Lucky Number Slevin

Recensent:
Marcel den Haan
30-10-2006

Totaalbeoordeling:

6.5
DVD

Lucky Number Slevin (DVD)
Samenvatting

Slevin (John Hartnett) gaat door een rotte periode in zijn leven. Hij is zijn baan kwijt geraakt, bedrogen door zijn vriendin en zijn huis kwijt geraakt. Om wat bij te komen bezoekt hij zijn vriend Nick in New York. Wanneer hij bij zijn huis aankomt staat de voordeur open en is Nick nergens te vinden. Slevin gaat naar binnen en besluit te wachten op Nick. Hij neemt een douche wanneer ineens de buurvrouw van Nick voor de deur staat. Ze praten wat en de buurvrouw, Lindsey (Lucy Liu) gaat er weer vandoor. Het is echter nog niet gedaan met het bezoek want plotseling staan er twee gangsters voor de deur. Zij zien Slevin aan voor Nick en nemen hem mee naar hun baas, The Boss (Morgan Freeman). Het blijkt dat Nick een schuld open heeft staan en The Boss geeft Slevin een kans deze in te lossen. Hierdoor raakt hij echter verstrikt in een web van leugens en intriges en zie daar maar eens uit te komen.

Commentaar

Lucky Number Slevin is een film die past in de categorie hippe misdaadfilm met aanstekelijke dialogen, een genre waarin Quentin Tarantino één van de bekendste regisseurs is. Het verhaal van de film stelt niet zo heel veel voor, maar daar is eigenlijk ook niet waar het om draait bij films zoals deze. De hippe en coole uitstraling, grotendeels voortgedreven door de goed geschreven en grappige dialogen, zorgen er namelijk voor dat het allemaal lekker wegkijkt. Soms schieten de makers hier iets mee door en willen ze té hip en té grappig zijn, maar over het algemeen werkt het allemaal goed. Ook is het verhaal soms iets te simpel en te voorspelbaar en dit zijn zaken die voorkomen dat de prent een echte klassieker kan worden. Ook het feit dat het verhaal vol gaten zit en aan het einde verandert in een plot wat we al meerdere keren gezien hebben, draagt bij aan het niet in aanmerking komen voor de titel klassieker. Er is ook redelijk wat actie aanwezig en wordt geweld, zoals wel vaker in projecten zoals deze, niet geschuwd. Verder ziet het er allemaal mooi uit en zijn de scènes goed in beeld gebracht. Het camerawerk is erg goed gedaan en geeft de film een extra coole uitstraling.
Lucky Number Slevin is verder een film die staat of valt met de optredens van de betrokken cast. Regisseur Paul McGuigan had een prima en bekende cast tot zijn beschikking en zonder deze mensen was de film vrijwel zeker nooit zo bekend geworden. Namen als Bruce Willis, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Lucy Liu en Josh Hartnett staan nu eenmaal erg goed op een poster en het moet toch ook gezegd worden, de cast weet een middelmatig script met redelijk grappige dialogen om te toveren in een film die het bekijken meer dan waard is. Hoofdrolspeler Josh Hartnett zet een prima rol neer en hij weet te overtuigen in de rol van de geplaagde Slevin. Morgan Freeman zet een niet alledaagse rol neer als slechterik, maar zijn speeltijd is niet lang genoeg om echt indruk te maken. Ook is het wat moeilijk om deze aaibare man te zien als slechterik. Bruce Willis is eigenlijk gewoon Bruce Willis en hij zet een rol neer die hij al meerdere malen heeft gespeelt, maar wel gewoon erg goed in is. Ook de rest van de cast is voldoende en overtuigend.
Lucky Number Slevin kan worden samengevat als een hippe film die lekker wegkijkt en ideaal vermaak biedt voor een avondje filmkijken. Toch blijft ook de gedachte hangen dat het zoveel meer had kunnen zijn en dat de makers iets te veel hebben gelet op stijl en niet op de inhoud. De dialogen, de camerastijl en de optredens van de acteurs tillen deze film boven gemiddeld uit, maar een echte klassieker zal dit nooit worden.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 105 min
Verpakking: Digipack in slipcase
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582411102

Extra's

  • Trailer
  • Deleted Scenes
  • Interviews
  • B-roll

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de schijf in het formaat 2.35:1 en de kwaliteit van het beeld is erg goed te noemen. De transfer is mooi scherp en bevat erg veel detail. Edge enhancement is wel vaak zichtbaar, maar nergens leidt het echt af. De kleuren zien er goed uit, soms zijn ze bewerkt om een bepaalde sfeer neer te zetten, maar over het algemeen komen ze goed verzadigd en natuurlijk over. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zien er goed uit. Artefacten zijn naast de edge enhancement niet aanwezig, zelfs filmgrain en beeldruis ontbreken nagenoeg. Een erg goede transfer die lekker wegkijkt en prima past bij de sfeer van de film.
De film is verdeeld in 18 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen, maar staan te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

