CSI: Crime Scene Investigation - Seizoen 6 (Afl. 6.1 - 6.12)

Recensent:
Alexander de Mol
15-04-2007

Totaalbeoordeling:

6.6
DVD

CSI: Crime Scene Investigation - Seizoen 6 (Afl. 6.1 - 6.12) (DVD)
Samenvatting

Het gespecialiseerde team van forensische detectives van Crime Scene Investigation in Las Vegas is altijd onmiddellijk ter plekke wanneer een misdaad gepleegd is. Alleen zij hebben de gespecialiseerde kennis en toegang tot complexe technische en wetenschappelijke methodes om uit te puzzelen wie de dader is en voor gerechtigheid te zorgen.
De box met het eerste gedeelte van seizoen 6 bevat de volgende afleveringen:

Disc 1:

Aflevering 6.1 – Bodies In Motion
Het CSI-team onderzoekt een verdachte explosie in een woonwagenpark. Als er bandensporen op het dode lichaam van een man worden aangetroffen, blijkt een ‘hit and run’ de oorzaak te zijn van dit drama. Aan de andere kant van de stad onderzoeken Warrick en Catherine de dood van een onbekende vrouw met rubber laarzen aan en een plastic zak om haar lichaam. Warrick heeft opmerkelijk nieuws voor zijn collega's. Ondertussen valt Sofia Curtis, een nieuwe CSI-detective, met haar neus in de boter als zij en Sara in een auto de resten vinden van twee lichamen die in verre staat van ontbinding zijn.

Aflevering 6.2 – Room Service
Hollywoodster Julian Harper wordt dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Ondertussen treffen de CSI'ers ook een taxichauffeur dood aan achter het stuur. Zijn laatste passagier, een man uit Laos, wordt doorzeefd met kogels gevonden voor een appartement. Bloedsporen leiden Grissom en Catherine naar een Laotiaan die ineengekrompen op de grond ligt met een pistool in zijn hand.

Aflevering 6.3 – Bite Me
Na een 911-oproep vindt het medisch team een vrouw dood op de trap van haar huis. Als Grissom en Catherine arriveren, vinden ze opgedroogd bloed in het tapijt. Bloedspetters op de muur en de positie van het lichaam wijzen op mishandeling. Uit nader onderzoek blijkt dat de vrouw en haar man Ray er nogal een extreem seksleven op na hielden. Als de CSI'ers er achter komen dat Ray’s eerste vrouw ook is overleden na een ongeluk op een trap, valt de verdenking op hem.

Aflevering 6.4 – Shooting Stars
Als meneer Copeland midden in de nacht een inbreker uit zijn huis jaagt, vindt hij een bebloed lijk in de achtertuin. Nick, Grissom en Catherine stellen vast dat het lichaam door de aangrenzende woestijn is gesleept om vervolgens in de tuin gedumpt te worden. Grissom en Catherine volgen een spoor van voetstappen en snoeppapiertjes die hen leidt naar een uitgebrande auto bij een oude militaire post. In de ondergrondse bunker doen ze een horrorachtige ontdekking.

Commentaar

Disc 2:

Aflevering 6.5 – Gum Drops
Nick, Warrick en Greg worden naar het oosten van Nevada gestuurd om de verdwijning van een heel gezin te onderzoeken. Als ze bij het huis aankomen, treffen ze veel bloed aan, maar geen lichamen. Het CSI-team vindt sporen van de hele familie McBride behalve van de jongste dochter, Cassie. Als Nick de stem van het meisje denkt te horen en aanwijzingen onder haar bed vind, kan hij de hoop dat zij nog leeft niet loslaten.

Aflevering 6.6 - Secrets & Flies
Catherine en Sara treffen een alleenstaande moeder dood in haar huis aan. Wat in eerste instantie op zelfmoord lijkt, blijkt brute moord te zijn. Ondertussen roept Ecklie Grissom terug naar het lab; het petekind van de sheriff is vermoord. Mark Thayer, insectenkenner en berucht voor het manipuleren van bewijsmateriaal en jury’s treedt op als getuige van de hoofdverdachte. Grissom en Archie proberen erachter te komen hoe een collega-wetenschapper het bewijsmateriaal zo kon manipuleren.

