I Now Pronounce You Chuck & Larry

Recensent:
Marcel den Haan
22-01-2008

Totaalbeoordeling:

5
DVD

I Now Pronounce You Chuck & Larry (DVD)
Samenvatting

Chuck Levine (Adam Sandler) en Larry Valentine (Kevin James) zijn al jaren bevriend en bovendien collega’s bij de brandweer van New York. Chuck is iemand die graag de bloemetjes buiten zet en diverse vrouwen mee naar huis neemt. Larry is wat rustiger en nog rouwend om de dood van zijn vrouw. Hij moet nu alleen zorgen voor zijn twee kinderen, iets dat niet altijd even makkelijk is. Hij komt erachter dat hij vergeten is zijn kinderen begunstigden te maken van zijn pensioen, mocht er ook iets met hem gebeuren. Er zit niet anders op dan opnieuw te trouwen, dan krijgen de kinderen automatisch zijn geld. Er is alleen één maar aan het plan, Larry heeft niemand om mee te trouwen! Hij verzint daarom het slimme plan om met zijn beste vriend Chuck te trouwen. Uiteraard puur voor de vorm en daarom stemt Chuck in met het plan. Wanneer het huwelijk van de twee mannen echter onder onderzoek komt te staan, moeten ze vriend en vijand zien te overtuigen dat ze echt verliefd zijn en ook echt homo.

Commentaar

Adam Sandler is inmiddels al heel wat jaren actief in de filmwereld. In het begin werd hij vooral bekend door enkele komedies vol met onderbroekenlol, maar de laatste jaren probeert hij zo nu en dan een wat serieuzere film te maken. Het hier besproken I Now Pronounce You Chuck & Larry is zijn laatste film tot nu toe en deze valt wederom in de eerst genoemde categorie. Sandler speelt een brandweerman die samen met zijn beste vriend en collega door moet gaan voor een homostel. Dit alles om de kinderen van zijn vriend erfgenaam te laten worden van zijn pensioen, mocht er iets met hem gebeuren. De makers lijken met opzet gekozen te hebben voor twee brandweermannen, hen zo de kans gevend de ene na de andere homograp uit de hoge hoed te toveren. De macho mannenwereld van het brandweerkorps is hier dan ook uitermate geschikt voor. Veel van deze grappen komen bekend voor en zijn niet echt origineel te noemen, maar het geheel wordt op een aangename en leuke wijze gebracht. Adam Sandler verdient hier de nodige lof, aangezien hij door zijn komische talent veel middelmatige grappen leuker weet te brengen dan ze eigenlijk zijn. Ook zijn tegenspeler Kevin James, bekend van de serie The King of Queens en de film Hitch, beschikt over het nodige komische talent dat nodig is voor een film zoals deze. De twee zijn verder goed op elkaar ingespeeld en tillen het niveau van de prent naar een hoger niveau. Met de cast van deze film zit het sowieso wel goed en er komen, naast de twee hoofdrolspelers, nog enkele bekende namen voorbij. Jessica Biel speelt de raadsvrouw van beide mannen en zij zorgt voor de nodige verwikkelingen doordat Adam Sandler’s personage verliefd op haar wordt. Verder zien we nog Steve Buscemi, Ving Rhames en Richard Chamberlain in kleine ondersteunende rollen. Iets waar het ook wel goed mee zit is het algehele uiterlijk van het project. De twee hoofdkarakters zijn brandweermannen en dit geeft de makers de kans enkele spectaculaire scènes in het verhaal te stoppen. Deze scènes zijn goed gemaakt en gecombineerd met de nodige humor zijn ze leuk om naar te kijken.
I Now Pronounce You Chuck & Larry is niet de beste komedie ooit gemaakt, maar voldoet uitstekend voor een avondje lachen. Er zitten enkele goed geplaatste grappen in het verhaal en de twee hoofdrolspelers zetten een goede komische prestatie neer.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 110 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (2)
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Zweeds, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582510171

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Lachen Werkt Aanstekelijk
  • Hierbij Verklaar Ik U Man En… Man ?
  • Kijk Eens Wie Er is
  • Wat Te Doen Bij Brand ?
  • Dugan: De Regisseur Die Een Handje Toesteekt
  • Filmcommentaren

