Jochem Myjer - Yeee-Haa!

Recensent:
Marcel den Haan
18-02-2007

Totaalbeoordeling:

5.8
DVD

Jochem Myjer - Yeee-Haa! (DVD)
Samenvatting

Cabaretier Jochem Myjer staat bekend als een energiek komiek en dat is in zijn derde avondvullende show, Yeee-Haa!, niet anders. Op geheel wijze brengt hij zijn programma aan het aanwezige publiek en in sneltreinvaart dendert hij door zijn materiaal heen. De grappen en grollen wisselen elkaar in een hoog tempo af, hier en daar onderbroken door een muziekstuk op de piano. Ook dit doet hij op geheel eigen wijze en dat staat dan ook garant voor veel lachen. Op deze DVD is de volledige show te vinden zoals Jochem Myjer die ten uitvoer bracht in theaters door het hele land.

Commentaar

In 1997 won Jochem Myjer het Groninger Studenten Cabaret Festival en zijn naam was hiermee al snel gevestigd. In 1999 debuteert hij met zijn eerste avondvullende show, Gegabber, gevolgd in 2002 door het succesvolle Adéhadé. Met deze show, die ook op DVD verkrijgbaar is, maakt hij pas echt furore en zijn derde show liet dan ook niet lang op zich wachten. In 2004 gaat Yeee-Haa! in première en Meyjer trekt bijna twee jaar lang met zijn show door het land. In 2007 moet zijn vierde show in première gaan en hiervoor is Myjer nu druk aan het schrijven.
Mensen die wel eens een show van Myjer gezien hebben weten wat ze kunnen verwachten. Zijn tweede show was getiteld Adéhadé maar in werkelijkheid lijdt hij ook aan deze afwijking. In sneltreinvaart dendert hij dan ook door zijn materiaal en staat hij geen moment stil. Zijn humor bestaat uit typische cabarethumor met grappen over allerlei onderwerpen en hier en daar imiteert hij een bekende Nederlander.
De humor van Myjer moet je wel liggen en ook het hypernerveuze gedrag van de beste man kan bij sommige mensen wel eens op de zenuwen gaan werken. Zeker bij een showlengte van ruim 70 minuten. Toch valt er genoeg te genieten en de liefhebbers van cabaret zullen zich niet vervelen met deze show.
Op de DVD is de volledige show te vinden zoals die te zien was in de theaters. De ingekorte televisieversie is ook te vinden op de uitgave onder de extra\'s maar echt een meerwaarde heeft dit niet.

Filmspecs

Regisseur

Jos Thie

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Cabaret, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 71 min
Verpakking: Transparant Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582440355

Extra's

  • TV Versie
  • Jochem Op Curacao
  • Jochem Off Stage
  • Jochem En Bert

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De show is opgenomen in het formaat 1.78:1 en is anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit van het beeld is, zeker voor een uitgave zoals deze, prima te noemen. De transfer is mooi scherp en bevat redelijk wat detail. Soms oogt het beeld wat soft maar dit wordt eerder veroorzaakt door de verlichting in het theater dan door de kwaliteit van de transfer. De kleuren zien er natuurlijk uit, soms wat gemanipuleerd door de verlichting. Het zwartniveau is uitstekend en ook het schaduwdetail is ruim voldoende. Verder zijn er weinig echte problemen te bespeuren, hier en daar wat beeldruis. Dit is slechts af en toe het geval en daarom is deze transfer meer dan voldoende te noemen.
De show is verdeeld in 29 hoofdstukken, er is geen ondertiteling aanwezig.

