden overvallen door slecht weer, proberen ze de haven terug te vinden. In plaats hiervan raken ze verdwaald en komen ze terecht in een vervallen woning, waar ze proberen te schuilen voor de regen. Dan komen de bewoners thuis en deze hebben niet het beste voor met het stel. Ontsnappen is de enige manier om te overleven, maar hiervoor is meer vereist dan alleen doen wat hun kidnappers zeggen. Storm Warning is een matige horrorfilm die nergens spannend wordt en al helemaal niet eng. Het verhaal is te voorspelbaar en het gegeven hebben we al vele malen eerder gezien. De film bevat verder weinig gore, dus de echte horrorfan komt ook niet aan zijn trekken. De beeldkwaliteit is voldoende, maar het donkere karakter voorkomt een echt goede score. Voor het geluid is slechts een Dolby Digital 2.0 track aanwezig en er zijn bovendien ook nog eens geen extra’s aanwezig. Alles bij elkaar maakt dit een uitgave die je beter kan laten liggen.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

Home Plate  |  12-10-2008

Ik heb deze film net gezien hij valt mij erg tegen, het is een mix van The Texas Chainsaw Massgrew en The Hills Have Eyes. .
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
10

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.