Two Twisted - De Complete Serie

Recensent:
Wilbert Rietman
24-10-2007

Totaalbeoordeling:

8.7
DVD

Two Twisted - De Complete Serie (DVD)
Samenvatting

De Australische TV-serie Two Twisted is het vervolg op de televisiefilm Twisted Tales. De serie bestaat uit 14 afleveringen die elk op zichzelf staan. Elke episode kenmerkt zich door een twist in het verhaal en het hoge thrillergehalte.

Disc 1

Aflevering 1 – There’s Something About Kyanna
Mathilda en Bill zijn een jong en succesvol stel. Ze hebben net een pracht van een huis gekocht aan het strand en het leven lijkt hen tegemoet te lachen. Dan verliest Mathilda een sok. Dit blijkt het begin van een reeks bizarre gebeurtenissen die nog wel eens dodelijk zouden kunnen zijn.

Aflevering 2 – Finding Frank
Norm is een nachtwaker en een beetje een angsthaas. Frank is zijn collega en pest Norm altijd. Op Norms laatste avond voor zijn pensioen roept Frank hem op via de portofoon. Er blijkt iets vreemds gaande in het gebouw waar ze werken. De beveiligingscamera’s vallen uit en Frank roept om hulp. Wat is hier aan de hand?

Aflevering 3 – Call Back
Karl Wells is bij een misdaad zijn vrouw en kind verloren. Verbitterd en verwaarloosd brengt hij de dagen door. Dan krijgt hij de kans om via de telefoon zichzelf te waarschuwen in het verleden. Zijn “ik” uit het verleden gelooft hem echter niet.

Aflevering 4 – Heart Attack
Een kerngezonde arts wordt tijdens het joggen geveld door een aantal hartaanvallen. In het ziekenhuis blijkt dat hij een harttransplantatie nodig heeft om door te kunnen leven. Zijn vrouw blijft de hele nacht bij hem waken. In de morgen komt de arts echter achter de waarheid van zijn conditie.

Disc 2

Aflevering 5 – Von Stauffenberg’s Stamp
Mick is een postzegelverzamelaar met een voorliefde voor hele bijzondere exemplaren. Hij is vaak te vinden bij zijn buurman de kapper. Tezamen bespreken zij postzegels. De kapper is echter getrouwd met een verschrikkelijk mens. Als een postzegel met de afbeelding van Hitler in het spel komt, lijkt er echter wat in hun leven te veranderen.

Aflevering 6 – A Date with Doctor D
Rolly Schwartz is een succesvol zakenman en staat op het punt een grote deal te sluiten. Het succes is hem echter niet aan komen waaien. Hij heeft hiervoor namelijk zijn ziel verkocht aan een duister wezen. Op een dag komt deze demon zijn eigendom opeisen.

Aflevering 7 – Soft Boiled Luck
In de toekomst is het mogelijk jezelf te klonen. Patrick Dempsey is iemand die dit gedaan heeft. Patrick zit nogal in de problemen. Zo wordt hij beschuldigd van fraude en belastingontduiking. Tot overmaat van ramp is zijn vrouw net vermoord en er zijn twee verdachten. Hij en zijn kloon.

Aflevering 8 – Arkham’s Curios and Wonders
Vincent woont samen met zijn moeder en grootvader in één huis. Grootvader is al een tijdje ziek en heeft niet lang meer te leven. Vincents interesse in het occulte zorgt ervoor dat het overlijden van grootvader wordt uitgesteld. Zijn moeder ontdekt dit en gelijk ook de waarheid over zichzelf.

Disc 3

Aflevering 9 – A Flash! Exclusive
De journalist Angus Wilder heeft net een verhaal over een seriemoordenaar de mist in zien gaan. Uiteraard is zijn redacteur hier niet blij mee. Angus komt op het spoor van een ander verhaal en wel over een vrouw genaamd Asha Moore. Zij valt op doordat er wel verdacht veel mannen het leven laten tijdens een relatie met haar. Kan Angus haar charmes weerstaan?

Aflevering 10 – Delivery Man
Sam is een vrouw die ver buiten de bewoonde wereld alleen woont. Na een ongeluk waarbij haar man het leven liet, heeft ze pleinvrees en komt haar huis niet meer uit. Haar boodschappen laat ze altijd bezorgen. De nieuwe bezorger komt echter met boodschappen die ze niet wou en hij beweert in contact te staan met haar overleden man.

Aflevering 11 – Jailbreak
Jenkins zit in de gevangenis voor verkrachting. Ooit was hij student geneeskunde. Deze kennis gebruikt hij als vrijwilliger in de ziekenboeg. Hier krijgt hij een bijzonder band met de terminaal zieke Jimmy. Jenkins heeft al zijn kennis en Jimmy nodig om te ontsnappen. Of alles echter volgens plan zal verlopen?

Commentaar

Disc 4

Aflevering 12 – Saviour
Sarah heeft haar leven als wetenschapper in het teken gezet van het zoeken naar een medicijn voor haar dochter. Haar dochter Daniëlle veroudert namelijk zeven maal zo snel als normaal. Dit houdt in dat zij op haar vijftiende al bijna helemaal op is. Dan ontdekt Sarah een 49-jarige gevangene met het lichaam van een 21-jarige. Is hij de sleutel die Sarah nodig heeft?