Voor het geluid is er de keuze uit een DTS 5.1 track (754 kb/s), een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) en een redelijk overbodige Dolby Digital 2.0 track (192 kb/s), welke we hier dan ook niet zullen bespreken. De twee 5.1 tracks klinken mooi ruimtelijk, maar een echt agressief geluidsbeeld is niet hoorbaar. De achterkanalen worden gebruikt voor het weergeven van lichte muziek en omgevingsgeluiden en soms wat effecten. De dialogen zijn goed te volgen en komen netjes uit het middenkanaal. De voorkanalen laten een mooi breed stereogeluid horen waarin de muziek en overige geluiden goed tot hun recht komen. Het LFE kanaal ondersteunt het geluid met een goed gedoseerd laag en dit vooral op de momenten met wat meer actie. Al met al een goed geluid maar mede door de aard van de film geen echte knaller. De DTS track klinkt zoals wel vaker iets beter met meer detail en een wat beter gedoseerd laag.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 2.35:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deze uitgave wordt geleverd met een mooi vormgegeven digipack met hierin twee schijven. Op de eerste schijf zijn geen extra\'s te vinden, deze zijn allen verzameld op schijf nummer twee. Dit betekent dus automatisch dat we de twee audiocommentaren die te vinden zijn op de regio 1 uitgave, moeten missen.

Deleted Scenes (12 min.)
Een reeks verwijderde scènes die achter elkaar voorbijkomen en waarbij geen uitleg wordt gegeven waarom ze gesneuveld zijn.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Interviews
Acht korte interviews met leden van de cast en crew en allen vertellen ze iets over hun aandeel in de film en hoe ze het vonden deze te maken. Vrij standaard allemaal en weinig opzienbarend. De interviews zijn los van elkaar te bekijken of allemaal achter elkaar.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

B-Roll (11 min.)
Beelden van achter de schermen waarbij niet wordt uitgelegd waarnaar we kijken. We kijken als het ware mee hoe het eraan toegaat tijdens de opnames van de film. We zien onder andere wat repetities, de opnames van de film en voorbereidingen op een nieuwe scène
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Trailer (2 min.)
Een bioscooptrailer van de film. Het beeld is 2.35:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Lucky Number Slevin vertelt het verhaal van Slevin die een rottige periode doormaakt. Hij is zijn baan, vriendin en huis kwijtgeraakt en gaat op bezoek bij een vriend in New York om een beetje bij te komen. Hier houdt de ellende echter niet op wanneer hij wordt aangezien voor zijn vriend die een hoop schulden blijkt te hebben bij een criminele leider. Slevin krijgt een kans deze schuld af te lossen, maar moet hiervoor wel een hoge prijs betalen. Het verhaal van de film is wat voorspelbaar en hangt aan elkaar van de gaten in het plot, maar de manier waarop het geheel gemaakt is, zorgt ervoor dat het allemaal vrij vermakelijk blijft. De dialogen zijn hip en tevens zorgt de cast ervoor dat de film boven de middelmaat uitgetild wordt. Beeld en geluid zijn dik in orde en er zijn een paar extra\'s toegevoegd. Dit zijn er te weinig om echt interessant te zijn.

Laatste reacties

Dennis Kuijper  |  21-08-2007

Lucky Number Slevin (2006) Slevin wordt aangezien voor iemand anders en komt tussen twee vuren terecht. Concreet: tussen The Rabbi en The Boss, twee van de groo...
Lees meer >

JCL  |  14-11-2006

toch niet helemaal gek :wink:
Lees meer >

Dennis Oosterhuis  |  14-11-2006

Zoals ik al zei: Zeer goede film van Paul McGuigan, i.d.s.v. Quentin Tarantino (...) :wink:
Lees meer >

JCL  |  14-11-2006

Het verhaal is niet bijzonder te noemen, maar het zijn dan ook vooral de dialogen en uitstraling die de belangrijkste elementen voor deze film zijn. De cast laa...
Lees meer >

Dennis Oosterhuis  |  11-11-2006

Zeer goede film van Paul McGuigan, i.d.s.v. Quentin Tarantino, met in de cast tal van grote namen zoals Bruce Willis, Morgan Freeman, Lucy Liu, Josh Hartnett en...
Lees meer >

TheGodfather  |  10-11-2006

Toffe film inderdaad. Wat mij betreft steelt Lucy Liu de show :mrgreen: :D
Lees meer >

Bjorn S.  |  30-10-2006

Ik was ook erg verrast dat deze op een digipack stond: Geweldig! (y) Ik had em vrijdag smiddag's zelf gekocht, en s'avonds kreeg ik hem voor mijn verjaardag!...
Lees meer >

Dennis Oosterhuis  |  30-10-2006

Mooie film in een mooie digipack, maar er hadden wel wat meer extra's op mogen staan. En anders past dat ook wel op een enkele disc...
Lees meer >

DWE  |  30-10-2006

Best vermakelijk filmpje deze, maar twijfel toch om hem aan te schaffen ivm beperkte 'herkijkbaarheidsfactor'.
Lees meer >

Jeroen D  |  30-10-2006

Deze lijkt me best wel leuk. Tip : de UK import is op het moment erg goedkoop, deze heb ik dan ook in bestelling staan.
Lees meer >

Esteban  |  30-10-2006

De laatste tijd is er een overvloed aan steelcases. Gisteren deze zien staan en toch wel blij dat er (na Brokeback Mountain) eindelijk nog eens zo'n mooie digi...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Discriminatie Geweld Grof Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 82
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.