Happy Tree Friends - Seventh Sin

Recensent:
Wilbert Rietman
12-07-2007

Totaalbeoordeling:

8.4
DVD

Happy Tree Friends - Seventh Sin (DVD)
Samenvatting

Deze zevende DVD uit de Happy Tree Friends-reeks, getiteld Seventh Sin, bevat afleveringen nummer 10 tot en met 13 uit de televisieserie omtrent onze favoriete bosvriendjes. Dit houdt dus in dat er één aflevering meer op staat ten opzichte van de vorige 3 DVD’s. Iedere aflevering bestaat weer uit 3 op zichzelf staande verhaaltjes, die bijna 7 minuten duren. De volgende titels zijn zo terug te vinden op deze schijf:

Sight for Sore Eyes
Lumpy bewijst maar weer eens zijn veelzijdigheid. Hij is namelijk ook al de opticien annex oogarts van de stad! Voor de blinde The Mole natuurlijk een uitkomst, want hij krijgt een blindengeleidehond. Russell de piraat krijgt een contactlens voor zijn ene goede oog. Deze twee gebeurtenissen zijn het begin van een hoop vreemde ongelukken.

Wipe Out
Cro-Marmot heeft een droom, namelijk surfkampioen worden. Helaas voor hem is Lumpy de gedoodverfde favoriet tijdens de surfkampioenschappen. Gelukkig voor Cro-Marmot voorziet The Mole de deelnemers van surfplanken. Er is dus nog een kans voor hem.

Letter Late Than Never
In dit filmpje zien we Lumpy’s avonturen als postbode. Het leven van een postbode gaat immers niet over rozen. Zo krijg je te maken met bloeddorstige, alles verslindende schildpadden. Zal het Lumpy lukken om alle brieven en pakketjes op de juiste plaats der bestemming te krijgen?

Wingin’ It
Flaky het stekelvarken wil graag eens van zijn vliegangst af zijn. Met pijn en moeite krijgt hij zichzelf het vliegtuig in. Helaas gaat de vlucht niet als gepland. Als klap op de vuurpijl wordt de vlucht nog eens extra verstoord door Lumpy, die met zijn apparatuur een behoorlijke stoorzender is voor de instrumenten van het vliegtuig.

Tongue in Cheek
Sniffles is gek op mieren, maar zoals Wile E. Coyote The Road Runner niet te pakken krijgt, zo krijgt Sniffles de mieren maar niet op zijn bord. Als ware hij Wile E. zelf, komt Sniffles met een aantal briljante ideeën, waaronder een robotmier. Deze robot wordt door Sniffles van afstand met zijn brein bestuurd. Als dat maar goed gaat…..

Easy Comb, Easy Go
Zoals we al aan het menu van de vorige DVD konden zien, is The Mole ook kapper van beroep. Disco Bear besluit zijn kapsel eens door hem bij te laten werken. Had hij dit maar niet gedaan, want nu is hij nagenoeg alles aan hoofdhaar kwijt. Gelukkig voor hem verkopen Lifty en Shifty een haargroeimiddel. Maar is dit middel wel helemaal koosjer?

I’ve Got You Under My Skin
Door een bizar ongeluk zit Giggles met haar hersenen vastgevroren aan haar brievenbus en dat niet alleen, ze is nog verkouden geraakt ook! Lumpy en Sniffles schieten haar te hulp. Die laatste heeft een soort van onderzeeër uitgevonden die zo ver kan krimpen dat het in de bloedbaan past. Op deze manier hoopt Sniffles de ziektekiemen van Giggles te bestrijden. Jammer genoeg komt Sniffles in de bloedbaan van Lumpy terecht met alle gevolgen van dien.

In A Jam
Russell, Lumpy en Handy hebben een vrij succesvolle muziekband. Door een ongeval is Russell echter geëlektrocuteerd. Zijn medebandleden geven de strijd echter niet op en ze gaan op zoek naar een geschikte vervanger. Deze vinden ze in de vorm van Cuddles, die hiervoor wel een gitaar moest aanschaffen. Hij heeft hiervoor geld gegeneerd door te donoren bij de bloedbank van The Mole.

