Bambi 2

Recensent:
Arnold van Oostrum
06-09-2006

Totaalbeoordeling:

5.7
DVD

Bambi 2 (DVD)
Samenvatting

Bambi (Alexander Gould / Kas Westerbeek) weet niet precies wat er met zijn moeder gebeurd is, alleen dat ze voorgoed verdwenen is. Verdoofd en ontroostbaar is Bambi als zijn vader, de Grote Prins van het Woud (Patrick Stewart / Filip Bolluyt), zich over hem ontfermt. Maar deze weet zich eigenlijk niet goed raad met zijn jonge zoon. En dat een andere hinde de opvoeding voor haar rekening moet nemen. De Prins is er om te waken over de kuddes. Daarom vraagt hij vriend Uil (Keith Ferguson / Carol van Herwijnen) uit te zien naar een geschikte hinde voor de verdere opvoeding van Bambi. Deze winter zal hij de opvoeding nog zelf voor zijn rekening nemen. Hij zal hem leren hoe het er in het woud aan toe gaat. Bovendien wil hij dat Bambi zich als een prinsenkind gedraagt en snel op eigen benen staat. Hij heeft echter totaal geen ervaring met het verzorgen van een jong. Voor Bambi is het ook allemaal niet makkelijk. Hij is verdrietig omdat hij zijn moeder mist. Zijn vader verwacht dat hij zich sterk en stoer gedraagt en zo voelt hij zich niet. Hij is eerder verlegen. Ook wil Bambi nog graag met al zijn vriendjes zoals het konijntje Stampertje (Brendan Baerg / Jasper Sohier) en het verlegen stinkdiertje Bloempje (Nicky Jones / Bob Verhoef) plezier maken. Met vallen en opstaan leert Bambi alles over het woud en de bewoners. Hij voelt dat hij dapperder moet worden en zijn angst voor het onbekende moet leren overwinnen. Hij wil zijn vader laten zien dat hij best op eigen benen kan staan en absoluut geen lafaard is.

Commentaar

De Disney studio’s werken langzaam de originele klassiekers af met een vervolgverhaal. Met Bambi 2 is eigenlijk niet echt sprake van een vervolgverhaal. Bambi 2 pakt het verhaal op vanaf het moment dat in de klassieker Bambi uit 1943 de moeder van Bambi wordt doodgeschoten. De moeilijke periode die Bambi dan doormaakt is onderwerp van dit nieuwe verhaal. Het verhaal is geschreven door regisseur Brian Pimenthal en Jeanne Rosenberg. Zij hebben zich hierbij goed rekenschap gegeven van de originele Bambi, die nog steeds behoort tot een van de mooiste Disney Classics ooit gemaakt. De originele Disney klassieker Bambi is geïnspireerd op het gelijknamige boek Bambi van Felix Salten. Onder regie van Brian Pimenthal heeft een team vijf jaar gewerkt aan dit vervolg. Uiteraard zijn de bekende karakters die in de originele film voorkomen dezelfde gebleven. Enkele specifieke karaktertrekjes zijn in dit nieuwe vervolg ook iets teveel doorgezet. Men heeft de tekenstijl van het origineel goed nagemaakt. Al is nu wel duidelijk dat het meeste of misschien wel alles met de computer is gedaan. Omdat Bambi 2 vooral voor de (kleinere) jeugd bedoeld is, bevat de film ook een aantal nieuwe liedjes. Maar ook hierbij en bij de filmmuziek is gebruik gemaakt van de oorspronkelijke score van Bambi, die gecomponeerd is door Frank Churchill en Ed Plumb. Je moet Bambi 2 niet gaan vergelijken met de grote klassieker Bambi. Het zijn twee totaal verschillende films, waar meer dan 60 jaar tussen zit. Een periode waarin veel in de wereld van animatiefilms is veranderd, waarbij men met Bambi 2 duidelijk het meer jongere publiek voor ogen heeft. En die hebben aan deze leuke tekenfilm een ruim uurtje leuk en onderhoudend vermaak met vleugjes actie, spanning en niet te vergeten humor.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 70 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • DTS 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Buena Vista / Walt Disney
EAN: 8717418095628

Extra's

  • Verstoppertje met Stamper
  • Disney's schetsboek
  • De legende gaat verder
  • Bambi's wijze weetjes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeldformaat is 1.78:1 en is anamorf op de DVD gezet. Het beeld ziet erg mooi uit; het is scherp en detailrijk. De kleurenpracht met mooie volle en heldere kleuren komt goed tot zijn recht, waarbij ook het contrast prima in orde is. Compressiefouten zijn niet gesignaleerd. In de film zit geen laagwisseling. De Nederlandse ondertiteling is goed met een duidelijk lettertype. De ondertiteling (wit) staat helaas nog steeds te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelse soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de schijf. De op de Amerikaanse release aanwezige Engelstalige DTS track moeten wij helaas missen. De soundtrack klinkt goed met een prima ruimtelijk geluid waarbij alle speakers goed worden gebruikt voor de filmgeluiden en de geluidseffecten. De nadruk van de soundtrack ligt op de voorste kanalen. Edoch, diverse momenten worden de surroundspeakers in split-surround (stereo) gebruikt. De dynamiek van de soundtrack is goed. Het LFE kanaal wordt af en toe gebruikt voor het diepere laag, dat verder niet extreem diep is. De filmmuziek klinkt mooi ruimtelijk, de dialogen zijn goed verstaanbaar en komen zoals gebruikelijk uit het centerkanaal.

