Wild Hogs

Recensent:
Marcel den Haan
11-01-2008

Totaalbeoordeling:

5.2
DVD

Wild Hogs (DVD)
Samenvatting

Doug Madsen (Tim Allen), Woody Stevens (John Travolta), Bobby Davis (Martin Lawrence) en Dudley Frank (William H. Macy) zijn vier mannen van middelbare leeftijd. Ze leven vrijwel allemaal een saai leven, maar proberen weer een beetje hun jeugd te herleven door samen motor te rijden. Toch voelen ze zich oud en missen ze spanning in hun bestaan. Wanneer Woody’s leven totaal op zijn kop wordt gezet, spoort hij zijn vrienden aan samen met hem een road trip te maken door het land. Zijn vrienden nemen dit aanbod graag aan en de mannen starten hun motoren en geven flink gas. De vier vrienden voelen zich herboren en alles gaat goed tot ze in een klein stadje arriveren. Hier raken ze in de problemen wanneer ze in aanraking komen met een motorbende. Wat begon als een tocht om hun jeugd terug te vinden, eindigt in een hard gevecht met harde bendeleden. De vier mannen moeten boven zichzelf uitstijgen om hier goed uit te komen.

Commentaar

De midlifecrisis is een fase in het leven, die volgens zeggen, iedere man moet doormaken. Het is de fase in het leven waarin de man zich oud begint te voelen en waarin hij heimwee krijgt naar zijn wilde jeugd. Sommige mannen uiten dit door een jonge vrouw te nemen, anderen gaan zich te buiten aan mannenspeelgoed dat bij hen het vuurtje weer aanwakkert. Zo ook de mannen in Wild Hogs. Vier vrienden die samen motor rijden en zich op deze manier even kunnen bevrijden uit hun saaie en brave bestaan. Wanneer één van hen tegen enkele minder leuke zaken uit het leven aanloopt, gaan de vier mannen op stap om zich weer jong te voelen. Het gegeven van deze film is dus best een leuke, maar jammer genoeg is dit niet al te best uitgewerkt. De film moet doorgaan voor een komedie, maar de grappen zijn flauw en tevens erg braaf. Ook vallen de makers vaak in de herhaling door het maken van grappen over de geaardheid van de vier mannen in kwestie. Verder zijn de grappen niet goed getimed en vaak slecht geplaatst. Wanneer de vier hoofdpersonen in aanraking komen met de genoemde motorbende, moet het nog spannend worden, maar ook dit is niet het geval. Wild Hogs is dus een film die sterk te lijden heeft onder het slechte script. Gelukkig hebben de makers een topcast bij elkaar weten te krijgen, zonder wie deze film al lang en breed vergeten zou zijn. In de rollen van de vier vrienden zien we Martin Lawrence, William H. Macy, Tim Allen en John Travolta. Zij weten allen nog het maximale uit hun rollen te halen, maar ook zij kunnen van een slecht script geen goede maken. Vooral een komisch talent als Martin Lawrence wordt slecht benut en dit is toch doodzonde. Naast deze vier mannen zien we nog Ray Liotta en Marisa Tomei voorbij komen. Zoals gezegd een aardige lijst van namen en dit is dan ook vrijwel de enige reden om naar de film te kijken. Een ander pluspunt van de film is de manier hoe alles in beeld gebracht is. De prent is vlot geschoten en er komen enkele fraaie beelden van de Amerikaanse natuur voorbij. Dit is alles is echter niet genoeg om het geheel te redden en Wild Hogs blijft boven alles een film die niet grappig genoeg is, te braaf en bovendien matig geschreven.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Avontuur, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 96 min
Verpakking: Keepcase in Slipcase
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Hongaars
  • Dolby Digital 2.0 - Pools
  • Dolby Digital 2.0 - Tsjechisch
  • Dolby Digital 5.1 - EAD
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Zweeds, En vele andere
Uitgever: Buena Vista / Touchstone
EAN: 8717418140915

Extra's

  • Featurette
  • Making Of
  • Gesproken toelichting
  • Bloopers
  • Alternatief Einde/Deleted Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

