Numb3rs - Seizoen 2

Recensent:
Arnold van Oostrum
28-09-2007

Totaalbeoordeling:

8
DVD

Numb3rs - Seizoen 2 (DVD)
Samenvatting

Twee broers kunnen niet meer van elkaar verschillen dan FBI-agent Don Eppes (Rob Morrow) en zijn jongere broer Charlie (David Krumholtz), een briljante professor in de wiskunde aan een Californische universiteit. Don Eppes (Rob Morrow) krijgt als FBI agent te maken met de meest uiteenlopende misdaadzaken. Bij sommige zaken doet hij een beroep Charlie, die de jongste professor aan het prestigieuze CalSci University is. Charlie is nauw bevriend met zijn mentor professor Larry Fleinhardt (Peter MacNicol), die hem met advies en diepzinnige overwegingen terzijde staat. Charlie woont samen met zijn Alan (Judd Hirsch). Don woont alleen in zijn eigen appartement, maar is meestal bij Alan en Charlie thuis te vinden. Don werkt dagelijks met harde feiten en bewijzen, terwijl Charlie in een wereld van mathematische waarschijnlijkheid en vergelijkingen leeft. Ondanks hun verschillen in leven en carrière, bundelen Don en Charlie vaak hun krachten en deskundigheid om de meest uiteenlopende misdaden in Los Angeles op te lossen.

Deze bijzondere misdaadserie startte in Amerika op 23 januari 2005. Het tweede seizoen van deze serie werd in Amerika in het televisieseizoen van 2005 / 2006 uitgezonden. Dit tweede seizoen kent 24 afleveringen van elk ongeveer 42 minuten. De afleveringen zijn door Paramount in een seizoensuitgave samengenomen op zes DVD’s.

DVD 1

2.1 Judgement Call
Don en Charlie moet uitvinden waarom de vrouw van een federale rechter is vermoord. Zij worden hierbij geholpen door Megan Reeves (Diane Farr), die als psychologe nog maar net haar FBI-opleiding heeft afgerond.
2.2 Better of Worse
Het gezin van een juwelier wordt ontvoerd. De enige die iets van de ontvoering weet, wordt gedood voordat ze kan worden ondervraagd.
2.3. Obsession
Een populaire zangeres krijgt doodsbedreigingen van een geobsedeerde stalker. Charlie ontdekt echter dat de verontrustende brieven van twee verschillende personen afkomstig zijn.
2.4 Calculated Risk
De financieel directrice van een machtig energiebedrijf wordt vermoord. De vrouw stond op het punt tegen haar mededirecteuren te getuigen, haar zoon is de enige getuige van de moord.

DVD 2

2.5 Assassin
Wanneer de FBI een vervalser arresteert, blijkt deze informatie te hebben over een uiterst professionele moordenaar, die het heeft voorzien op een Colombiaanse banneling in Los Angeles. 2.6 Soft Target
Bij een oefening van een bedrijf gespecialiseerd in terrorismebestrijding ontketend een onbekend gas grote paniek.
2.7 Convergence
Een huiseigenaar in een welvarende wijk wordt gedood bij een overval op zijn huis.
2.8 In Plain Sight
Na een ontploffing in een metamfetaminelaboratorium voelt Megan zich verantwoordelijk voor de dood van een agent.

DVD 3

2.9 Toxin
Als vier personen bijna aan vergiftiging sterven en een sinister manifest in een plaatselijke krant wordt gepubliceerd, gaan Don en Charlie op onderzoek uit.
2.10 Bones of Contention
De FBI wordt ingeschakeld na de verbijsterende moord op een onderzoeker in een museum voor indiaanse volkenkunde.
2.11 Scorched
Charlie probeert een patroon te ontdekken bij een reeks brandstichtingen die de stad teistert.
2.12 The O.G.
De moord op een bendelid in Los Angeles leidt Don en zijn team naar de zaak rond de dood van een collega, die als undercover in de bende was geïnfiltreerd.

