Rush Hour 3

Recensent:
Marcel den Haan
30-03-2008

Totaalbeoordeling:

5.6
DVD

Rush Hour 3 (DVD)
Samenvatting

Inspecteur Lee (Jackie Chan) en James Carter (Chris Tucker) werken allebei apart aan hun carrière na samen enkele zaken te hebben opgelost. Tucker werkt als verkeersagent en Lee is de bodyguard van zijn goede vriend Ambassadeur Han (Tzi Ma). Wanneer deze laatste wordt neergeschoten tijdens een toespraak, zet Lee de achtervolging in. Carter ziet toevallig deze achtervolging voorbij komen en besluit te helpen. Hij verknalt het echter en de verdachte weet te ontsnappen. Voordat ze het in de gaten hebben, zitten Carter en Lee weer tot hun nek in de problemen. Ze moeten proberen een wereldwijde organisatie van de Chinese Triaden te stoppen, maar ook moeten ze Soo Yung (Zhang Jingchu) beschermen, de dochter van Han.

Commentaar

Rush Hour en Rush Hour 2 waren grote successen en het was dan ook een kwestie van tijd voor we konden genieten van een derde deel. Ruim zes jaar later was het dan zover en Rush Hour 3 verscheen in de bioscoop. De eerste twee delen waren al geen cinematografische meesterwerken, maar wisten te vermaken met goede actie en leuke komische scènes. Het derde deel probeert te zijn wat de eerste twee films waren, maar schiet op vrijwel alle vlakken tekort. Ten eerste is het verhaal erg mager en worden alle clichés en grappen uit de eerdere films herhaald. De humor is veel minder hoog van niveau en ook de actie kan zich niet meten. Dit laatste is toch de reden om deze film te kijken, want de actiescènes weten de film nog enigszins te redden. Zoals gezegd is de humor van veel minder niveau en een groot gedeelte is te wijten aan Chris Tucker. Uiteraard moet hij werken met het materiaal dat hij aangereikt krijgt, maar hij zet een vrij vlak optreden neer. De onderlinge chemie tussen Tucker en Chan is ook niet meer wat het geweest is en de twee lijken veel op de automatische piloot te doen. De snelpratende Tucker wist in de vorige delen nog veel leuke dingen te zeggen, maar hier komen veel van zijn grappen niet aan en is het karakter veranderd in een irritant figuur. Jackie Chan is niet de jongste meer, maar toch heeft hij nog enkele goede actiescènes. Hoewel deze niet zo goed zijn als in de eerste twee delen, valt het hier nog wel het één en ander te genieten. Rush Hour 3 kan zich dus niet meten met zijn twee voorgangers en is op alle vlakken een mindere film. Het verhaal stelt weinig voor en dit is wel duidelijk aangezien de aftiteling al na 78 minuten begint. De personages en het verhaal worden dus nauwelijks uitgewerkt en het lijkt allemaal teveel op een herhalingsoefening. De humor is ook vele malen minder goed en alleen de actiescènes weten de film nog wat te redden. Deze film is dus alleen een aanrader voor de echte fans van de Rush Hour, maar verwacht geen film zoals deel één en twee. Die zijn vele malen leuker en dit deel voelt overbodig aan.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 88 min
Verpakking: FlexBox Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 EX - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Paradiso Home Entertainment
EAN: 5410504072710

Extra's

  • Trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Visueel ziet Rush Hour 3 er uitstekende uit. Het 2.40:1 anamorfe beeld is haarscherp en laat veel detail zien. De kleuren ogen lekker fel en spatten van je scherm. Ook de verschillende tinten zwart worden prima weergegeven en het schaduwdetail is van hoog niveau. Tijdens de donkere scènes is dan ook alles goed te volgen, ook dankzij het goede contrast. De transfer oogt mooi schoon en beeldruis komt slechts een enkele keer voorbij. Ook is er soms wat lichte edge enhancement te zien, maar niet genoeg om af te leiden. Een prima beeldkwaliteit dus en één waar weinig op aan te merken valt.
De film is verdeeld in 16 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

De film is te bekijken met een Dolby Digital 5.1 EX track (448 kb/s) en een Dolby Digital 2.0 track (224 kb/s), beiden in de originele Engelse taal. De Dolby Digital track is niet EX geflaged en je dient je versterker handmatig om te schakelen om te kunnen profiteren van het extra achterkanaal. De 5.1 track klinkt uitstekend met een goede dynamiek en ruimtelijkheid. Alle kanalen worden goed gebruikt, vooral tijdens de actiescènes. Hier zijn de effecten te horen in split-surround via de surroundspeakers. Tijdens de wat rustiger momenten zijn er straatgeluiden te horen. Het LFE kanaal ondersteunt de actie met een goed diepgaand laag en dit geeft de track wat meer impact. De dialogen zijn prima te volgen en komen netjes uit de centerspeaker. De frontspeakers laten de muziek en overige geluiden horen en hier is een breed stereogeluid te horen. De 2.0 track kan zich niet meten met de 5.1 track en doet onder op het gebied van ruimtelijkheid, dynamiek en het aanwezige laag.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 5.1 (448 kb/s).

Op de schijf is slechts een trailer aanwezig van de film. Deze duurt ruim 2 minuten, heeft 2.40:1 anamorf beeld en Dolby Digital 5.1 geluid (448 kb/s).

Conclusie

Inspecteur Lee en James Carter worden weer herenigd als ze samen jacht maken op de schutter van een moordaanslag. Ze moeten samen proberen een wereldwijde organisatie van de Chinese Triaden te stoppen en deze reis brengt hen naar Parijs. Hier raken ze weer verzeild in enkele lastige situaties en moeten ze ook nog eens de dochter van Ambasadeur Han beschermen. Rush Hour 3 kan zich niet meten met de eerste twee films uit de serie en is op alle vlakken minder. De humor is minder leuk en de acteurs lijken alles op de automatische piloot te doen. De actiescènes zijn ook minder origineel, maar weten de film nog te redden. De DVD heeft een uitstekende beeld en geluidskwaliteit, maar stelt qua extra’s zwaar teleur.

Laatste reacties

nmbs  |  02-04-2008

Rush Hour 1 had geen DTS. Op het gebied van extra's is die wel prima in orde. De beste release is Rush Hour 2, met DTS en ongeveer dezelfde hoeveelheid extra's ...
Lees meer >

Daniël V.  |  31-03-2008

Spijtig dat er qua extra's en DTS track de vervolgen erop achteruit gaan. Rush Hour 1 had het helemaal wat dat betreft. Rush Hour 1 had geen DTS. Op het gebied ...
Lees meer >

Lorre  |  31-03-2008

Paradiso doet dit tegenwoordig wel vaker. Ze gaan de RCV toer op. Gelukkig hebben ze Pan's Labyrinth wel nog de goeie editie gegeven. De film vond ik in tegenst...
Lees meer >

nmbs  |  31-03-2008

Spijtig dat er qua extra's en DTS track de vervolgen erop achteruit gaan. Rush Hour 1 had het helemaal wat dat betreft.
Lees meer >

SuperDre  |  30-03-2008

Yep, vond ook het einde echt belabberd en zeer abrupt.. Eigenlijk de enige scene waar ik me kapot gelachen heb is als ze in een dojo zijn, voor de rest was het ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:1
5.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 13
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.