In tegenstelling tot de film zelf is de kwaliteit van het beeld erg goed te noemen. De 2.35:1 anamorfe transfer ziet er prima uit en vooral de scherpte van het beeld valt direct op. Deze is bovengemiddeld en ook het detail is uitstekend. De kleuren ogen natuurlijk en goed verzadigd. Contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn ook allen dik in orde. Artefacten komen nauwelijks voor en we zien alleen wat beeldruis voorbij komen in sommige scènes. Een uitstekend transfer dus die erg prettig is om naar te kijken.
De film is verdeeld in 15 hoofdstukken, de optionele ondertiteling is duidelijk leesbaar maar staat te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 formaat (384 kb/s) op de DVD. De track richt zich voornamelijk op de voorste kanalen, waarbij de surrounds af en toe gebruikt worden voor het weergeven van omgevingsgeluiden en dan vooral ronkende motoren. Hier komt ook het LFE kanaal in actie met een diep laag. De muziek bestaat uit harde rockmuziek en deze wordt prima weergegeven door de frontspeakers. Hier is een mooi breed stereogeluid te horen. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker, klinken mooi helder en zijn goed verstaanbaar. Ruis en beschadigingen komen niet voor.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Motoren, Knokpartijen en Blakerende Bars: Wild Hogs – De Making Of (16 min.)
Een korte making of van de film waarin regisseur Walt Becker ons het maken van enkele scènes laat zien en waarin de acteurs aan het woord komen over het maken van de film. Verder nog wat beelden van achter de schermen en beelden uit de film.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Zo Krijg Je Je Vrouw Zover Dat Je Een Motor Mag Kopen (2 min.)
Een filmpje waarin mannen die thuis niks te vertellen hebben, geleerd wordt hoe ze hoe vrouw kunnen overhalen om ze een motor te laten kopen.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Alternatief Einde/Deleted Scenes
Twee verwijderde scènes en één alternatief einde zijn te bekijken met of zonder commentaar van de regisseur en de schrijver van de film. De scènes zijn los van elkaar te bekijken of allemaal achter elkaar.
Het beeld is 2.35:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Bloopers (2 min.)
De bekende bloopers, dus zaken die fout gingen tijdens de opnames van de film. Hier bestaande uit voornamelijk acteurs die in de lach schieten.
Het beeld is 2.35:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Gesproken Toelichting
Regisseur Walt Becker en schrijver Brad Copeland geven commentaar tijdens de film. Ze doen dit op een leuke manier en vertellen enkele leuke anecdotes over het maken van de film. Ook wordt duidelijk dat zij uitermate trots zijn op het eindproduct, maar echt objectief zijn ze dan ook niet te noemen.

Conclusie

In Wild Hogs gaan vier vrienden op reis door Amerika op hun Harley Davidson motoren. Ze komen al snel in de problemen wanneer ze in aanraking komen met een motorbende. Zij hebben het niet zo op brave huisvaders die zich voordoen als stoere motorrijders en de vier vrienden vinden meer spanning dan ze van te voren hadden kunnen bedenken. Het verhaal van de film klinkt zo op papier best leuk, maar is in de praktijk vrij matig uitgewerkt. Het script is niet echt best geschreven en de film bevat te weinig leuke humor om echt grappig te zijn. Ook is de film wat te braaf en bevat weinig spanning. De cast met topnamen is goed op dreef, maar ook zij kunnen het matige script niet veranderen in een topper. De DVD heeft een uitstekende beeldkwaliteit en ook het geluid is prima in orde. Er zijn enkele extra’s aanwezig, maar deze zijn vrij standaard en bovendien wat kort.

Laatste reacties

Gerco Stuivenberg  |  07-04-2008

Stoere mannen met stoere motoren in een hilarische film met stoere muziek. Wat wil je als man op middelbare leeftijd nog meer? Een geluidskwaliteit die niet vo...
Lees meer >

Bolo  |  02-03-2008

Bij de bloopers.. zit misschien wel het meest geniale stukje John Travolta neemt een scene op dat ie lopend de snelweg afloopt.. de regisseur zegt dan.. AND D...
Lees meer >

intexor  |  18-01-2008

Ik verwachtte niet al teveel van deze film. Het eerste deel was vrij flauw, maar vanaf dat we de biker-bende van Ray Liotta tegenkomen vond ik de film best grap...
Lees meer >

hstadman  |  13-01-2008

Koop hem wel eens in de aanbieding.:wink:
Lees meer >

martini  |  11-01-2008

Leuke film met af en toe hilarische momenten. Niet voor een gelijke aanschaf, maar misschien later als ie goedkoper wordt.
Lees meer >

Bjorn S.  |  11-01-2008

Heb de film in de sneak gezien, anders was ik er nooit uit mezelf heen gegaan. Ik verwachtte er he-le-maal niets van... maar ik heb echt goed gelachen, dus het ...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  11-01-2008

Ik voldoe maar aan één van je genoemde criteria, maar vond dit ook een uiterst vermakelijke film. Ik wist niet dat jij een jonge vriendin had, Arnold? :twisted...
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  11-01-2008

Als je zelf in de veertig bent, motor rijdt en een jonge vriendin hebt is dit een hele leuke film. Ik heb me eigen in ieder geval rot gelachen om deze prent. :b...
Lees meer >

martin  |  11-01-2008

Als je zelf in de veertig bent, motor rijdt en een jonge vriendin hebt is dit een hele leuke film. Ik heb me eigen in ieder geval rot gelachen om deze prent. :b...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
5.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 12
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.