Rolling Stones, The - Let's Spend the Night Together

Recensent:
Marcel den Haan
13-06-2006

Totaalbeoordeling:

5.9
DVD

Rolling Stones, The - Let's Spend the Night Together (DVD)
Samenvatting

In de zomer van 1981 gingen The Rolling Stones op tournee door Noord-Amerika. Ze speelden vooral in grote stadions en grote sporthallen. Op deze DVD is een registratie te zien van deze tournee en de volgende nummers komen voorbij:

1. Under My Thumb
2. Let\'s Spend The Night Together
3. Shattered
4. Neighbours
5. Black Limousine
6. Just My Imagination
7. Twenty Flight Rock
8. Let Me Go
9. Time Is On My Side
10. Beast Of Burden
11. Waiting On A Friend
12. Going To A Go-Go
13. You Can\'t Always Get What You Want
14. Little T&A
15. Tumbling Dice
16. She\'s So Cold
17. All Down The Line
18. Hang Fire
19. Miss You
20. Let It Bleed
21. Start Me Up
22. Honky Tonk Women
23. Brown Sugar
24. Jumpin\' Jack Flash
25. (I Can\'t Get No) Satisfaction
26. Star Spangled Banner

Commentaar

Tegenwoordig wordt veel optredens van een artiest op CD of DVD uitgebracht, maar begin jaren \'80 was dit nog niet het geval. In die jaren werd er dan een zogenaamde concertfilm gemaakt waarbij een één of meerdere optredens werden versneden tot een film van rond de anderhalf uur. Let\'s Spend the Night Together is een registratie van de Amerikaanse tournee die The Rolling Stones volgde in 1981. Zij traden op in verschillende grote stadions en sporthallen. Deze film bestaat uit beelden van drie optredens die afgewisseld worden door beelden van The Stones in hun jonge jaren en wat beelden van de opbouw van het podium en dergelijke. In iets meer dan anderhalf uur tijd komen er 26 nummers voorbij waarvan de laatste het Amerikaanse volkslied is zoals Jimi Hendrix hem vaak speelde. Voor de fans van The Stones is het leuk om een concert uit deze periode op DVD te hebben, aangezien we het nu voornamelijk moeten doen met recenter materiaal. Uiteraard komen de vaste songs als Brown Sugar, Jumpin\' Jack Flash en Start Me Up voorbij, maar ook veel nummers die later niet meer gespeeld werden. Het grootste gedeelte van de film is opgenomen in de buitenlucht bij daglicht dus echt veel van een lichtshow is er niet voorhanden. Dit is ook gelijk het grootste euvel van de DVD, echt spectaculair wordt het allemaal niet. De beelden die binnen zijn opgenomen zien er wat beter uit, maar deze zijn in de minderheid. Verder is het podium wat groot en leeg zodat de bandleden vrij veruit elkaar staan en het allemaal wat kaal oogt. Ook lijken The Stones sommige nummers wat af te raffelen en vormen ze een groot verschil met de nummers die bijvoorbeeld op de CD Still Life te vinden zijn. Deze CD is samengesteld uit optredens van dezelfde tournee en de songs lijken hier wat beter gekozen. Iets wat wel leuk is om te zien, is dat de leden van de band er ogenschijnlijk meer plezier in hebben dan tegenwoordig. Het is algemeen bekend dat vooral Mick Jagger en Keith Richards tegenwoordig niet meer van die dikke vrienden zijn, maar hier lopen ze vaak geintjes te maken en maken ze gewoon veel lol. Ook is Mick Jagger uiteraard op deze beelden wat jonger en komt zijn natuurlijke charisma wat beter naar voren aangezien hij hier veel meer van zijn bekende dansbewegingen laat zien.
Let\'s Spend the Night Together is een uitgave die in geen enkele verzameling van een Rolling Stones fan mag ontbreken. Voor de gewone muziekliefhebber is de uitgave wat minder interessant, mede dankzij de hiervoor genoemde minpunten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 2
Jaar: 1983
Speelduur: 94 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582404340