Junk In The Trunk
Lumpy heeft het leukste, maar ook het onhandigste huisdier van de stad, namelijk een olifant. Lifty en Shifty zijn bezig alle huisdieren te kidnappen. Gaat het ze lukken de olifant te pikken?

Hear Today, Gone Tomorrow
Bij een spelletje met Cuddles zijn de trommelvliezen van Lumpy geknapt. Hij krijgt een hoorn om beter te horen. Helaas voor de andere Happy Tree Friends is een dove Lumpy net zo’n groot gevaar als een goed horende Lumpy.

Double Whammy Part 1
Flippy is het zat dat zijn slechte kant vaak de overhand krijgt en in die hoedanigheid zijn medebosbewoners bruut afslacht. Psychiater Lumpy weet raad en komt met diverse therapieën. Deze blijken echter niet allemaal even goed te werken.

Autopsy Turvy
Deze aflevering heeft als ondertitel Double Whammy Part 2. Er zijn inmiddels twee Flippy’s; een goede en een slechte. Deze twee zijn met elkaar in strijd verwikkeld over wie nou de echte Flippy is. Er is immers slechts plek voor één Flippy. Is een groot bloedbad nog te voorkomen?

Commentaar

En zo waren we alweer toe aan DVD nummer 7 uit de Happy Tree Friends-reeks, getiteld Seventh Sin. Samen met de delen Fourth Pick, Fifth Gear en Sixth Nonsense vormt dit deel het allereerste televisieseizoen van onze vrolijke bosvriendjes. Ook de hier besproken schijf staat weer vol met steengoede afleveringen en kent zelfs 3 filmpjes meer ten opzichte van de andere delen. De laatste 2 delen van dit seizoen vormen feitelijk een nog langer filmpje wat doet bewijzen dat de Happy Tree Friends zelfs nog langer kunnen boeien en dat de makers inspiratie hebben voor langere filmpjes. Dit belooft dus nog wat voor de toekomst, want laten we vooral hopen dat het met deze verhalen niet ophoudt. Qua verwijzingen naar andere films en fenomenen, valt deze keer direct de verwijzing naar Innerspace op in I’ve Got You Under My Skin. Ook de karakterontwikkeling van de figuurtjes komt weer tot zijn volste recht. Met name de smetvrees van Petunia en de fobieën van Flaky komen goed naar voren in Wingin’ It. De ontwikkeling van de gespleten persoonlijkheid van Flippy komt tot een climax in de twee Double Whammy afleveringen. Toch beginnen figuren als Lumpy en The Mole toch wel behoorlijk saai te worden. Hun capriolen zijn nu wel gezien. Liever hadden figuurtjes als Cuddles en met name Splendid en Pop en Cub meer aan bod mogen komen. Wie weet in de volgende afleveringen, als er tenminste nog een station geïnteresseerd is in meer afleveringen van de Happy Tree Friends. Maar gezien het feit dat ze al eens eerder werden uitgezonden op MTV zal dat vast wel goed komen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie, Horror
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 80 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045213374

Extra's

  • Storyboards
  • Audiocommentaar
  • Behind The Screams
  • Hate Mail

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Voor diegene die bekend is met de DVD’s omtrent de Happy Tree Friends is er qua kwaliteit niets nieuws onder de zon te melden. Alle filmpjes worden weergegeven in de originele verhouding van 1.33:1. Het beeld oogt bijna perfect, wat niet raar is aangezien digitale Flash-animaties als bron hebben gediend. Het beeld is scherp en de kleuren ogen mooi. Het enige wat aan te merken valt zijn de foutjes door slechte compressie. Hierdoor ogen randen soms nogal rafelig wat een onrustig beeld geeft. Verder valt er eigenlijk niets bijzonders te melden. Contrast en zwartniveau zijn ook weer prima in orden. Een ondertitelspoor is niet nodig en ook niet aanwezig. Qua hoofdstukindeling is het zo dat elk filmpje zijn eigen chapterstop kent.

