Without A Trace - De Complete Serie 3

Recensent:
Alexander de Mol
21-08-2006

Totaalbeoordeling:

7.6
DVD

Without A Trace - De Complete Serie 3 (DVD)
Samenvatting

Geen spoor van geweld? Geen enkele indicatie dat het slachtoffer verdrietig of ongelukkig was? Geen motieven? Geen aanwijzingen? Geen probleem! FBI-agent Jack Malone (Anthony LaPaglia) en zijn toegewijde team proberen elke zaak met vermiste personen op te lossen door nauwgezet speurwerk en toepassing van de meest geavanceerde profileringstechnieken. Hun foutmarge is bijzonder klein en elk onderzoek is een race tegen de klok. Geen enkele leugen, bedrog of andere vorm van manipulatie is bestand tegen hun kritische arendsblik. Alles komen ze te weten. Want door elk feitje uit het leven van een vermist persoon tegen het licht te houden, kunnen ze uitvissen waar die persoon zich bevindt. Ontdek wie ze zijn, en je ontdekt waar ze zijn. Maar ruimte voor missers is er niet, want de klok tikt en na 48 uren zijn de meeste vermisten onherroepelijk verdwenen.

Disc 1

Aflevering 1 – In the Dark
Vermist: een tiener is onlangs blind geworden. Ze is samen met haar verbeteren reïntegratielerares op survival om zelfstandig te leren functioneren. Werken de ruwe, liefdevolle methodes van de lerares averechts? Intussen is Jack van het team gehaald en tot zijn verbazing wil zijn vrouw na de scheiding volledige voogdij over hun dochters!
Aflevering 2 – Thou Shalt Not
Vermist: Een ziekenverzorgster op de brandwondenafdeling is voor het laatst gezien langs een donkere weg. Is ze zomaar het slachtoffer van zinloos geweld of is ze misschien weggelopen met haar vriendje? Ze blijkt echter ook gezocht voor een dodelijke bomaanslag op een abortuskliniek, jaren geleden. Haar verdwijning kan wijzen op een nieuwe bomaanslag. Op kantoor lijkt voor Jack de rust weder te keren.

Aflevering 3 – Light Years
Vermist: Teddy, een jonge röntgenlaborant, wordt gevangen in een mysterieuze lichtbundel. Teddy is ervan overtuigd dat er een vreemd lichaam in zijn hoofd is geïmplanteerd en is als de dood dat hij door buitenaardse wezens zal worden ontvoerd. Heeft zijn jarenlange angst een kern van waarheid? Of kan het feit dat hij als kind misbruikt is, zijn verblijfplaats ophelderen?

Aflevering 4 – Upstairs Downstairs
Vermist: Een nanny is samen met de baby waarvoor ze zorgt verdwenen. Enkele uren daarvoor was ze ontslagen. Heeft de nanny het kind meegenomen uit wraak? Of is ze op de vlucht omdat niemand het woord van een eenvoudige kinderjuffrouw gelooft tegenover de beschuldigingen van haar rijke werkgevers?

Aflevering 5 – American Goddess
Vermist: Lynette Shaw is een van de winnaressen van American Goddess, een real-life TV show rond cosmetische chirurgie. Is Lynette, nu ze ineens zo mooi is, het slachtoffer geworden van een jaloerse mededingster? Of van een afgewezen ex-vriendje? Of heeft ze genoeg van het luxe glamour leventje en verlangt ze wanhopig terug naar haar gewone oude bestaan.

Aflevering 6 – Nickel and Dimed (1)
Vermist: Colleen, een jonge alleenstaande moeder verdween, vlak nadat ze haar zoon bij de oppas heeft gebracht. Kreeg de jonge vrouw ruzie met haar rijke, opvliegende werkgever? Of is ze het slachtoffer van haar eigen wanhopige, hardwerkende, arme situatie? Is ze in de val gelopen van onderwereldfiguren die gouden bergen beloven in ruil voor drugssmokkel.

Commentaar

Disc 2

Aflevering 7 – Nickel and Dimed (2)
Vermist: Samantha bedenkt een stoutmoedig plan om de drugssmokkelaars, die met de verdwijning van Colleen te maken hebben, in de val te laten lopen. Ze wil zich voordoen als een vrouw die gevangen zit in de wrede cirkel van moeizaam overleven van het ene loonzakje tot het andere.