Aflevering 13 – Love Crimes
Als zijn echtgenote van huis is, lokt Duncan zijn secretaresse Rose naar zijn woning. Duncan is uit op het lichaam van Rose, maar zij gaat hier niet op in. Rose zint op wraak en dit ontaardt in een gewelddadig spel tussen de twee. Als dan ook nog blijkt dat Duncans vrouw op weg naar huis is, is de spanning om te snijden.

Aflevering 14 – Grand final
Daniël heeft de gave om iemands toekomst te zien bij aanraking. Als hij per ongeluk een klasgenoot aanraakt, ziet hij zijn tragische noodlot. Daniël probeert hem te waarschuwen, maar zijn klasgenoot is nou niet bepaald zijn beste vriend en gelooft er niets van. Gaat het lukken om hem te redden van een zekere dood?

In 1996 verscheen de film Twisted Tales op de Australische televisie. In feite bestond deze film uit 4 verhalen van elk ongeveer 30 minuten. De verhalen hadden als overeenkomst de mysterieuze twist en elke aflevering had een link met de vorige. Naar dit voorbeeld werd in 2006 de serie Two Twisted gemaakt. Deze serie bestaat vooralsnog uit één seizoen en 14 afleveringen. Elke aflevering staat op zich en is geschreven en geregisseerd door een ander. De schrijvers werden gekozen op basis van ruim 2500 ingezonden scenario’s. Voor de regisseur geldt een soortgelijk iets. Het team kreeg 4 dagen de tijd om een verhaal te verfilmen en nog eens 4 dagen voor de postproductie. Elke aflevering wordt geïntroduceerd door acteur en producent van dienste Bryan Brown. Het resultaat zijn 14 dan weer spannende, dan weer macabere en soms ook mysterieuze korte films. Doordat elke aflevering zijn eigen regisseur kent, heeft elke episode ook zijn eigen stijl. Uiteraard zijn niet alle afleveringen even goed, maar het moet gezegd worden dat de set meer hoogte- als dieptepunten kent. De serie laat zich het makkelijkst omschrijven als een kruising tussen Twilight Zone, Tales of the Unexpected en The X-files. Er wordt aanbevolen de afleveringen per twee te bekijken, omdat ze onderling linken. Deze links zijn echter vaak ver te zoeken. Een aanrader voor een ieder die wel houdt van mysterieus en onvoorspelbaar.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 309 min
Verpakking: Slimcase (4x)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321932019506

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De afleveringen staan op de schijven in hun originele verhouding van 1.78:1 anamorf. Wat gelijk opvalt bij het bekijken van de serie, is de grote hoeveelheid grain dit het beeld bevat. Het is een bewuste keuze van de makers geweest om de serie zo grofkorrelig mogelijk over te laten komen. Hierdoor ontstaat echter wel een beeld wat lang niet altijd even scherp of helder is. Door de verschillende stijlen van de regisseurs wisselt het kleurgebruik nogal. De ene aflevering kent veel felle kleuren, terwijl dat bij een andere juist weer wat getemperd is. Edge enhancement is ook in zeker mate aanwezig, maar niet storend. Ondanks de hoeveelheid filmgrain, wel een redelijke transfer voor een televisieserie van dit kaliber. Alles blijft goed te volgen en ook zaken als contrast en zwartniveau zijn goed voor elkaar. De optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar, maar staat wel een beetje te hoog in het beeld. Elke aflevering is verdeeld in 5 hoofdstukken.

Geluidskwaliteit

Het geluid van deze serie bestaat uit een Dolby Digital 2.0 audiotrack met een bitrate van 224 kbit/s. De track volstaat voor een productie als deze. Het stereo geluid klinkt goed en breed. Dialogen zijn altijd goed te volgen en te verstaan en ook geluidseffecten komen lekker over. De muzikale score van de serie is lekker creepy en past uitstekend bij de verhalen. Zeer simpel gezegd een track die presteert naar behoren en past bij een serie als deze.

Extra's

Elke disc kent een statisch menuscherm dat gepresenteerd wordt in de verhouding 1.78:1 anamorf met de openingstune van de serie als achtergrondmuziek in Dolby Digital 2.0 (224 kbit/s). Helaas kent de serie geen extra’s.

Conclusie

In 2006 kende de Australische televisiefilm Twisted Tales een vervolg in de vorm van de serie Two Twisted. Veertien afleveringen vormen evenzoveel verhalen die een onderlinge, vage link hebben, maar vooral een twist kennen. Dit levert spannende verhalen op. Elk verhaal is geregisseerd en geschreven door een ander team, zodat geen enkel hoofdstuk hetzelfde is. Voor het beeld en geluid scoort de serie redelijk. Helaas zijn er geen extra’s terug te vinden. Een aanrader voor de liefhebber van thrillers, mysteries en series als Tales of the Unexpected, Twilight Zone en The X-files.

Laatste reacties

Wilbert Rietman  |  24-10-2007

Ik denk dat de speelduur van 309 minuten niet klopt. Volgens IMDB zouden deze afleveringen 60 minuten duren (inclusief reclame ??) Ook de prijs doet me dit verm...
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  24-10-2007

Ik denk dat de speelduur van 309 minuten niet klopt. Volgens IMDB zouden deze afleveringen 60 minuten duren (inclusief reclame ??) Ook de prijs doet me dit verm...
Lees meer >

Sneaker  |  24-10-2007

Na alle promo's op NET5, ben ik erg benieuwd naar deze serie. Op tv is het er nooit van gekomen. Maar komt er zeker in. Wel jammer dat dit geen digipack is maar...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
9.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.