Geluidskwaliteit

Voor het geluid gaat dezelfde vlieger op als voor het beeld. Ten opzichte van de vorige schijven is er niets verandert. Het geluid bestaat uit een prima Dolby Digital 5.1 track met een bitrate van 448 kbit/s. De geluiden die de beestjes zelf uitkramen komen netjes uit de centerspeaker. De overige geluiden en de muzikale soundtrack worden uitstekend weergegeven door de voorste kanalen. Hierbij komt nog eens een prima ondersteuning door de surrounds, waardoor het gutsen van de ingewanden en het kraken der botten extra pijnlijk realistisch overkomen. Hierbij doet zelfs in mindere mate het LFE kanaal van zich spreken. Een zeer fijne audiotrack dus.

Extra's

De geanimeerde menu’s worden weergegeven in 1.33:1 zonder achtergrondgeluid. Het menu doet een pop-up-boek voorstellen dat deze keer laat zien hoe Handy een tankstation annex garage runt. Via deze menuschermen krijgen we toegang tot de volgende, niet ondertitelde extra’s:

Storyboards
Een extra die ook al op de vorige schijven die deel uitmaken van hetzelfde seizoen was terug te vinden. Van elk filmpje kun je hier het storyboard in de vorm van een filmpje bekijken. De speelduur van deze filmpjes is langer als de speelduur van de desbetreffende verhaaltjes.

Audiocommentaar
Ken Pontac (schrijver), Warren Graff (schrijver) David Ichioka (producent) en Ken Navarro (regisseur en schrijver) zijn verantwoordelijk voor het audiocommentaar bij de afleveringen. Wat opvalt ten opzichte van de vorige twee DVD’s, is dat Warren Graff
zijn plek op de commentaarsstoel weer heeft ingenomen. Hij en de overige crewleden brengen ons wat we van de heren gewend zijn. Zo zijn de heren vaak melig en vertellen ze soms absolute onzin, maar gelukkig gaan ze ook vaak wat dieper in op bepaalde zaken. Wederom een erg leuke commentaartrack.

Hate Mail (3 min.)
Een erg leuke feature waarin cast en crew diverse mails en brieven voorlezen van mensen die dachten terechte klachten te hebben over de Happy Tree Friends. Qua spelling en grammatica klopt er niets van de zinnen uit de ingezonden stukken. Bovendien, waarom zou je naar iets kijken waar je een hekel aan hebt? Het beeld wordt weergegeven in de verhouding 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 5.1 (448 kbit/s).

Behind the Screams (4 min.)
In deze featurette worden een aantal belangrijke vragen beantwoord. Verder krijgen we beelden te zien van achter de schermen in combinatie met interviews met de cast en crew. Ook hier is het beeld in de verhouding 1.33:1 en het geluid Dolby Digital 5.1 (448 kbit/s).

Conclusie

Seventh Sin is alweer de achtste telg van de Happy Tree Friends DVD familie. De schijf bevat de laatste 4 afleveringen van het allereerste televisieseizoen van onze bosvriendjes. Ook in de hier vertoonde filmpjes kun je weer veel bloed en gorigheid verwachten van Lumpy, Cuddles, The Mole en al die anderen. Ook bij dit deel is het beeld en geluid weer uitstekend in orde en worden we ook nog getrakteerd op enkele leuke extra’s. Hopelijk is die niet de laatste DVD die rond de diertjes zal verschijnen. De laatste twee filmpjes laten immers zien dat de koek nog niet op is.

Laatste reacties

Werner  |  12-07-2007

Ik vond het één van de betere delen. O.a. de extra's zoals de Hate Mail waren aardig, maar bepaalde personages beginnen nu pas hun persoonlijkheidstrekjes ten v...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 7
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.