Extra's

  • Trailer
  • Foto galerie

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De DVD heeft een transfer in het formaat 1.85:1 en is tevens anamorf. De kwaliteit van het beeld is erg goed en aan niets is af te zien dat het hier een concert van 25 jaar oud betreft. Het enige waaraan dit te zien is, is aan de jonge koppies van de bandleden en de hopeloos achterhaalde kleding. De scherpte is gedurende de gehele film uitstekend en het detail is prima. Dit heeft wel wat edge enhancement tot gevolg maar echt schokkend wordt dit nergens. De kleuren ogen natuurlijk en vooral de buitenopnames zien er goed uit. De binnenopnames zien er soms wat oververzadigd uit maar dit komt vooral door de belichting. Verder zijn contrast, zwartniveau en schaduwdetail ook allemaal dik in orde. Artefacten zijn naast de edge enhancement nauwelijks aanwezig, behalve wat lichte beeldruis hier en daar.
De film is verdeeld in 26 hoofdstukken, één voor elk nummer. Er is geen ondertiteling aanwezig.

Geluidskwaliteit

Het geluid is afkomstig van een Dolby Digital 2.0 track (192 kb/s). De stereotrack klinkt voldoende en weet de muziek prima weer te geven. Verwacht geen uit je speakers knallende track, hiervoor heeft dit formaat uiteraard zijn beperkingen. De track klinkt mooi helder en beschadigingen zijn niet aanwezig. De zang is prima te volgen en ook de rest van de instrumenten komen goed tot hun recht. De track bevat voldoende laag en bas en drums klinken prima. Het geluid van het aanwezige publiek is goed gedoseerd zodat het niet de zang en instrumenten overstijgt. Een prima track die doet wat hij moet doen.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid, dat bestaat uit fragmenten uit de film, staat als Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) op de DVD.

Echt veel extra\'s zijn er niet op de DVD te vinden, maar eerlijk gezegd was dit ook niet te verwachten. We moeten het doen met een trailer van de film die bestaat uit een reeks beelden ondersteund met het nummer \"Start Me Up\". Verder is er nog een Foto Galerij te vinden op de DVD onder de naam Foto Galerie. Hier zijn 20 foto\'s te bekijken, uiteraard afkomstig uit de film.

Conclusie

Let\'s Spend the Night Together is een zogenaamde concertfilm van de bekende rockband The Rolling Stones. De film is opgenomen tijdens enkele optredens van de Amerikaanse tournee van 1981. The Stones is hun jongere jaren dus en dit betekent nog vrij veel beweging van de inmiddels bejaarde rockers. Uiteraard staan enkele van hun grootste hits op de DVD, maar er is ook ruimte voor wat minder bekende nummers. Dit alles zorgt ervoor dat deze uitgave een must is voor de echte fan. Voor de algemene muziekliefhebber misschien wat minder, maar er is genoeg keuze uit Rolling Stones DVD\'s in de winkel. De DVD heeft een uitstekende beeldkwaliteit, zeker voor een film van 25 jaar oud. Het geluid voldoet maar kan niet echt potten breken. Ook qua extra\'s loopt de DVD niet over, maar voor een uitgave zoals deze hadden we dat ook niet echt verwacht.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Universal Pictures Benelux.

Lees meer

Laatste reacties

jeanreno  |  23-08-2007

Niet de beste concertregistratie van de Stones...helaas :cry: Nummers worden in dezelfde sfeer afgeraffeld...het dendert maar door :cry: Beste concert is en...
Lees meer >

Henk Heideveld  |  14-06-2006

Niet de beste concertregistratie van de Stones...helaas :cry: Nummers worden in dezelfde sfeer afgeraffeld...het dendert maar door :cry: Beste concert is en...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:1
4.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 19
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.