Aflevering 6.7 - A Bullet Runs Through It (Part I)
Aflevering 6.8 - A Bullet Runs Through It (Part II)
Beide afleveringen zijn eerder besproken in de afzonderlijke uitgave van de dubbele aflevering A Bullet Runs Through It.

Disc 3:

Aflevering 6.9 – Dog Eat Dog
Onderzoek naar de dood van Jerry Gable leidt de CSI'ers naar de lucratieve wereld van het wedstrijdeten. Grissom ontdekt dat de jongen een serieus eetprobleem had. In de tussentijd arriveren Nick, Sara en Sofia bij het huis van de familie Tinsley, waar ze het koppel Lori en Michael dood aantreffen. Het eerste bewijsmateriaal wijst in de richting van een aanval van Kahlua, hun golden retriever.

Aflevering 6.10 – Still Life
Als Karen Matthews haar zoontje in het oog verliest in het park, zet het team van CSI een zoektocht op touw om hem te vinden. Uiteindelijk zien ze de jonge Jesse met een stel dat beweert zijn biologische ouders te zijn. Als uit DNA-onderzoek blijkt dat zij gelijk hebben, is opeens de vraag wie Karen is. Grissom vertelt Catherine het verhaal van de mysterieuze dood van zijn vader.

Aflevering 6.11 – Werewolves
Bij volle maan heeft het CSI-team een vreemde zaak aan de hand. Ze vinden een extreem behaard lijk, doorboord met een zilveren kogel. Na onderzoek in het lab blijkt de man een genetische aandoening te hebben die overbeharing veroorzaakt. Tijdens het onderzoek naar moord op de ‘wolfman’ vinden Catherine en Sofia zijn tweelingzus. Zij lijdt aan dezelfde ziekte en heeft zich daarom volledig afgesloten van de buitenwereld. Als blijkt dat ze meer weet maar niet durft te getuigen zijn de CSI'ers genoodzaakt deze zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Aflevering 6.12 – Daddy's Little Girl
Na een avondje doorhalen in het wilde nachtleven van Las Vegas, vinden Bianca en Chelsea het vriendje van Bianca doodgestoken in de garage. DNA-onderzoek van vlekken op het beddengoed wijst uit dat Chelsea de moeder is van Bianca en dat zij met het slachtoffer sex heeft gehad. Tijdens het onderzoek naar de dood van een vrouw die is gevonden op de motorkap van haar auto, komt Nick in opstand tegen de kwelgeesten uit zijn verleden.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Misdaad, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 500 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Indies Home Entertainment
EAN: 8714025509609

Extra's

  • Audiocommentaar (5 stuks)
  • New Title Sequence
  • CSI: The Science of Sound

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De afleveringen staan in de oorspronkelijke beeldverhouding op de schijfjes. Dat betekent, in tegenstelling tot de tv-uitzendingen, een anamorf breedbeeldformaat van 1.78:1. Het beeld ziet er hierdoor uiteraard beter uit dan je van de tv gewend bent. Het beeld kent over de gehele breedte genomen een uitstekende detaillering en kent bijna geen zichtbare 'edge enhancement'. Het beeld is helder en mooi contrastrijk maar kent, zoals we inmiddels meer dan gewend zijn, de nodige beeldmanipulatie in bepaalde scènes waardoor er bijvoorbeeld bovenmatig 'filmgrain' of soft beeld op te merken valt. Visueel gezien is er geen vuiltje aan de lucht.

