Librarian 2, The: Return to King Solomon's Mines

Recensent:
Arnold van Oostrum
15-12-2006

Totaalbeoordeling:

6.3
DVD

Librarian 2, The: Return to King Solomon's Mines (DVD)
Samenvatting

Bibliothecaris en avonturier Flynn Carsen (Noah Wyle) is alweer een jaar in dienst van de bibliotheek waar grootse magische schatten worden bewaard. Net terug van een succesvolle missie, krijgt Flynn via de post een oude kaart in handen. Maar nog voordat hij de kaart goed heeft kunnen bekijken, wordt Flynn neergeslagen en is de kaart verdwenen. Van de stukjes die Flynn weet te herinneren, blijkt de kaart te leiden naar de mijnen van Koning Solomon in het Afrikaanse continent. Degene die de kaart heeft gestolen heeft natuurlijk niet veel goeds in het zin. Met hulp van de briljante archeologe Emily Davenport (Gabrielle Anwar), die qua kennis de evenknie van Flynn is, gaat Flynn op zoek naar de mijnen om een ramp te voorkomen. De tekeningen die Flynn vroeger als kleine jonge heeft gemaakt, op basis van de verhalen die zijn vader hem vertelde, blijken een waardevolle hulp te zijn bij de zoektocht.

Commentaar

Na het succes van The Librarian: Quest for the Spear liet het Amerikaanse TNT televisiestation een vervolg maken, genaamd The Librarian 2: Return to King Solomon’s Mines. Regisseur voor dit vervolg is Jonathan Frakes, vooral bekend als “Number One” uit de televisieserie Star Trek: The Next Generation. Frakes regisseerde onder andere de speelfilm Star Trek: The First Contact, die door menigeen als een van de beste Star Trek speelfilms wordt gezien. Als vervolg biedt The Librarian 2 natuurlijk grote overeenkomsten met de eerste televisiefilm. Noah Wyle, bij ons vooral bekend als dokter Carter uit ER, speelt weer de hoofdrol. Zijn karakter Flynn Carson is de 35 jarige studiebol met een welhaast onfeilbare kennis van de historie en historische relikwieën. Zijn stunteligheid in het veldwerk, wat in het eerste deel nadrukkelijk naar voren kwam, is deels verdwenen. Daarvoor is zelfvertrouwen, die soms misplaatst blijkt te zijn, in de plaats gekomen. Om het humoristische aspect niet helemaal vaarwel te zeggen, krijgt Flynn Carsen in het verhaal een vrouwelijk evenknie die hem voortdurend tegenspreekt. De pientere archeologe Emily Davenport wordt gespeeld door Gabrielle Anwar. Ook bij dit tweede verhaal blijkt inspiratie opgedaan te zijn bij de films van Indiana Jones. Dat voor dit tweede avontuur van Flynn Carsen een groter budget beschikbaar was, toont zich direct in de special effects. Deze zien er veel overtuigender uit, dan in de eerste film. Het verhaal is iets minder origineel dan de eerste film, maar biedt genoeg avontuur, spektakel en fraaie locaties om 1½ uur onderhoudend en pretentieloos vermaak te bieden. The Librarian 2: Return to King Solomon’s Mines is wederom een aardige film waarin een avontuurlijk verhaal doorspekt is met humor, actie en spektakel.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Avontuur
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 88 min
Verpakking: Steelbook
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664040775

Extra's

  • Speelfilm The Librarian 1

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film is in high definition (HD) formaat voor televisie gemaakt en heeft dus een beeldformaat van 1.78:1. De film staat anamorf op DVD en heeft een zeer goede beeldkwaliteit. Het beeld ziet er erg schoon uit. Het beeld is ook zeer kleurrijk en helder met goed verzadigde en natuurlijk ogende kleuren. Het beeld oogt in het algemeen goed scherp met evenzo goede detaillering. Sommige scènes doet het beeld iets minder scherp aan. Het beeld is geheel vrij van ongerechtigheden. De film is verdeeld in 7 tracks. De DVD is van het type DVD-5 (enkellaags), dus geen laagwisseling tijdens de film. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk en staat goed geplaatst onder in het beeld. In de ondertiteling wordt King Solomon consequent geschreven als King Salomon.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de schijf. Een goed klinkende soundtrack, die de nadruk sterk op de voorste kanalen heeft. De filmgeluiden en de muziek komen met een prima breed stereobeeld uit de voorste speakers. De achterkanalen worden gebruikt voor ruimtelijkheid van de muziek en de sfeergeluiden. Bij de actiescènes worden de surround actief gebruikt voor de effectgeluiden. Het LFE kanaal ondersteunt alles adequaat met extra laag. De stemmen komen, zoals gebruikelijk, uit de centerspeaker en zijn goed te volgen.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn eenvoudige statische plaatjes zonder achtergrondmuziek. Op de DVD staan alleen enkele trailers van andere DFW uitgaven.

De Special 2 Disc Steelbook Edition heeft als extra een tweede DVD waarop de eerste film The Librarian: Quest for the Spear staat. Deze DVD is identiek aan de vorig jaar los verschenen uitgave van deze eerste film. Een uitgebreide recensie van deze uitgave staat hier.
Tja, de eerste speelfilm als extra is alleen maar interessant als je de eerste film nog niet hebt.

Conclusie

Na het geweldige succes van The Librarian: Quest for the Spear kruipt Noah Wyle in de actie/avonturen film The Librarian 2: Return to King Solomon’s Mines opnieuw in de huid van bibliothecaris annex avonturier Flynn Carsen. Ditmaal gaat hij op zoek naar de mijnen van Koning Solomon, diep in het Afrikaanse continent. Maar er zijn meer kapers op de kust! De onverschrokken Flynn stort zich in een nieuw avontuur vol actie, spanning en humor. De film staat met prima beeld- en geluidskwaliteit op de DVD. Als extra’s is de eerste film toegevoegd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
5.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 19
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.