Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Recensent:
Rogier Burghout
15-12-2007

Totaalbeoordeling:

7.8
Blu-ray

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (Blu-ray)
Samenvatting

Na de succesvolle eerste verfilming van de Fantastic Four comic kon een vervolg uiteraard niet uitblijven. Eén van de meest populaire tegenstanders uit de comic is tot leven gebracht: de Silver Surfer. Alle helden zijn weer aanwezig en klaar voor een nieuw avontuur. Regisseur Tim Story weet de fans te verblijden met de mooie effects, maar vergeet af en toe een boeiend verhaal af te beelden.

Commentaar

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer is een special effectsfilm pur sang. Kan Fox de Silver Surfer op Blu-ray laten glimmen als zilver? In Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer staan Reed Richards Rise of the Silver Surfer: Fantastic Blu-ray?(Ioan Gruffudd) en Sue Storm (Jessica Alba) op het punt om te gaan trouwen. De altijd kibbelende Johnny Storm (Chris Evens) en Ben Grimm (Michael Chicklis) zijn uiteraard ook van de partij. Het trouwfeest lijkt er maar niet te komen, omdat de superhelden voortdurend worden gevraagd om te helpen bij levensdreigende situaties. Nu merkt het verliefde stel het weer: er worden in de omgeving vreemde kosmische verschijningen gesignaleerd en Reed Richards wordt gevraagd om te helpen bij de identificatie van het signaal. Met grote pijn en moeite krijgt hij net de klus geklaard, voordat hij aan het altaar Sue Storm het ja-woord kan geven. Tijdens de ceremonie worden onze superhelden ruw gestoord door een mysterieuse Zilveren Surfer en de Fantastic Four moeten aan de slag om zijn ware identiteit te achterhalen. Dit lukt ze uiteindelijk, maar de vraag blijft of de Zilveren Surfer een bedreiging of een bondgenoot is. Deze laatste hebben ze hard nodig, vooral omdat het leger de 'hulp' van aartsvijand Victor von Doom inschakelt om de nieuwe verschijning gevangen te nemen.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Science fiction
Regio: B
Jaar: 2007
Speelduur: 92 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (2)
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Tsjechisch
  • DTS 5.1 - Frans
  • DTS-HD MA - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626036623

Extra's

  • The making of
  • Trailers
  • Audiocommentaren
  • Fotogalerij
  • Verlengde en verwijderde scènes
  • The Fantasticar
  • De Power Cosmic
  • Stripboekoorsprong van de Silver Surfer
  • De karakters

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer is via een MPEG 4 compressie in een resolutie van 1080p op een dual layer 50 Gb Blu-ray Disc gebrand. Gelukkig werd voor deze compressie gekozen, want de alternatieve en nogal vaak gebruikte MPEG 2 compressie is toch wat minder hoog van kwaliteit en vaak instabieler. De print is echt van referentie kwaliteit. De gehele transfer is geheel trillingsvrij en is vrij van filmgrain, artifacts en kleine compressiefoutjes. De kleuren zijn helder en het zwartniveau is goed. Het beeld geeft een goed contrast en geeft een goed detail. De special effects komen goed tot zijn recht en het geheel komt zeer natuurlijk over. De Zilveren Surfer ziet er prachtig uit en het zilver glimt werkelijk van het scherm af! Erg goede transfer van Fox.

Geluidskwaliteit

Ook het geluid is werkelijk iets waarmee je je home theater goed kan demonstreren aan vrienden of familie. Fox heeft op deze disc een Engels DTS- HD Master Audio track gezet die werkelijk op alle vlakken geweldig presteert. De track heeft een goede ruimtelijke opzet en tijdens actiescènes worden de surround speakers goed aangewend. Het geheel heeft een goed detail en al het geluid klinkt erg zuiver. Ook de subwoofer geeft een goede 'laag' die niet overheerst binnen de track. Een goede prestatie op audiogebied.

Extra's

Deze Blu-ray heeft een overvloed aan extra’s. Er zijn twee audiocommnetaren beschikbaar: de eerste is met regisseur Tim Story en de tweede is met producent Avi Rad, schrijvers Don Payne en editors Speter S. Elliot en William Hoy. Allebei de tracks zijn redelijk interessant en zonder al teveel stiltes. De track met Tim Story is iets interessanter voor het algemene publiekm, omdat hij brede achtergronden geeft van de film. De tweede heeft hiermee een kleine overlap. De schrijvers en editors gaan begrijpelijk wat dieper in op hun veld van expertise. Daarna zijn er enkele verwijderde en verlengde scènes beschikbaar, met of zonder toevoeging van audiocommentaar van regisseur Tim Story. Redelijk interessant.

