Boudewijn de Groot – Lage Landen (Tour 2007)

Recensent:
Arnold van Oostrum
30-01-2008

Totaalbeoordeling:

5.4
DVD

Boudewijn de Groot – Lage Landen (Tour 2007) (DVD)
Samenvatting

Op 30 en 31 mei 2007 gaf Boudewijn de Groot met zijn begeleidende muzikanten een concert in theater Orpheus in Apeldoorn. Dit concert vond plaats in het kader van zijn 2007 tournee genaamd “Lage Landen”.
Op het progamma natuurlijk de bekende liedjes uit de ruim 40 jarige muziekcarrière van Boudewijn, maar ook weer enkele nieuwe liedjes van zijn laatste CD album “Lage Landen’. De complete tracklist van het concert is:

1 Waar ik woon
2 Lage Landen
3 Hogeduin
4 Achter de hemelpoort
5 Hoogtevrees in Babylon
6 Sonnet IV
7 Zelden kunnen praten
8 Op weg naar mijn lief
9 Spelende meisjes
10 Strand
11 Canzone 4711
12 Grijze dame
13 Een allereerste liefde (gezongen door Ernst Jansz)
14 Altijd samen
15 Tegenland
16 Cinderella
17 Eindcredits

Commentaar

Na zijn jubileumtour in 2005, waarbij Boudewijn door het lang trok nnaar aanleiding van het gegeven dat hij 40 jaar in het vak zat, is Boudewijn de groot met een nieuw muziekprogramma in 2007 wederom de theaters in Nederland en België afgereisd.

De muzikale carrière van Boudewijn de Groot begon 40 jaar geleden. In 1965 verscheen zijn eerste album, eenvoudig genaamd ‘Boudewijn de Groot’. Een hit van dit album is ‘Het Meisje van 16’. Een jaar later verscheen ‘Voor De Overlevenden’ met onder andere het nummer ‘Testament’. In 1973 verscheen het succesalbum ‘Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser’. Van dit album komt de single ‘Jimmy’ die bij de meeste mensen beter bekend is onder dezelfde titel als het album. Diverse albums volgen, waarna in 1984 het dan laatste album ‘Maalstroom’ verscheen.
Ongeveer 10 jaar later, in 1996, maakte Boudewijn de Groot voor het eerst weer een nieuw album genaamd ‘Een Nieuwe Herfst’. Daarna volgde nog ‘Het Eiland In De Verte’ en zijn meest recente album 'Lage Landen'.

Evenals bij de jubileumtour speelt Boudewijn de Groot zelf de gitaar en wordt hij begeleid door:
Åke Danielson – Synthesizer, accordeon, piano
Jan Hendriks - Akoestische- en elektrische gitaar
Jan de Hont - Akoestische- en elektrische gitaar
Ernst Jansz - Piano, mondharmonica, gitaar
Monique Lansdorp - Viool, Mandoline, Percussie
Mark Stoop - Slagwerk
Lené te Voortwis - Basgitaar

De registratie van het concert is door Universal Music op DVD uitgebracht. Een selectie van de gespeelde nummers is tevens op de gelijknamige live CD “Lage Landen” uitgebracht.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 91 min
Verpakking: Transparant Keep Case
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • PCM 2.0 - Muziek
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Universal Music
EAN: 0602517474611

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het concert is in breedbeeld (1.78:1 beeldformaat) vastgelegd en staat anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is bijzonder goed. Het concert is in een rustige, traditioneel vormgegeven registratie vastgelegd. De verschillende kleuren van de belichting komen op deze DVD goed tot hun recht. Scherpte van het beeld is erg goed, met eveneens een goede detaillering. De close-up opnamen zien er zeer gedetailleerd uit, de overzichtshots van het podium zijn qua detail iets minder goed. Het beeld is vrij van ongerechtigheden. Door het interlaced karakter van de videoregistratie valt af en toe aliasing op. Elke nummer is uiteraard een aparte tracknummer. Er is geen ondertiteling aanwezig.

Geluidskwaliteit

Het concert is alleen te beluisteren via een ongecomprimeerde PCM 2.0 stereotrack (bitrate 1536 kb/s). Deze stereotrack biedt een zeer goede kwaliteit stereogeluid met een mooi breed stereobeeld. De mix is mooi gedetailleerd, waarbij elk instrument goed te horen is. Het hoog is goed gedetailleerd en in de mix zit voldoende laag om het geheel lekker vol te laten klinken. Uiteraard jammer dat er geen surroundmix is, maar deze zeer goede kwaliteit stereotrack geeft het concert ook erg mooi weer.

Extra's

De DVD heeft één standaard statisch menu met de keuze voor de liedjes. Op de DVD staan geen extra’s. Bij de DVD zit een inlay van vier pagina’s met onder andere een persoonlijke tekst van Boudewijn de Groot over “Lage Landen” en een overzicht van alle betrokkenen bij de productie.

Conclusie

Op 30 en 31 mei 2007 gaf Boudewijn de Groot met zijn begeleidende muzikanten een concert in theater Orpheus in Apeldoorn. Dit concert vond plaats in het kader van zijn 2007 tournee genaamd “Lage Landen”. De registratie van dit concert is door Universal Music op DVD gezet. Het concert is in breedbeeld vastgelegd met zeer goede beeldkwaliteit. Het geluid van het concert wordt mooi weergegeven via een ongecomprimeerde PCM stereotrack. Op de DVD staan geen extra’s.

Laatste reacties

Ge_Someone  |  31-01-2008

Zijn meest recente album is ‘Het Eiland In De Verte’ dat begin 2004 verscheen. Je hebt het album uit 2007, genaamd "Lage Landen" gemist. Hier is deze tour ook n...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf PCM 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
3.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 4
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.