Commentaar

DVD 4

2.13 Double Down
Een Russische blackjackspeler moet bij een kaartclub in Los Angeles zijn winst aan de speeltafel met de dood moet bekopen.
2.14 Harvest
Charlie en zijn team komen een zwarte handel in menselijke organen op het spoor.
2.15 The Running Man
Op de campus waar Charlie lesgeeft, wordt een DNA-synthesizer gestolen, vermoedelijk als onderdeel van een terroristisch plan voor een aanslag met biologische wapens.
2.16 Protest
Er ontploft een bom bij een wervingscentrum van het leger en alles doet sterk denken aan de techniek van de radicale activist van wie al 30 jaar niets meer is vernomen.

DVD 5

2.17 Minde Games
Drie vrouwen zijn onder bizarre omstandigheden vermoord. Een medium biedt Don zijn hulp aan om die omstandigheden te achterhalen. Charlie wil bewijzen dat het medium een oplichter is.
2.18 All’s Fair
Tijdens het onderzoek naar de moord op een Irakese vrouw, schakelt Don de hulp in van de nicht van het slachtoffer en ontdekt een verband met Saddam Hoessein.
2.19 Dark Matter
Na een schietincident op een school gebruikt Charlie het radiofrequentie-identificatiesysteem van de school om de bewegingen van de schutters door het schoolcomplex te volgen.
2.20 Guns and Roses
Don wordt ingeschakeld na de plotselinge zelfmoord van een agente van het Bureau voor Alcohol, Tabak en Vuurwapens van de overheid en ontdekt tot zijn ontzetting dat het slachtoffer zijn ex is.

DVD 6

2.21 Rampage
Charlie is op het nippertje aan de dood ontsnapt en dat heeft een behoorlijke impact op zijn bijdrage aan de zaak waarin Don en zijn team het motief van een schutter in het FBI-kantoor proberen te achterhalen.
2.22 Backscatter
Na de verdwijning van twee bankmedewerkers, wordt illegaal toegang verkregen tot bankrekeningen van klanten, ook die van Don.
2.23 Undercurrents
De dode lichamen van verschillende jonge Aziatische meisjes op het strand van Los Angeles leidt tot de ontdekking van een seksslavernij circuit.
2.24 Hot Shot
Vrouwen worden op een slimme manier gedrogeerd, vermoord en vervolgens zorgvuldig gekleed en opgemaakt, waarna zij in hun eigen auto op hun eigen oprit worden geplaatst.


In de serie Numb3rs staat de wiskunde centraal. Voor menigeen is het werken met getallen een gruwel, maar niet voor onze hoofdpersoon, de jonge professor Charlie. De wiskundige berekeningen die hij op het scherm tovert zijn indrukwekkend. Of ze allemaal echt zijn, wie weet. Zij zijn in ieder geval in het grote tempo dat ze voorgeschoteld worden nauwelijks te volgen. Maar het ziet er in ieder geval wel overtuigend en ingewikkeld uit. De insteek om wiskundige statistische analyses en modellen een basis voor het oplossen van misdaden te laten zijn werkt goed. Natuurlijk zijn de misdaadgevallen daar wel op uitgezocht en komt het werken met getalmodellen ook logisch over. De zaken waaraan Charlie zijn medewerking verleent zijn divers. Het zijn allemaal gevallen waarvoor professor Charlie modellen ontwikkelt die bijdragen aan het oplossen van de misdaad of het mysterie. Het aardige hierbij is dat niet alle zaken getalsmatig lineair voor de hand liggen. De gekozen oplossingsrichting kan opeens heel anders uitpakken. Naast de misdaad spelen nog andere aspecten een rol in de afleveringen. Zo is daar natuurlijk het grote verschil in de belevingswereld. De harde realistische politiewereld van FBI agent Don en de beschermde theoretische wereld van de jongere broer professor Charlie. Evenzo zijn de beide broers verschillend van karakter en biedt beider vader of de mentor van Charlie veelal een verfrissende relativerende kijk op zaken. De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Rob Morrow en David Krumholtz. Ondersteunende rollen zijn er van Judd Hirsch, Peter MacNicol, Alimi Ballard, Diane Farr en Navi Rawat. De universiteit Cal Sci in de serie, waar Charlie onderwijzend professor is, is gebaseerd op het California Institute of Technology, kortweg CalTech dat staat in Padadena, Amerika. Hoofd van de wiskunde afdeling op CalTech, Gary Lorden, is bij Numb3rs als consultant betrokken. Dus dat met die wiskundige formules in de serie zit waarschijnlijk wel goed. Numb3rs is een interessante politieserie met inhoudelijk afwisselende afleveringen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Misdaad, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 994 min
Verpakking: Slimcase(s) in Slipcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Zweeds, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865554197