Aflevering 8 – Doppelganger II
Vermist: een vrouw verdwijnt uit een daklozenopvang na een ruzietje. Wat begint als een doorsnee verdwijning krijgt de hoogste prioriteit wanneer het team te weten komt dat Rick Knowles sinds kort bij de opvang werkt. Hij werd in het verleden verdacht van moord op een aantal dakloze vrouwen en luisde zijn tweelingbroer Greg erin.

Aflevering 9 – Trials
Vermist: De bejaarde Peter Ducek, jurylid in het proces tegen een kindermoordenaar. Werd het jurylid de mond gesnoerd door de beklaagde, een heethoofd die in de rechtszaal ook een getuige bedreigde? Of ligt de sleutel van Ducek’s verdwijning in zijn verleden, toen hij misschien banden had met Nazi Duitsland?

Aflevering 10 – Malone v. Malone
Vermist: Kerstsfeer. Tijdens de kerstvakantie roept de getuigenverklaring van Jack in zijn strijd met Maria om de voogdij pijnlijke herinneringen op. Jack’s plotselinge uitbarsting bedreigt zijn kansen op het winnen van de rechtszaak.

Aflevering 11 – 4.0
Vermist: Tara Patterson, een honours studente, die droomt van Harvard. Tara lijkt het ideale meisje: mooi, een examengemiddelde van 8, lid van het zwemteam, en ingeschreven aan een chique meisjesschool. Maar de detectives komen erachter dat ze een geheim leven leidt, vol designer drugs en getrouwde mannen!

Aflevering 12 – Penitence
Vermist: James MacAvoy, de sterke man van een bende uit de Aryan gevangenis. Hij verdwijnt samen met een zwarte gevange tijdens een opstootje bij het luchten. Zijn liefhebbende zus is ervan overtuigd dat James zijn leven heeft gebeterd. Maar de detectives zijn bang dat hij op pad is gestuurd met de opdracht een ooggetuige van een misdaad waarop de doodstraf staat, te vermoorden...

Disc 3

Aflevering 13 – Volcano
Vermist: Ian, een autistische jongen gaat ervandoor tijdens een schoolreisje. Zijn vader was mee als begeleider, maar had zijn GPS niet meegebracht. Probeerde hij zijn moeilijke zoontje soms expres kwijt te raken? Het onderzoek van het team laat zien hoe zwar het hebben van een gehandicapt kind een gezin belast en ook het kind zelf.

Aflevering 14 – Neither Rain Nor Sleet
Vermist: De bestelwagen van de postbode Rosie Diaz is leeggeroofd teruggevonden. Onder de pakjes die ze moest afgeven waren 300 exemplaren van een populair nieuw videospelletje. Werden ze gestolen voor de zwarte markt? Vivian komt te weten dat ze aan een erflijke hartkwaal lijdt.

Aflevering 15 – Party Girl
Vermist: Chelsea Prince, een rijke erfgename van 23, een tieneridool, goed van innemen en een geziene gast in clubs. De jacht op haar wordt een spannende race tegen de klok. Op een moeilijk te traceren website laat Chelsea’s ontvoerder haar fans kiezen of ze mag blijven leven of moet sterven. De stemming keert zich tegen haar en de klok tikt door...

Aflevering 16 – Manhunt
Vermist: Een jongen van 12 wordt in een auto geduwd door een man die hij vertrouwde, luttele minuten nadat Martin langs hem is gejogd. Pedofilie ligt het meest voor de hand. Maar Martin’s onderzoek brengt een andere mogelijkheid aan het licht. De zwaar gestoorde man probeert een tragedie, die zijn eigen zoon een jaar geleden overkwam, ongedaan te maken.

Aflevering 17 – Lone Star
Vermist: Lance Hamilton, een gezellige Texaan, heeft het helemaal gemaakt als makelaar in New York. Het onderzoek naar zijn verdwijning. Het onderzoek naar zijn verdwijning levert meer op dan split-level ranches en gerenoveerde buitenhuizen op Cape Cod.

Aflevering 18 – Transitions
Vermist: Stephanie Healey verdwijnt nadat ze tijdens een koorrepetitie in huilen is uitgebarsten. Stephanie lijkt een doodnormale huisvrouw uit een voorstadje. Waarom heeft ze dan alle contact met haar familie en vrienden verbroken? De hartklachten van Vivian reageren niet op de behandeling.


