Rumor Has It ...

Recensent:
Arnold van Oostrum
16-06-2006

Totaalbeoordeling:

6.1
DVD

Rumor Has It ... (DVD)
Samenvatting

Sarah Huttinger (Jennifer Aniston) keert met haar kersverse verloofde Jeff Daly (Mark Ruffalo) terug naar haar ouderlijk huis in Pasadena. Aanleiding is het huwelijk van haar zuster Annie Huttinger (Mena Suvari), die gaat trouwen met haar tennismaatje. Sarah voelt zich een buitenbeentje in de familie. Er is het gerucht dat het boek “The Graduate” gebaseerd is op haar familie. Mrs. Robinson zou dan haar oma Katherine (Shirley MacLaine) zijn. Maar ook ontdekt ze dat haar eigen moeder, die niet meer leeft, de dag voor haar huwelijk met haar vader Earl (Richard Jenkins), heeft doorgebracht met de inmiddels steenrijke vrijgezel Benjamin “Beau” Braddock (Kevin Costner). Sarah, die toch al zo twijfelt over haar relatie met Jeff, gaat op zoek naar Beau om zo de geheimen van de familie Huttinger te kunnen ontrafelen en eindelijk te achterhalen of ze nu wel echt bij de familie thuishoort.

Commentaar

Rumor Has It.., ofwel in het Nederlands “het gerucht gaat…”, is een romantische komedie van regisseur Rob Reiner over familie, liefde, huwelijk en andere grote rampen. De film is gebaseerd op een gerucht. Het gerucht dat de belevenissen van de familie van Sarah zijn beschreven in het boek The Graduate en dus ook nog eens verfilmd is (in 1967 om precies te zijn). Een leuk uitgangspunt voor een romantische komedie waarin familie en huwelijk centraal staan. De film eindigt ook met de uitspraak “No real people are portrayed in this film. This is a fictional film, inspired by something that supposedly happened a long time ago.\" (vertaling: “In de film zijn geen echte mensen gefilmd. Dit is een verzonnen verhaal, geïnspireerd door iets dat lang geleden zou hebben plaats gevonden”). Een romantische komedie is regisseur Rob Reiner wel toevertrouwd, getuige films als When Harry Met Sally, The American President en The Story of Us. Schrijver van het verhaal is Ted Griffin, die als scriptschrijver betrokken is geweest bij Ocean’s Eleven en Matchstick Men. Griffin zou oorspronkelijk ook de film regisseren, maar om onbekende redenen is de regie in handen van Rob Reiner gegeven. Als we dan ook nog eens naar de castlijst kijken met namen als Kevin Costner, Jennifer Aniston, Mark Ruffalo, Shirley MacLaine en Richard Jenkins, dan moet het met Rumor Has It… toch wel goed zitten. Dat is een “ja” en een “nee”. Laten we met de “nee” beginnen. Een zwaktepunt van de film zit feitelijk in het verhaal, waar op het relationele vlak wat vreemde wendingen en ontwikkelingen in zitten. Een gereserveerd “ja” geldt voor de rest van de film. Het acteren is niet van hoogstaand niveau, maar past op zich wel bij het luchtige karakter van de film. Positieve uitschieter is uiteraard Shirley MacLaine, die een fantastische oma speelt, al wil ze zo niet genoemd worden. De hysterie van Mena Suvari is helaas weer iets minder. Jennifer Aniston speelt zoals ze meer van dit soort rollen speelt en Kevin Costner draait wat ongeïnspireerd op routine. Toch heeft de film genoeg leuke, grappige en romantische momenten om als geheel een plezierig avondje kijken te geven. In Amerika is de DVD release van Rumor Has It… de première titel geweest waarop zowel een ‘normale’ als een ‘high definition’ versie van de film staat. In Nederland doen we het voorlopig nog met een ‘gewone’ release.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 93 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321932701357

Extra's

  • Bioscooptrailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het beeldformaat van 17.8:1anamorf op de DVD, wat nagenoeg gelijk is aan het originele beeldformaat van 1.85:1. De kwaliteit van het beeld is zeer goed. Het beeld van deze recente film ziet er kleurrijk en contrastrijk uit met goed verzadigde, natuurlijke kleuren. Scherpte en detaillering zijn goed, al ziet het beeld er niet gestoken scherp uit. In heel lichte mate is filmgrain gedurende de gehele film aanwezig, wat op zich geenszins storend is. Het beeld is verder vrij van ongerechtigheden. De film is verdeeld in 25 chapterstops. De optionele Nederlandstalige ondertiteling (wit) is duidelijk en netjes, maar staat wel iets te hoog onder in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 384 kb/s) op de schijf. Geen spectaculaire effecten, maar wel een soundtrack die goed wordt ondersteund door muziek en omgevingsgeluiden. De nadruk van de soundtrack ligt op de voorkanalen. De achterkanalen geven de soundtrack een mooi ruimtelijk geluidsbeeld. De surrounds worden subtiel gebruikt voor de omgevingsgeluiden. De soundtrack heeft geen extreem laag. Het laag dat via het LFE kanaal aanwezig is, is goed en vult op natuurlijke wijze aan. De stemmen komen, zoals gebruikelijk, uit de centerspeaker en zijn goed te volgen.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes met achtergrondgeluid. Een bioscooptrailer is het enige extraatje op deze release.

Theatrical Trailer (2 min)

Conclusie

De romantische komedie Rumor Has It… is gebaseerd op een gerucht; het gerucht dat de familie van Sarah Huttinger model heeft gestaan voor het boek en de verfilming van The Graduate. Sarah gaat op zoek naar haar wortels, waar ze twijfelt of die wel bij haar familie liggen en zoekt ook zekerheid over haar liefde voor haar verloofde. In de hoofdrollen Jennifer Aniston, Kevin Costner, Mark Ruffalo en Shirley MacLaine. Een film van regisseur Rob Reiner over familie, liefde en huwelijk. De kwaliteit van zowel beeld als geluid van deze Warner uitgave zijn goed. Een bioscooptrailer is het enige extraatje.

Laatste reacties

Bart de Graaf  |  28-06-2006

Hoewel een romcom op zijn tijd wel leuk is, heb ik mij met deze film niet echt kunnen vermaken. Op een 1 of andere manier is het nog altijd lastig om Jennifer A...
Lees meer >

Billy Gates  |  25-06-2006

Hahaha, Ik had het gisteren ook toevallig gevonden, via een forum van Nellie MC Kay, maar denk je nou dat je die plaat ergens kunt kopen , grrrrrrrr Tja, do...
Lees meer >

mercapto  |  24-06-2006

http://www.alwaysontherun.net/nelliemckay.htm#face Face of a Faith Welkom in de wondere wereld van imdb.com en google.nl.... :nono:
Lees meer >

Billy Gates  |  24-06-2006

Hoi, Na het zien van "Rumor has it" vraagt mijn vrouw zich af wie het liedje vanaf chapter 23 zingt als "Jennifer" onderweg is naar haar verloofde om te prober...
Lees meer >

Indiana  |  16-06-2006

Dit lijkt me een leuke film, ik denk dattie cker in mijn collectie komt En Jennifer ... :lol:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:1
5.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 16
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.