R.V.: Runaway Vacation

Recensent:
Marcel den Haan
21-02-2007

Totaalbeoordeling:

5.2
DVD

R.V.: Runaway Vacation (DVD)
Samenvatting

Bob Munro (Robin Williams) is de vader van een gezin met twee kinderen. Bob heeft een erg drukke baan en zijn gezinsleven loopt niet al te best. Met zijn twee kinderen kan hij niet echt praten en ook met zijn vrouw loopt het allemaal wat stroef. Bob besluit zijn gezin te verrassen met een vakantie naar Hawaï maar hij wordt door zijn baas gedwongen naar Colorado af te reizen voor zijn werk. Dan maar het nodige met het aangename combineren denkt hij en hij huurt een camper waarmee het gezin de reis zal afleggen. Echt met veel enthousiasme wordt het plan niet ontvangen en reizen in een camper betekent namelijk ook veel tijd op elkaars lip doorbrengen. De ene na de andere tegenslag doet zich dan ook voor, maar wanneer het gezin een andere doorgedraaide familie tegenkomt, blijkt dat het gezin Munro niet eens zo heel raar is.

Commentaar

Barry Sonnenfeld is een regisseur die zijn strepen inmiddels wel verdient heeft op het gebied van filmmaken. Zo was hij verantwoordelijk voor enkele grote hits zoals Men in Black, Get Shorty en de twee Adams Family films. Vrijwel al deze films waren een groot succes aan de kassa\'s en daarom heeft Sonnenfeld wel wat krediet opgebouwd bij de filmmaatschappijen. Met R.V. levert hij een wat mindere film af, maar toch nog altijd één die het bekijken waard is, al is het maar voor één keer. Het verhaal is erg simpel en ook wat voorspelbaar. Een gezin gaat tegen wil en dank met elkaar op vakantie en onderweg groeien de irritaties en de problemen. Toch hoef je geen genie te zijn om te zien hoe deze film zal eindigen en eigenlijk bederft dat veel van de pret. De komische situaties weten het geheel nog aardig te redden en er zijn zeker leuke momenten aanwezig die het lachen waard zijn. Aan de andere kant slaan ook enkele grappen flink de plank mis. Het verhaal vertoont ook opmerkelijk veel overeenkomsten met de National Lampoon\'s Vacation films waarin Chevy Chase zijn gezin meesleurt op allerlei vakanties die vervolgens de mist ingaan.
In de hoofdrol zien we de bekende komiek Robin Williams wiens carrière de laatste tijd ook wat in het slop begint te raken. Toch is het ook hier duidelijk dat hij nog steeds over een groot komisch talent beschikt en hij weet dan ook veel van de film te redden met zijn optreden. In de bijrollen zien we onder andere Cheryl Hines, Will Arnett, Jeff Daniels en popster Jojo als de dochter van Williams.
R.V. is een film die leuk is om een keer te bekijken, maar meer ook echt niet. Het verhaal is te standaard, de komische scènes te gering en de herkijkwaarde nihil om van een echt goede film te spreken. De film is verder ook wat braafjes, bewandelt teveel de geijkte paden en er worden wel erg veel poepgrappen gemaakt. Leuk dus om een keer te huren en te bekijken met het gehele gezin, maar kopen is misschien iets teveel van het goede.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Avontuur, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 94 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609683608

Extra's

  • Trailers
  • Audiocommentaar
  • Featurettes
  • Gag Reel
  • RV Reveries
  • Storyboard Vergelijking
  • Alternate Scene

