Rogue Assasin

Recensent:
Marcel den Haan
19-05-2008

Totaalbeoordeling:

5.6
DVD

Rogue Assasin (DVD)
Samenvatting

Jack Crawford (Jason Statham) is werkzaam bij de FBI. Op een dag wordt zijn partner vermoord door de mysterieuze moordenaar Rogue. Jack is kapot van verdriet en zweert wraak op de man die zijn partner en vriend de dood in hielp. Jarenlang doet hij gedreven onderzoek, maar de man die hij zoekt is nergens te vinden. Dan duikt Rogue (Jet Li) ineens weer op als handlanger van een baas van de Chinese triade. Deze Li Chang (John Lone) is op voet van oorlog met de Japanse Yakuza onder leiding van Shiro Yanagawa (Ryo Ishibashi), een organisatie waarvoor Rogue eerder werkzaam was. Jack is er als de kippen bij om zijn onderzoek naar Rogue weer op te pakken en om tegelijkertijd de twee criminele organisaties in de gaten te houden. Jack en Rogue stevenen af op een treffen waarmee Jack eindelijk wraak kan nemen voor zijn partner, maar is er soms meer aan de hand?

Commentaar

Rogue Assasin, originele titel War, is een standaard actiefilm die netjes alle regels van het genre volgt. Vrijwel alles wat voorbijkomt, hebben we al eens eerder gezien, vaak beter, maar toch weet de film genoeg te vermaken om de aandacht vast te houden. Dit soort films kijk je dan ook niet voor het diepgaande plot of karakterontwikkeling, maar voor actie, brute vechtscènes en explosies. Gelukkig zit het daarmee allemaal wel snor. De film bevat enkele goede vechtscènes die uitgedacht zijn door actieveteraan Corey Yuen. Het feit dat één van ’s werelds beste martial arts acteurs, in de vorm van Jet Li, in de film te zien is helpt natuurlijk heel veel. Ook komen de nodige achtervolgingen, schietpartijen en explosies voorbij en de actiefan komt hiermee ruimschoots aan zijn trekken. Met het verhaal is het helaas wat minder gesteld. Dit stelt allemaal weinig voor en zoals gezegd hebben we veel zaken al eens eerder voorbij zien komen. De makers weten nog wel een redelijk verrassend einde voor te schotelen en samen met de actie zorgt dit ervoor dat de film een nette voldoende scoort. De film is geregisseerd door nieuwkomer Philip G. Atwell, die naast een aflevering van The Shield, alleen ervaring heeft in het maken van videoclips. Zo kijkt Rogue Assasin ook een beetje weg, met snelle montage waar je soms hoofdpijn van krijgt. De twee hoofdrollen worden gespeeld door Jet Li en Jason Statham. Zij stonden eerder tegenover elkaar in The One en mogen nu andermaal uitmaken wie de sterkste is van de twee. Vrijwel de gehele film draait om de wraak die het karakter van Statham wil nemen op dat van Li en wanneer de twee dan eindelijk tegenover elkaar staan verwacht je een spetterend gevecht waar de vonken vanaf spatten. Helaas valt dit een beetje tegen en de scene oogt enigszins mat. Jason Statham laat zien dat zijn imago als actiester terecht is na beide delen van The Transporter en Crank. Jet Li heeft voor veel mensen geen introductie nodig en ook de meeste mensen die geen van zijn Hong Kong films gezien hebben, kennen hem inmiddels wel. Op het gebied van actie is hij nog steeds ongeëvenaard, maar qua acteren komt hij nog steeds wat stijf en onbeholpen over. Zijn gebrekkige Engels is hier ongetwijfeld debet aan, aangezien hij in zijn Chinese films doorgaans veel beter acteert. De overige rollen dienen slechts als ondersteuning, maar voldoen voor een film zoals deze.
Rogue Assasin is geen film die veel prijzen zal winnen en zelfs aan de kassa’s was de prent geen groot succes. Toch voldoet het allemaal prima voor een avondje onbezorgd filmkijken, zonder daarbij al teveel na te hoeven denken. De actie is uitstekend, het verhaal wat minder maar weet toch te boeien.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 103 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045212513

