See No Evil

Recensent:
Marcel den Haan
13-06-2007

Totaalbeoordeling:

5.1
DVD

See No Evil (DVD)
Samenvatting

Een groep jonge criminelen krijgt de kans om iets aan de lengte van hun straf te doen. Ze moeten gezamenlijk een oud hotel opknappen en dan zal er strafvermindering plaatsvinden. Uiteraard gaan alle criminelen die de kans krijgen, hiermee akkoord en al snel zitten ze in de bus richting het hotel. Daar aangekomen worden ze een beetje aan hun lot overgelaten en van opruimen is weinig sprake. Sommigen gaan het hotel verkennen en anderen doen helemaal niks. Wat zij niet weten is dat ze niet alleen zijn in het hotel. Een psychopaat met de naam Jacob Goodnight (Glen 'Kane' Jacobs) heeft zijn intrek genomen in het vervallen gebouw. Hij heeft als hobby het afslachten van mensen en voor hem is dit dus een mooie gelegenheid iets aan zijn score te doen.

Commentaar

De laatste jaren is de horrorfilm weer helemaal in trek. Jarenlang waren fans van dit genre aangewezen op B-films van matig niveau maar de laatste tijd vinden zelfs de grote studio's tijd om af en toe een horrorfilm uit te brengen, uiteraard met wisselend succes. Het bekendst en populairst zijn toch wel de Saw films en vele prenten met een vergelijkbaar verhaal volgden. Ook See No Evil is ietwat te vergelijken met de eerder genoemde films, aangezien we ook hier te maken hebben met een groep mensen die moet vechten om te overleven. We kunnen ook gelijk vermelden dat de hier besproken film het niveau van Saw niet kan evenaren. Hiervoor is het geheel te voorspelbaar en te simpel van opzet. De makers hebben nog wel geprobeerd wat diepte mee te geven aan het verhaal, maar feitelijk komt het er op neer dat een maniakale moordenaar één voor één de mensen in het hotel uitroeit. Niets meer en niets minder. De cast van onbekenden zorgt ervoor dat je als kijker niet weet wie er overblijft en dit geeft nog enigszins een verassend element aan het geheel. Ook de manier waarop de slachtoffers aan hun einde komen staat nog wel garant voor wat kijkplezier, vooral omdat alles lekker duidelijk in beeld wordt gebracht. De moordenaar in kwestie heeft de voorkeur mensen hun ogen eruit te krabben en dat gebeurt dan ook met enige regelmaat. Op een openspuitend oog meer of minder wordt dus niet gekeken en er komen nog enkele creatieve moorden voorbij die we niet zullen verklappen, aangezien we anders alle redenen om de film te kijken zullen wegnemen.
De cast van de film doet wat het moet doen en dat is angstig rondrennen en vermoord worden. Zoals gezegd bestaat de cast uit grotendeels onbekenden, maar Glen Jacobs mag nog enige bekendheid genieten. Bij worstelfans is hij bekend onder de naam Kane en hij is verantwoordelijk voor de rol van de psychopathische moordenaar Jacob Goodnight. Tekst heeft de beste man niet en daarom hoeft hij alleen maar eng te zijn en dreigend over te komen. Met zijn postuur van ruim 2 meter in de hoogte en minstens net zo veel in de breedte zit dit wel goed en aangevuld met wat make-up komt hij lekker dreigend over.
See No Evil is geen film die het moet hebben van enige diepgang en daarom ook alleen aan te raden voor mensen die wel houden van een avondje moorden kijken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Horror
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 88 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045212285

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de schijf in het formaat 1.78:1, een kleine afwijking van het originele 1.85:1 formaat. De transfer ziet er goed uit, maar spat niet echt van het scherm. Dit komt vooral door het feit dat de film vrij donker van aard is en er nauwelijks echt felle kleuren gebruikt worden. Het kleurenpalet bestaat dan ook voornamelijk uit bruine en grijze tinten, maar die worden alle natuurlijk weergegeven. De scherpte van de transfer is ruim voldoende en het beeld bevat een goede mate van detail. Edge enhancement is wel hier en daar zichtbaar. Dankzij het goede contrast en schaduwdetail zijn alle donkere scènes goed te volgen en ook de verschillende tinten zwart komen goed over. Naast de edge enhancement is er soms nog wat aliasing te zien en hier en daar wat beeldruis. Een transfer die goed past bij de sfeer van de film.
De film is verdeeld in 9 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid tijdens de film wordt verzorgd door een Dolby Digital 5.1 track (384 kb/s) in de originele Engelse taal. De film leent zich prima voor een agressieve en dynamisch klinkende track en dat is dan ook precies wat we voorgeschoteld krijgen. De track heeft een onnodig lage bitrate en met de maximale bitrate had de track misschien iets meer detail gehad en een echte topper genoemd kunnen worden. De track maakt goed gebruik van de aanwezige kanalen en de surrounds worden regelmatig gebruikt voor het neerzetten van de juiste sfeer. Muziek en effecten zijn hier hoorbaar in split-surround. De dialogen klinken mooi helder, goed verstaanbaar en worden netjes door de centerspeaker weergegeven. De frontspeakers laten een mooi breed stereogeluid horen waarbij muziek en omgevingsgeluiden prima tot hun recht komen. Het LFE kanaal ondersteunt het geheel goed met een goed gedoseerd en diep laag dat de juiste scènes voorziet van wat meer impact.

Extra's

Deze DVD van RCV bevat geen menu's en daarom ook geen extra's. Bij het opstarten van de schijf komen enkele trailers voorbij van andere RCV uitgaven.

Conclusie

See No Evil is een wat standaard horrorfilm die de wegen van het genre nauwlettend volgt. Een groepje tieners wordt achternagezeten door een moordenaar en zijn één voor één het haasje. Veel meer is het eigenlijk niet, ondanks pogingen van de makers om wat meer diepgang aan het verhaal te geven. Wie en hoe de tieners aan hun einde komen is eigenlijk de enige verrassing van het geheel en dat geeft de film nog een zekere waarde. Voor fans van gore valt er genoeg te genieten, de moordenaar in kwestie houdt niet van halve maatregelen. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit, maar zoals wel vaker zijn er geen extra's te vinden op deze RCV uitgave.

Laatste reacties

Aloys  |  15-06-2007

Eerste plaats voor lelijkste cover?
Lees meer >

Hugo R  |  14-06-2007

Deze leek me op zich nog best interessant, maar die interesse is nu toch wel verminderd :razz:
Lees meer >

Jeroen D  |  14-06-2007

Een bijzonder slechte film, zo zie je ze niet vaak. Vooral de 'gore' ziet er zo ontzettend nep uit dat het bijna lachwekkend word.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
5.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 24
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.