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

I Now Pronounce You Chuck & Larry is gemaakt in 2007 en het mag dan ook geen verrassing heten dat de kwaliteit van het 1.85:1 anamorfe beeld prima te noemen is. Feitelijk valt er weinig aan te merken op de transfer en het geheel voldoet op alle vlakken. Het beeld is mooi scherp en er zijn slechts enkele softe momenten aanwezig. De scènes die buiten opgenomen zijn bevatten veel detail en de kleuren komen helder en natuurlijk over. De donkere scènes, zoals in de avond en bijvoorbeeld de scènes in het brandende huis, zijn prima te volgen dankzij het goede contrast en schaduwdetail. Het zwartniveau is verder ook prima en alle zwarttinten komen natuurlijk over. Beeldruis is een enkele keer zichtbaar en ook wat lichte aliasing. Verder ziet het beeld er schoon uit en vrij van beschadigingen.
De film is verdeeld in 20 hoofdstukken en de optionele ondertiteling staat op een goede hoogte in het beeld en is duidelijk leesbaar.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 formaat (384 kb/s) op de DVD. Voor een komedie is de track erg actief en wordt er goed gebruik gemaakt van alle aanwezige kanalen. Vooral tijdens de scènes in het brandende huis, maar ook tijdens momenten met muziek. Tijdens de meer rustige momenten worden de surrounds gebruikt voor het weergeven van omgevingsgeluiden. Het LFE kanaal ondersteunt de actiescènes met een diep laag en de muziek mag rekenen op wat hulp van subwoofer. De dialogen zijn prima te volgen en komen netjes uit de centerspeaker. De frontspeakers laten de muziek horen en dit klinkt allemaal prima. De track klinkt verder mooi helder en beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes Met Commentaar Van Regisseur Dennis Dugan (9 min.)
Een aantal scènes die de uiteindelijke film niet gehaald hebben. De scènes zijn te bekijken met of zonder commentaar van regisseur Dennis Dugan.
Het beeld is 1.78:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Lachen Werkt Aanstekelijk (6 min.)
Hier is te zien hoe leuk het was om de film te maken, althans volgens de makers van de film. Adam Sandler en Kevin James komen aan het woord en we zien beelden van achter de schermen tijdens de opnames. De mannen hebben het duidelijk naar hun zin tijdens het maken van deze film.
Het beeld is 1.78:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Hierbij Verklaar Ik U Man En… Man ? (5 min.)
De twee hoofdrolspelers vertellen hoe leuk het was om de film te maken en ook hoe goed ze met elkaar kunnen opschieten. Verder zijn er nog de nodige beelden van achter de schermen te zien.
Het beeld is 1.78:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Kijk Eens Wie Er Is (6 min.)
In de film zijn veel bekende mensen te zien en hier krijgen we een kort overzicht hiervan. Mensen als Rob Schneider, Richard Chamberlain, Steve Buscemi en Ving Rhames vertolken een kleine rol in de film. Adam Sandler en Kevin James vertellen hoe het was om met deze mensen te werken.
Het beeld is 1.78:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Wat Te Doen Bij Brand? (5 min.)
De twee hoofdkarakters zijn brandweerman van beroep en de makers vertellen hoe het was om de scènes te maken die zich afspelen in een brandend huis.
Het beeld is 1.78:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Dugan: De Regisseur Die Een Handje Toesteekt ( 5 min.)
De regisseur van de film, Dennis Dugan, heeft een klein rolletje in de film en Adam Sandler en Kevin James vertellen hoe deze scene tot stand is gekomen.
Het beeld is 1.78:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Filmcommentaren
De film is te bekijken met twee audiocommentaren. De eerste is ingesproken door regisseur Dennis Dugan en acteurs Adam Sandler en Kevin James. Vooral de laatste twee komen aan het woord en ze doen dit met veel plezier. Ze gaan inhoudelijk in op wat er op het scherm te zien is en vertellen hoe het was om de film te maken.
Het tweede commentaar is door regisseur Dennis Dugan alleen ingesproken en dit commentaar gaat wat meer in op de technische kant van het maken van een film.

Conclusie

Chuck en Larry zijn beste vrienden en bovendien collega’s bij de brandweer. De vrouw van Larry is enige tijd terug om het leven gekomen en hij zorgt nu alleen voor de kinderen. Hij is echter vergeten hen begunstigden te maken van zijn pensioen. Met ander woorden, als hem iets overkomt, krijgen ze niks. Er zit voor hem niet anders op dan weer te trouwen, maar geen vrouw wil hem hebben. Wat is dan een beter plan dan trouwen met je beste vriend! Chuck wil niet echt in eerste instantie, maar gaat toch akkoord. Het nieuwe stel komt echter in de problemen wanneer er onderzoek gedaan wordt naar hun relatie. I Now Pronounce You Chuck & Larry is een bij vlagen leuke film met enkele goede grappen. Veel grappen zijn echter ook wat standaard en niet origineel, maar de twee hoofdrolspelers weten het uiterste uit deze momenten te halen. Een leuke film die prima voldoet voor een avondje lachen. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit en ook qua extra’s is de uitgave in orde.

Laatste reacties

Roy Langeveld  |  28-01-2008

Met cliche's en vooroordelen proberen een minderheid in de hoek te zetten vindt ik op z'n minst "fout". Er zijn uitzonderingen, maar niet veel. LOL, wie behoo...
Lees meer >

scheur  |  27-01-2008

Ik behoor ook tot die kleine groep Nederlanders die Adam Sandler (zijn films) leuk vind en heb bij deze film dus ook weer hard kunnen lachen. Gewoon een simpel...
Lees meer >

Hugo R  |  24-01-2008

Heb hier een aantal stukjes van gezien en die waren best leuk. Schaf hem denk ik wel een keer aan voor een goede prijs.
Lees meer >

Richard B.  |  23-01-2008

Veel recensenten noemden de film homofoob, maar ik vraag me af in hoeverre dat terecht is. Is een film als Be Cool, die de stereotiepe zwarte hiphopcultuur op d...
Lees meer >

scorpius  |  23-01-2008

Ik ben absoluut geen liefhebber van Adam Sandler films, maar toch kon ik deze film niet laten liggen en ik moet zeggen dat ik me prima heb vermaakt. Aanrader vo...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  23-01-2008

Ben toch wel benieuwd geworden naar deze film, ik behoor tot de volksstam die altijd erg hard om Adam Sandler moet lachen, en Kevin James was in Hitch al erg le...
Lees meer >

Richard B.  |  22-01-2008

Sommige films kun je als lezer van de synopsis al bijna tot op de scenes nauwkeurig beschrijven zonder er ooit een seconde echt van gezien te hebben. Ik heb het...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 7
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.