Disc 4

Aflevering 19 – Second Sight
Vermist: Agnes, een jonge paranormaal begaafde vrouw voorzag gevaar in de Tarot kaarten. Misschien bieden Agnes’ vele geheelde breuken en haar plotselinge behoefte aan $50.000 houvast? Vivian zit thuis na te zijn flauwgevallen en moet waarschijnlijk een hartoperatie ondergaan.

Aflevering 20 – The Bogie Man
Vermist: Twee meisjes van 13. De één recent verdwenen, de ander zeven jaar eerder en later dood aangetroffen. Heeft dezelfde verdachte van zeven jaar geleden weer toegeslagen? De wankele relatie tussen Samantha en Martin bereikt een nieuw dieptepunt.

Aflevering 21 – Off the Tracks
Vermist: Rafael, de broer van Danny, is voorwaardelijk vrijgelaten en probeert een nieuwe, drugsvrije toekomst op te bouwen met zijn gezin, Een grote speedvangst met Rafaels vingerafdrukken brengt die toekomst in gevaar. Danny leidt het onderzoek en ontdekt steeds meer belastende geldzaken en verraad. Hij kan bijna niet meer geloven in zijn broers onschuld.

Aflevering 22 – John Michaels
Vermist: Een schade-expert van 71 lijkt op het punt te staan zelfmoord te plegen. Dan stapt hij in een zwarte auto met twee onbekende mannen. Jack Malone leidt het onderzoek en steeds meer details in deze zaak, zoals de initialen van de schade-expert en zijn familiebanden, beginnen akelig veel te lijken op het leven van ene....Jack Malone.

Aflevering 23 – Endgame
Vermist: Paige Hobson is voor het laatst gezien toen een namaakdetective van de New Yorkse-politie haar op kantoor opzocht. Uit het onderzoek blijkt dat ze een activiste is. Maar haar romantische gevoelens maken haar kwetsbaar als pion in de machtsstrijd in een bepaald land. Vivian ondergaat een hartoperatie.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Misdaad, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 943 min
Verpakking: Slimcase(s) in Slipcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931704182

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Without A Trace – De Complete Serie 3 heeft een beeldverhouding van ongeveer 1.78:1. Als we de lineaal er langs leggen, komt het dichter in de buurt van 1.75:1. De scherpte is overwegend goed. De kleuren worden met een goede verzadiging weergegeven met in bepaalde gevallen bewuste kleurenmanipulatie. ‘Filmgrain’ is soms aanwezig, maar dat stoort mij geenszins. Zwartniveau is nog altijd niet helemaal naar mijn zin. Eigenlijk heb ik nog steeds het gevoel dat dit beter zou kunnen. Ondertiteling staat, en dat is ook uit screenshot 1 op te maken, net als bij de vorige seizoenen hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

Zoals we inmiddels zijn gewend van de Without A Trace releases heeft ook deze box enkel Dolby Digital 2.0 surround (192 kb/s) geluid. Ik blijf het vreemd vinden, maar zolang de track niet echt onderdoet voor de gemiddelde 5.1 track kan dit ook weer geen issue genoemd worden. Het surroundkanaal wordt optimaal benut met effecten die er in de scène toe doen.

Extra's

Deze seizoensuitgave bevat geen extra’s.

Conclusie

Without A Trace – De Complete Serie 3 heeft net als de vorige twee seizoenen voldoende interessante afleveringen in zich. De karakterontwikkeling zet zich ook netjes voort en we zijn als kijker deelgenoot van de nodige persoonlijke zaken zoals daar is de scheiding van Jack, de hartproblemen van Vivian en de spanningen tussen Samantha en Martin.
Technisch gezien is deze release goed verzorgd. De beeldkwaliteit is goed, al hou ik de overtuiging dat het beter zou kunnen. De aanwezige Dolby Digital 2.0 surroundtrack levert wederom een goede prestatie. Op het gebied van extra’s heeft deze release weer wat ingeleverd op de vorige. Nu treffen we helemaal geen bonustoevoegingen meer aan.
Warner heeft gemeend de verpakking van de box aan te moeten passen. Toegegeven, het is wat compacter en wat steviger op deze manier met de Slimline cases. Maar het staat minder uniform naast de twee bredere boxen van de eerste twee seizoenen.
Als je de eerdere seizoenen vermakelijk vond dan zal ook het derde seizoen genoeg kijkplezier brengen.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
7.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 19
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.