Geluidskwaliteit

Op de DVD zijn twee audiotracks te vinden, namelijk een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) en een Dolby Digital 2.0 track (224 kb/s). De 5.1 track concentreert zich voornamelijk op het middenkanaal waaruit de stem van Myjer te horen is. De voorkanalen worden gebruikt tijdens de muziekstukken en ook het LFE kanaal laat hier wat van zich horen, uiteraard is dit niet te vergelijken met een moderne actiefilm. De achterkanalen worden gebruikt voor het weergeven van het zaalgeluid. De 2.0 track is surround gecodeerd en ook deze track voldoet prima voor een show zoals deze. De track doet niet echt veel onder voor de 5.1 track maar mist wel het LFE kanaal bij de muziekstukken. Beide tracks klinken mooi helder en beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

TV Versie (50 min.)
Hier is de show te bekijken zoals hij op televisie is uitgezonden, dus ruim 20 minuten korter dan de theaterversie op de schijf. Wat dit voor nut heeft is niet helemaal duidelijk, waarom zou je een kortere versie van de show gaan zitten kijken.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Jochem Op Curacao (2 min.)
In 2005 bracht Jochem Myjer de show ten tonele op Curacao en hier kunnen we kort zien hoe het podium werd opgebouwd en hoe de show aanvangt.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Jochem Off Stage (24 min.)
Een featurette in het teken van Myjer en zijn voorbereidingen op het spelen van zijn show. We zien hem thuis zichzelf klaarmaken voor het optreden en ook zien we hem kort wat vragen beantwoorden.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Jochem En Bert (6 min.)
In 2005 traden Jochem Myjer en Bert Visscher samen op tijdens het Groninger Cabaret Festival als verrassing. Hier is een korte impressie te zien van dit optreden.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Yeee-Haa! is het derde avondvullende programma van cabaretier Jochem Myjer. Op geheel eigen wijze brengt hij zijn show ten tonele en dit staat garant voor een spervuur aan grappen in zeer korte tijd. Myjer leidt aan ADHD en dit zorgt ervoor dat hij altijd vol energie zit en daarom raast hij in sneltreinvaart door zijn programma. Dit kan wel eens storend werken voor sommige mensen en van zijn humor moet je ook zeker houden. Toch valt er genoeg te lachen bij deze show voor fans van cabaret. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit en er zijn enkele extra\'s aanwezig die het geheel mooi afronden.

Laatste reacties

Steve Muller  |  21-07-2007

Weet iemand waar ik zijn eerste show Gegabber kan vinden ? Niemand ??
Lees meer >

Steve Muller  |  19-07-2007

Weet iemand waar ik zijn eerste show Gegabber kan vinden ?
Lees meer >

Hellboy  |  21-02-2007

hij is echt heel, heel , HEEL leuk Mooi ik snap hem nu pas... 8)
Lees meer >

Hellboy  |  21-02-2007

Wederom een geweldige show van één van Nederlands grootste cabaretbeloftes. Ik heb al zijn shows live gezien, het blijft een wereldgozer. Of het nou gaat over v...
Lees meer >

Bas Hokke  |  20-02-2007

hij is echt heel, heel , HEEL leuk
Lees meer >

Dennis Oosterhuis  |  19-02-2007

Idd beetje raar dat de 20 minuten kortere tv-registratie er ook opstaat, wie wil die nou zien als de integrale versie ook aanwezig is? Voor mensen met te weini...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  19-02-2007

Wederom een geweldige show van één van Nederlands grootste cabaretbeloftes. Ik heb al zijn shows live gezien, het blijft een wereldgozer. Of het nou gaat over v...
Lees meer >

scheur  |  19-02-2007

wordt een blinde aanschaf, maar ik wacht nog even op een leuke aanbieding..... :wink:
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  19-02-2007

Hele grappige show, heb weer genoten. Toch ietsje minder dan AdéHadé.
Lees meer >

TheGodfather  |  18-02-2007

Deze show was echt geweldig :mrgreen: Heb `m in de schouwburg in Kerkrade gezien vorig jaar. Jammer dat ie wordt kort is, maar verder is `t een vermakelijke sh...
Lees meer >

Hellboy  |  18-02-2007

Top cabaret!! Zeker een belofte voor het NL cabaret!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:5
4.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 22
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.