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in een formaat van rond de 2.40:1. De kwaliteit van het beeld is erg goed te noemen en eigenlijk zijn er weinig tot geen zaken die er negatief uitspringen. Het beeld is mooi scherp en bevat veel detail. De vele natuuropnames komen op deze manier uitstekend tot hun recht. De kleuren ogen lekker fel en goed verzadigd en ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn allen ruim voldoende. Beeldruis is hier en daar zichtbaar maar blijft gelukkig beperkt. Verder is er wat lichte aliasing aanwezig maar ook dit slechts een enkele keer. Een prima beeldkwaliteit dus zoals we mogen verwachten van een recente film zoals deze.
De film is verdeeld in 28 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 formaat (384 kb/s) op de DVD. De track klinkt zeker voor een film zoals deze uitstekend en er wordt goed gebruik gemaakt van alle aanwezige kanalen. Zo worden de surrounds regelmatig gebruikt voor het weergeven van effecten en ook omgevingsgeluiden. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en de frontspeakers geven de muziek en de overige geluiden weer. Het LFE kanaal laat regelmatig van zich horen, vooral tijdens de momenten met wat meer actie. Het aanwezige laag klinkt goed gedoseerd en mooi diep. Een soundtrack die doet wat hij moet doen en goed past bij een film zoals deze.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Telestrator Commentary with Director Barry Sonnenfeld
Ondanks de dure titel is dit gewoon een audiocommentaar van regisseur Barry Sonnenfeld en bovendien ook nog eens een vrij saaie. Sonnenfeld komt niet veel verder dan het opnoemen van enkele feitjes en is zelf overtuigd van de kwaliteit van zijn film. Dit gaat helaas nogal snel vervelen.

Gag Reel (5 min.)
De bekende bloopers en zaken die fout gingen tijdens de opnames van de film. Vooral met een komiek als Robin Williams gaan er veel zaken niet zoals gepland en het resultaat is hier te zien.
Het beeld is 2.40:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Featurettes
Hier zijn vijf korte featurettes te bekijken, apart of allemaal achter elkaar. Elke featurette heeft zijn eigen onderwerp en de titels spreken voor zich. De titels zijn Barry Sonnenfeld, The Kosher Cowboy (8 min.), JoJo, The Pop Princess (4 min.), RV Nation, The Culture Of Road Warriors (11 min.), Robin Williams, A Family Affair (5 min.) en The Scoop On Poop (3 min.).

RV Reveries
Hier zijn drie scènes uit de film te bekijken zonder dat deze bewerkt zijn voor de uiteindelijke film. Dus zonder special effects en muziek en dergelijke.
Het beeld is 2.40:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Storyboard-To-Film Comparisons
Vijf scènes uit de film zijn te bekijken zoals ze eruitzien op de storyboards en hoe ze uiteindelijk in de film terecht gekomen zijn.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Alternate Scene: Kung Fu Master (1 min.)
Een scène die in alternatieve vorm in de film te zien is. Het beeld is 2.40:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Trailers
Vijf trailers van andere Sony uitgaven. De trailers zijn ook te bekijken via het hoofdmenu.

Conclusie

Bob Munro neemt zijn familie mee op vakantie en wel met een camper. Het gezin trekt dwars door Amerika en zit elkaar nodig op de lip. Dat dit niet goed kan blijven gaan had Bob kunnen weten aangezien ze thuis ook al niet het ideale gezin vormen. Wanneer ze echter een andere ontspoord gezin tegenkomen lijkt het allemaal nogal mee te vallen met de familie Munro want dit gezin lijkt helemaal ontspoord. R.V. is een film van regisseur Barry Sonnenfeld, toch bekend van enkele bekende projecten. Hier slaat hij de plank enigszins mis en levert hij een film af die slechts leuk is om een keer te bekijken. De grappen zijn niet talrijk en grappig genoeg en het verhaal is te voorspelbaar. De DVD is wel goed verzorgd met een goede beeld en geluidskwaliteit en ook zijn er enkele extra\'s aanwezig. Leuk om een keer te huren dus maar meer ook niet.

Laatste reacties

Henk Heideveld  |  26-02-2007

Er wordt van allerlei rotzooi geproduceerd...hier en daar :cry: ....af en toe :cry:
Lees meer >

Zoolander  |  21-02-2007

Vond hem errug flauw, en heb de film niet eens afgekeken. Dat laatste komt de laatste jaren vaker voor, zo ook bij de voor een Oscar genomineerde film Little Mi...
Lees meer >

SuperDre  |  21-02-2007

R.V. is een film die leuk is om een keer te bekijken, maar meer ook echt niet. Het verhaal is te standaard, de komische scènes te gering en de herkijkwaarde nih...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
3.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 30
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.