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De kwaliteit van het anamorfe 2.40:1 beeld is zoals we mogen verwachten van een recente film zoals deze en dat is dan ook ruim voldoende. Het beeld is mooi scherp en laat redelijk wat detail zien. Tijdens de actiescenes is het detail wat minder door de snelle montage. De kleuren ogen natuurlijk en goed verzadigd. Het zwartniveau is erg sterk en het schaduwdetail is ruim voldoende. De vaak donker aandoende scènes zijn dan ook goed te volgen. Filmgrain is aanwezig, maar stoort niet, evenals het beeldruis dat soms te zien is. Een prima transfer die goed de sfeer van de film vertaalt.
De film is verdeeld in 12 hoofdstukken, de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Net als het beeld is ook het geluid prima in orde en je hebt als kijker de keuze uit een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) en een DTS 5.1 track (754 kb/s), beiden in de originele Engelse taal. Een actiefilm zoals deze vraagt om een ruimtelijk geluidsbeeld dat vooral tijdens de actiescènes tot leven komt. Dat is hier ook het geval en de actiescènes klinken mooi dynamisch. De surrounds worden gebruikt voor het weergeven van effecten zoals explosies en schotenwisselingen. Het LFE kanaal laat een diep laag horen dat het geheel wat meer impact geeft. De dialogen zijn goed verstaanbaar en komen netjes uit de centerspeaker. De frontspeakers laten de overige geluiden horen en de muziek en hier is een prima spreiding over beide kanalen te horen. De DTS track laat iets meer detail in het hoog horen en het laag klinkt beter gedoseerd. Het verschil is echter heel klein en de Dolby Digital track is ook ruim voldoende.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Er zijn geen filmgerelateerde extra’s op de uitgave te vinden. De schijf start met enkele trailers van andere RCV uitgaven.

Conclusie

Jack Crawford is werkzaam bij de FBI. Op een dag wordt zijn partner vermoord door een mysterieuze moordenaar, genaamd Rogue. Wanneer deze weer opduikt na een lange tijd onvindbaar geweest te zijn, neemt Jack zijn kans waar en zet hij alles op alles om wraak te kunnen nemen voor de dood van zijn partner. Jack en Rogue stevenen af op een treffen dat voor eens en altijd zal uitmaken wie de winnaar is, maar ondertussen is Jack belandt in een bloederig oorlog tussen twee criminele bendes. Rogue Assasin is een standaard actiefilm die net genoeg weet te boeien om de aandacht vast te houden. Het verhaal is erg cliche, maar de actiescènes zijn goed gemaakt. Jason Statham en Jet Li spelen hun rol naar behoren, maar lopen er soms wat verveeld bij. Voor de actiefans voldoende voor een avondje onbezorgd filmkijken. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit, maar er zijn geen extra’s aanwezig.

Laatste reacties

Rawbz  |  30-05-2009

Klopt het dat de Blu-ray uitgave van 'Rogue Assasin', 'War' heet ?
Lees meer >

Raymond Gelmers  |  29-05-2009

Iets voor de fans van Li of Statham. Het is in ieder geval iets beter als The One, maar toch nog een zeer standaard filmpje. Hopelijk is Statham binnenkort in T...
Lees meer >

Joop555  |  20-05-2008

heb deze film 4 maand geleden zien, he tis erg verassend vooral op het laatst, verder vertel ik niks......
Lees meer >

intexor  |  20-05-2008

Iets voor de fans van Li of Statham. Het is in ieder geval iets beter als The One, maar toch nog een zeer standaard filmpje. Hopelijk is Statham binnenkort in T...
Lees meer >

Mich  |  19-05-2008

Onlangs The One gezien en ik ga deze toch ook wel aanschaffen. Een avondje aktie is altijd leuk. Alleen ga ik nog wat wachten. Ik ga er niet meer dan 10 euro v...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
5.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 8
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.