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De serie heeft een 1.78:1 breedbeeldformaat en staat in deze verhouding anamorf op de DVD. Het beeld van deze serie ziet er goed uit. Het beeld oogt mooi, natuurlijk en is kleurrijk met goed verzadigde kleuren en een prima contrast. In diverse afleveringen is gebruik gemaakt van kleurfilters, waardoor het beeld een koele of juist een warmere sfeer krijgt. De scherpte van het beeld is voldoende, waarbij het beeld redelijk gedetailleerd is. Met name bij snelle beeldbewegingen is het beeld duidelijk minder gedetailleerd. In het beeld is constant een lichte beeldruis zichtbaar. De 24 afleveringen van elke gemiddeld 42 minuten zijn verspreid over zes DVD’s. Elke aflevering is onderverdeeld in zeven chapterstops. De optionele Nederlandse ondertiteling laat zich goed lezen, heeft een redelijk goede plaatsing onder in het beeld, maar het gebruikte lettertype mocht iets kleiner.

Geluidskwaliteit

Voor een serie die bedoeld is voor televisie, hebben de afleveringen een verbluffend fraai klinkende Engelstalige surround geluidstrack. Op de DVD staat deze geluidstrack in Dolby Digital 5.1 surruond (bitrate 448 kb/s). De soundtrack klinkt mooi ruimtelijk met prima definitie. Nadruk ligt op de voorste kanalen, waar het merendeel van de filmgeluiden en de muziek vandaan komt. De surrounds worden voornamelijk voor de ruimtelijk sfeer gebruikt, zowel met betrekking tot de muziek als bij de omgevingsgeluiden. Bij de diverse actiescènes worden de surrounds effectief gebruikt voor specifieke geluidseffecten. Het LFE kanaal geeft goed aanvulling op het laag. De dialogen komen netjes via de centerspeakers en zijn prima te volgen.

Extra's

De standaard formaat menuschermen zijn geanimeerd en voorzien van achtergrondgeluid. Deuitgave heeft geen extra’s.

Conclusie

In de politieserie Numb3rs werken FBI agent Don Eppes en zijn jongere broer professor Charlie regelmatig samen bij het oplossen van misdaadzaken. Als wiskundig genie gebruikt Charlie statistische analyses en wiskundige modellen om zijn broer aanwijzingen in de zaak te geven. De serie confronteert de beschermde theoretische wereld van de jongere broer professor Charlie met de harde realistische politiewereld van FBI agent Don. Paramount heeft het tweede seizoen uitgebracht als een zes DVD set. Het beeld is breedbeeld 1.78:1 en is van redelijk goede kwaliteit. Het 5.1 surround geluid klinkt zeer goed. Dit is verder een kale release zonder extra’s. Numb3rs is een interessante politieserie met een goede diversiteit in de afleveringen.

Laatste reacties

JCL  |  29-10-2007

Ik vind de serie wel beter geworden na het eerste seizoen. Het wordt dan wat vlotter, wat harder. Jammer van Lake weg is maar Colby en Megan zijn een mooie toev...
Lees meer >

Juffiee  |  29-10-2007

Heb seizoen 1 helemaal gezien en ik moet toegeven dat ik het een beetje overroepen vond... Had van numb3ers meer verwacht denk ik. De eerste afleveringen vond i...
Lees meer >

arjan_ufo  |  04-10-2007

Vond ook het 2e seizoen weer een sterk seizoen, vond wel seizoen 1 een stuk beter. maar nog steeds was het een serie om eens lekker voor te gaan zitten, en het...
Lees meer >

JCL  |  29-09-2007

Er staat ook aangeven dat Sabrina Lloyd erin zit maar die heeft tijdens het eerste seizoen de serie al verlaten (jammer, jammer).
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  28-09-2007

Als ik het vergelijk met de screenshots van serie 1, waar terecht de opmerking gemaakt is over de plaats van de ondertitels, vind ik het hier , bij serie 2, zo ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.