Het hart van de extra’s zijn de verschillende featurettes die elk een verschillend aspect van het maken van de film toelichten. 'Familiebanden: het maken van Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer' gaat vooral over de karakters in dit tweede deel. 'De Fantasticar: state of the art' gaat over het nieuwe voertuig in de film. 'Kosmische krachten' gaat vooral over de special effects die gebruikt zijn voor het maken van de 'Silver Surfer'. 'Sentinel of the spaceway: de stripboekvoorsprong van de Silver Surfer' gaat over het overbrengen van het stripkarakter de Silver Surfer naar het bioscoopscherm. In 'De muziek van Fantastic' wordt de filmmuziek behandeld terwijl de laatste featurette 'Personage: antwoord met spectral motion' dieper ingaat op de special effects van de film in zijn geheel

Er zijn twee interactieve spellen op deze Blu-ray: 'Red de wereld met één vraag tegelijk' en 'Wie durft Galacticus uit te dagen?'. Allebei leuk om een keer te doen, maar verder een niet-echt-interessante toevoeging. De 'Persoonlijke scène selectie' is een feature van Fox waarmee je als kijker je eigen favoriete scènes kan vastleggen (indien je een harde schijf hebt in je Blu-ray speler) en later weer kan opvragen. Tenslotte is er een fotogalerij, bioscooptrailer, en een overzicht van de websites van de film. De menustructuur is zeer makkelijk te bedienen en zeer overzichtelijk. Alle extra's zijn Nederlands ondertiteld. Al met al een zeer complete en interessante collectie aan extra’s.

Conclusie

Fox heeft Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer met een prima technische presentatie op Blu-ray uitgebracht. De technisch hoogwaardige compressie geeft een prachtig beeld weer en ook het geluid is dik in orde. Tenslotte heeft Fox een zeer complete collectie aan extra's op deze Blu-ray gezet. Al met al een zeer verzorgde release.

Beeld, geluid, overvloed aan extra's
Geen

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Fox Home Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

blraydvd  |  08-11-2010

Deel 2 ook net als 1 een nette transfer, En vond deze persoonlijk leuker als het 1ste deel. Maar dat komt door de komst van de silver surfer, ... De shots met h...
Lees meer >

Richard B.  |  23-09-2008

Vond deze stukken beter te behappen dan deel ! Bij mij was het juist andersom: ik vond de eerste film erg leuk, maar dit vervolg vond ik heel erg middelmatig. ...
Lees meer >

Kater  |  20-09-2008

Ik kan niet bij de specials komen. Ik krijg dan het rode cirkeltje met rode streep rechtbovne. Bij andere Blu-Rays kan ik wel bij de specials komen. Ik heb de...
Lees meer >

scheur  |  27-08-2008

Voor de inhoud 3,5 bol ; dat zijn er 3,5 teveel.....:evil:
Lees meer >

Coen P.  |  19-08-2008

Vond deze stukken beter te behappen dan deel ! (in de recensie staat overigens; The Huma Torch --> dit moet uiteraard Human zijn (typo))
Lees meer >

Frank  |  19-08-2008

Ik heb mijn PlayStation 3 rechtstreeks aangesloten op mijn televisie en ik kan alle geluidssporen of dit nou Dolby Digital of DTS is gewoon beluisteren.
Lees meer >

pietdvd  |  19-08-2008

Nu nog de dvd uitgaven van deze 3 titels en een inhaal slag. X-men 3 - 2 disc SE en Prison Break Seizoen 2 bv. Ter verbetering van de blue ray reviews heb ik n...
Lees meer >

Werner  |  18-08-2008

Ik ben een beetje verbaasd (maar niet onaangenaam) dat er op korte tijd al drie Fox-titels besproken zijn...
Lees meer >

Nyarlathotep  |  18-08-2008

Er wordt lovend gesproken over de beeldkwaliteit... en toch maar vier "bolletjes"?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:8
8.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 28
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.