Geluidskwaliteit

Als vanouds zorgt een Dolby Digital 5.1-track (448 kbit/s) voor het geluid uit de speakers bij deze afleveringen uit het zesde seizoen van de originele CSI. Het geluid kent een mooi open geluidsbeeld dat wordt versterkt door de subtiele aanvulling van omgevingsgeluiden door de achterkanalen. Het LFE-kanaal zorgt voor de extra diepgang in het lage tonengebied. Dialogen zijn altijd uitstekend te volgen en de track is gevrijwaard van ruis of andere ongerechtigheden. What else is new?

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn subtiel stijlvol geanimeerd en voorzien van achtergrondgeluid. De boxset bevat, naast de 12 afleveringen en een booklet een aantal extra’s. De nadruk van deze box ligt op de audiocommentaren.

New Title Sequence (5? min)
In deze ruim vijf minuten durende video neemt onder andere CSI-medebedenker Danny Cannon het woord ten aanzien van de nieuwe begintitel. Over de seizoen heen zijn er subtiele wijzingen aangebracht. Voor het zesde seizoen heeft men besloten de afleveringen te laten voorafgaan door een nieuwe opener. We krijgen een aantal alternatieven te zien die de revue gepasseerd hebben alvorens men tot het uiteindelijke resultaat is gekomen. Persoonlijk ben ik toch nog steeds meer gecharmeerd van de oude, minder drukke versie. (Disc 1)

Audiocommentaar
6.4 Shooting Stars - audiocommentaar door Danny Cannon
6.5 Gum Drops - commentaar verzorgd door schrijver Sarah Goldfinger aen regisseur Richard J. Lewis.
6.7 A Bullet Runs Through It - audiocommentaar door Danny Cannon
6.7 A Bullet Runs Through It - audiocommentaar door schrijver Carol Mendelsohn en regisseur Richard Catalani.
6.8 A Bullet Runs Through It - audiocommentaar door Carol Mendelsohn en regisseur Ken Fink
De audiocommentaren zijn interessant om te beluisteren, waarbij het commentaar van Cannon traditiegetrouw erg de moeite waard is. Toch steekt het commentaar van Gum Drops er hier boven uit gezien het thema van kinderontvoering. Uit het commentaar blijkt overigens ook dat het verhaal van Gum Dropszich rond Grissom zou afspelen, maar vanwege een sterfgeval in de familie moest William Petersen verstek laten gaan. Het eerste deel van de aflevering A Bullet Runs Through It bevat een tweetal afzonderlijke audiocommentaren.

CSI: The Science of Sound (26? min)
In CSI: The Science of Sound worden we een kijkje in de keuken van de geluidseffecten gegund. Onder andere reacties van de 'sound effects supervisor', enkele producers en andere crewleden waarbij met name het creëren van het geluid voor de aflevering "A Bullet Runs Through It" aan de orde komt. Relatief gezien is het best een lange feature. Daarnaast is het ook behoorlijk interessant, het wordt alleen wat saai gebracht. (Disc 3)

Conclusie

Een keer in de zoveel weken kunnen de CSI-fans in gestrekte draf naar hun lokale DVD-boer lopen om een nieuwe box van hun favoriete forensische speurneuzen op te pikken. Ook deze release zal bij de fans en liefhebbers al prominent in de collectie staan te prijken. En terecht. De box bevat enkele sterke afleveringen waaronder Gum Drops. Wederom weer een prima uitgave van Indies. Het is haast eentonig om dat te moeten melden. Aan zowel beeld als geluid wil ik in dit resumé dan ook niet te veel woorden aan vuil maken. Ik kan volstaan met een "beide zijn van zeer goede kwaliteit".
Deze release maakt de afzonderlijke release van de dubbele aflevering "A Bullet Runs Through It" overigens nog meer overbodig en ‘limited’ dan deze bij de release al was. Naast de afleveringen treffen we in deze boxset immers wel netjes de bijbehorende drie (!) commentaartracks aan. Deze waren tot mijn verbazing compleet afwezig op de special, maar staan dus wel op deze prima boxrelease. Wederom een aanrader voor de fans!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:5
5.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 17
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.