Ultimate Avengers 2: Rise of the Panther

Recensent:
Wilbert Rietman
15-12-2006

Totaalbeoordeling:

5.6
DVD

Ultimate Avengers 2: Rise of the Panther (DVD)
Samenvatting

Na hun vorige avontuur zijn elk van The Avengers weer hun eigen weg gegaan en is The Hulk gevangen gezet. Zowel Captain America (stem van Justin Gross) als Black Widow (stem van Olivia d’Abo) zijn verder gaan werken voor SHIELD, maar ieder op zijn eigen manier en soms tegen elkaar in. Het is sowieso voor Captain America wennen om weer terug te zijn in deze wereld. Op een dag krijgt SHIELD bezoek van Black Panther, niet alleen een superheld, maar ook koning van het kleine Afrikaanse rijk Wakanda. Black Panther wil graag de hulp van The Avengers om Herr Kleiser en zijn trawanten te verslaan. Captain America is gelijk geprikkeld, want Kleiser was een oude vijand van hem in de Tweede Wereldoorlog en was destijds vermoord door de Captain. The Avengers worden bij elkaar geroepen en al gauw gaan Thor, Wasp, Giant Man, Iron Man en natuurlijk Captain America en Black Widow op weg naar Wakanda om de zaak te onderzoeken. Wat ze daar aantreffen, hadden zelfs zij niet voor mogelijk gehouden.....

Commentaar

De groep superhelden die in Marvel comics opereert onder de naam The Avengers (in Nederland bekend als De Vergelders) zijn in de Verenigde Staten razend populair. Zo populair zelfs dat er in 2006 twee lange animatiefilms rond dit groepje verscheen, beiden bedoeld voor televisie-uitzending en co-geproduceerd door Marvel zelf. Voor de verhalen van deze twee films heeft men de Ultimate Avengers-comicreeks als inspiratiebron genomen. Het hier besproken tweede deel is slecht te bekijken zonder de voorkennis die moet komen uit het eerste deel. Zo moeten de karakters al goed bij de kijker bekend zijn en wordt er regelmatig gerefereerd naar het eerste deel. Het verdient dan ook de voorkeur met dit eerste deel te beginnen.
Sommige van de sterke karakters uit dit team, met name Thor en Wasp, krijgen wel hele weinig aandacht in dit verhaal. Als kijker krijg je niet echt een goed beeld van hoe het karakter in elkaar steekt. Ook The Hulk komt weinig aan bod. Zijn alter ego Bruce Banner zit namelijk het grootste gedeelte van de tijd gevangen en pas tegen het einde komt het groene monster los. De vertellers springen dus vaak van de hak op de tak, wat een soms rommelige prent als gevolg heeft. Ook heeft men qua “baddies” gekozen voor de buitenaardse wezens uit het eerste deel, die totaal geen gevoelens opwekken bij de kijker. Als laatste moet opgemerkt worden dat deze film zich richt op een ouder publiek, vanaf twaalf jaar. De bloedspatjes vliegen soms in het rond en aan bijvoorbeeld screenshot 1 is te zien dat deze film niet geschikt is voor de allerkleinsten onder ons. Een aardige film voor de Marvelfans, maar alleen in combinatie met deel 1.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 70 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045212223

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld wordt aan de kijker gepresenteerd in zijn originele verhouding van 1.78:1 anamorf. Zo op het eerste gezicht oogt het beeld prachtig, strak en kleurrijk. Wel zijn er nogal wat fouten aanwezig als gevolg van slechte compressie. Hierdoor worden de lijnen rondom de figuren gerafeld en soms lijken ze te trillen. Op een klein beetje interlacing na valt er verder weinig op te merken aan het beeld. Het oogt verder gewoon mooi en beschadigingen zijn niet aanwezig. Als kijker merk je gewoon dat het hier een vrij recente productie betreft die vanaf een goede bron op de schijf is geplaatst. De Nederlandse ondertiteling (overigens optioneel) staat aan de hoge kant in het beeld en het verhaal is verdeeld in 9 hoofdstukken.

Geluidskwaliteit

De prent heeft één audiospoor meegekregen en wel een Engelstalige Dolby Digital 5.1 track (448 kbit/s). Deze soundtrack is in het algemeen een nogal bombastische en lawaaierige track geworden die prima past bij een actievolle productie als deze. De dialogen komen keurig uit de centerspeaker en zijn altijd prima te volgen. De voorste speakers worden gebruikt voor de overige geluiden en de muziek waarbij er ondersteuning wordt gebracht door de surrounds. Ook het LFE kanaal doet mooi mee bij met name de actiescènes met een mooi gecontroleerd laag. Een prachtige gedetailleerde en ruimtelijke soundtrack dus die uitermate goed volstaat voor een actiecartoon als deze. Je voelt je als het ware middenin de actie zitten.

Extra's

Niets geen extra’s te vinden, zelfs geen menu. De DVD start met drie promotionele trailers van andere RCV-producten, (waaronder het eerste deel, Ultimate Avengers: The Movie) die je gemakkelijk kunt overslaan.

Conclusie

De Marvelfans onder ons werden in het verleden al verwend met live action verfilmingen van onder andere Spider-Man, Fantastic Four en Blade, maar kunnen zich nu ook opmaken voor een lange animatiefilm over The Avengers. Het hier besproken tweede deel kan pas echt goed bekeken worden, mits het eerste deel ook gezien is, aangezien men er hier van uitgaat dat de karakters al goed bij de kijker bekend zijn. Wat overblijft is een qua beeld en geluid goed op de DVD geplaatste film die soms de nodige spanning mist in verband met niet aansprekende slechteriken. Wel vermakelijk voor de hardcore fans, maar niet voor de allerkleinsten onder ons.

Laatste reacties

MvdS  |  17-12-2006

Deel 1 was een topper, maar deel 2 was zeer teleurstellend. Hopen dat Iron Man inderdaad mee zal vallen. Er zijn 2 pricewatches geopend: Ultimate Avenger...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
5.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.