De Nederlandse nasynchronisatie (Dolby Digital 5.1 – 384 kb/s) is zoals we gewend zijn van Disney zeer netjes gedaan. De Nederlandse soundtrack klinkt ook uitstekend, zij het met iets minder impact dan de Engelse. Ook bij deze Disney is de balans tussen de stemmen en de rest van soundtrack niet optimaal, doordat de stemmen iets luider klinken. Op de DVD is ook een Frans nagesynchroniseerde track in zowel Dolby Digital 5.1 als DTS 5.1 aanwezig.

Extra's

Uiteraard start ook deze Disney schijf met enkele commerciële trailers. Dankzij Disney’s “fast play” kun je ze overslaan. De breedbeeldmenu’s zijn ook in de diverse talen, waaronder het Nederlands, beschikbaar en zijn voorzien van achtergrondgeluid. Bijna alle extra’s hebben 4x3 standaard beeldformaat met DD2.0 (192 kb/s) geluid. De extra’s zijn niet Nederlands ondertiteld, wel Nederlands nagesynchroniseerd. Een overzicht:

Spellen en activiteiten
Met als vervolgkeuzen:

Verstoppertje met Stamper
Een interactief zoekspelletje voor één of twee speler en bedoelt voor de allerkleinsten onder ons. In dit spel moet je Stampertje opzoeken die zich verstopt voor zijn zusjes.

Disney’s schetsboek (4 min)
Waarin je in het kort uitleg krijgt over het animeren van dieren en het tekenen van Stampertje als voorbeeld wordt gebruikt. Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling.

Achter de schermen bij Disney
Met als vervolgkeuzen:

De legende gaat verder (8 min)
Een promotionele “making of” waarin men vertelt hoe het vervolg van Bambi is ontstaan en waarin met uitlegt dat men het origineel zoveel mogelijk heeft gerespecteerd. Engels met Nederlandse ondertiteling.

Bambi’s wijze weetjes
Is een optionele ondertiteling die in geschakeld kan worden en je dan op gezette momenten in de film extra informatie geeft.

Vooruitblik
Met een aantal promotionele trailers van toekomstige Disney releases.

Conclusie

Evenals andere Disney klassiekers, heeft ook Bambi uit 1943 na meer dan 60 jaar een soort vervolg gekregen. Met Bambi 2 is eigenlijk niet echt sprake van een vervolgverhaal. Bambi 2 pakt het verhaal op vanaf het moment dat in Bambi de moeder van Bambi wordt doodgeschoten. De moeilijke periode die Bambi dan doormaakt is onderwerp van dit nieuwe verhaal.
De DVD heeft een zeer goede beeld- en geluidskwaliteit. De DVD is voorzien van paar leuke extra’s die vooral bedoeld zijn voor de kleine jeugd. Voor de liefhebbers een leuke film op een nette release.

Laatste reacties

Henk Heideveld  |  26-10-2006

Gedverderrie, het zoveelste deel 2, minder dan deel 1. :cry:
Lees meer >

Tuvok  |  22-10-2006

Normaal gesproken ben ik tegen het maken van sequels op klassiekers. Toen ik dan ook het nieuws hoorde dat Disney een nieuw verhaal ging maken rond Bambi, was m...
Lees meer >

Werner  |  09-09-2006

Disney is dood. Wat er overblijft is een stel inhalige demonen voor wie niets heilig genoeg is om hun tegen te houden meer materie te delven. Amen! Alhoewe...
Lees meer >

Lagomorph  |  09-09-2006

Wat lijkt me dit nou weer een kutproductie... >_< Wist je dat Walt Disney gewoon zelf een goed vervolgverhaal op Bambi heeft geschreven. Waarschijnlijk hebben...
Lees meer >

Werner  |  07-09-2006

Er staat toch duidelijk één van Disney’s meest geliefde films? en niet de meest geliefde film. :wink: Tja, maar dat staat dan wel weer bij alle films...
Lees meer >

Sneaker  |  07-09-2006

Komt er voor een leuk prijsje zeker in. Heb het normaal gesproken niet zo op vervolg films van mooie Disney klassiekers. Maar het is Bambi :D.
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  07-09-2006

Er staat toch duidelijk één van Disney’s meest geliefde films? en niet de meest geliefde film. :wink: Maar hey, het is big business dus dergelijke leuzen d...
Lees meer >

Werner  |  06-09-2006

"Een nieuw avontuur gebaseerd op één van Disney’s meest geliefde films." Dat zal vroeg of laat wel eens waar zijn, maar wat me stoort in de peptalk van Disne...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
4.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 37
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.