Martijn Oosterhuis – Live at Laughing Matters

Recensent:
Arnold van Oostrum
12-06-2006

Totaalbeoordeling:

6.3
DVD

Martijn Oosterhuis – Live at Laughing Matters (DVD)
Samenvatting

Live at Lauging Matters is opgenomen in het Posttheater in Arnhem, tijdens het “Live at Laughing Matters” festival van BNN en bevat hoogtepunten uit theatershow Echt van Martijn Oosterhuis. De Haagse Amsterdammer houdt de zaal in een humoristische houdgreep. Geen adempauzes of gekunstelde verhalen om naar een grap toe te werken. Gewoon highspeed uit de startblokken vliegen en er op los scoren. De tracklisting van de show is:

1. Jehova comedy
2. Lowlands
3. Gids
4. De Jeugd
5. Kakkochtoon
6. Vrouwenbladen
7. Ikea
8. Over vrouwen
9. Vaginale douches
10. Geflitst
11. Eigen rechter
12. Blowen
13. Zuipen
14. Verwend
15. Stadswachten
16. Koninginnedag
17. Communicatie
18. Thuis
19. Traktatie
20. Home made
21. Zwemles
22. Zelfstandig
23. Gabbers
24. Je kan niks
25. Melig
26. Rijles
27. Rap

Commentaar

Martijn Oosterhuis wou oorspronkelijk geschiedenisleraar worden, maar ontdekte in 1994 na een bezoek aan de Engelebak - een bekend open podium in Amsterdam - zijn kwaliteiten als stand-up comedian en cabaretier. Hij heeft ondertussen als full time stand-up comedian een groot aantal optredens op zijn naam staan. Na het winnen van de Persoonlijkheidsprijs op het Cameretten Festival Rotterdam in 1997, besloot Martijn Oosterhuis naar Engeland te gaan, waar hij tourde en optrad in de beroemde Comedy Store in Londen. Met het BNN programma De Lama’s kreeg Oosterhuis een nominatie voor de AVRO Televizierring 2004. Van 2003 tot 2005 speelde Martijn Oosterhuis zijn eerste avondvullende soloprogramma Echt. Sinds het seizoen 2005 speelt zijn tweede soloprogramma genaamd Van Huis Uit. Dit programma loopt nog tot en met het theaterseizoen 2007. Evenals zijn solo theaterprogramma heeft ook dit optreden van Oosterhuis op het Life at Laughing Matters festival een hoge grapdichtheid. Hij vertelt met grote snelheid zijn scherpe observaties op ogenschijnlijk gewone dingen van alledag. Dingen die wij haast als vanzelfsprekend ervaren, zet Martijn Oosterhuis in een ander, soms bijtend perspectief.

Filmspecs

Regisseur

Onbekend

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Cabaret
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 70 min
Verpakking: Transparant Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • PCM 2.0 - Nederlands
Ondertiteling: Geen
Uitgever: CNR Entertainment
EAN: 8714221025583

Extra's

  • Interview

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het optreden is een videoregistratie gemaakt voor televisie, waarbij het beeld standaard 1.33:1 standaard beeldformaat is. De beeldkwaliteit is zeer goed, waarbij het concert in een rustige, traditionele registratie is vastgelegd. Scherpte en detaillering va het beeld zijn beide prima. In het beeld zitten geen ongerechtigheden. Het beeld is afkomstig van een interlaced bron, wat bij niet-interlaced weergave bronnen het zichtbare kameffect zal geven. Elke shownummer is uiteraard een aparte tracknummer. De DVD is van het type DVD-5 (enkellaags), dus geen laagwisseling. Er is geen ondertiteling aanwezig.

Geluidskwaliteit

De DVD is alleen voorzien van een Nederlandstalige ongecomprimeerde LPCM 2.0 stereotrack (bitrate 1536 kb/s) geluidstrack. De registratie is voornamelijk dialoog, waarbij dus de nadruk in het centrum van het geluidsbeeld ligt. De dialoog van Martijn Oosterhuis is prima te volgen. De incidentele muziek en het geluid van het aanwezige publiek heeft een goed klinkend stereobeeld.

Extra's

De menuschermen zijn statische beelden zonder achtergrondgeluid.

Interview (5 min)
Een kort interview met Martijn Oosterhuis over Martijn Oosterhuis vlak voor een optreden bij het Hard Gelach festival van 3FM en CNR.

Conclusie

Live at Lauging Matters van en met Martijn Oosterhuis is opgenomen in het Posttheater in Arnhem tijdens het “Live at Laughing Matters” festival van BNN en bevat hoogtepunten uit theatershow Echt van Martijn Oosterhuis. De Haagse Amsterdammer brengt in een hoog tempo tal van grappen over alledaagse dingen, voorzien van bijtende observaties.
De beeldkwaliteit van deze voor televisie gemaakte registratie is prima, evenals de ongecomprimeerde LPCM stereotrack. Als extra een kort interview met Martijn Oosterhuis. Prima Nederlands cabaretvermaak.

Laatste reacties

Dennis Vansant  |  12-06-2006

Inderdaad, willen is een zwak werkwoord :) Willen-wilde-gewild :)
Lees meer >

Azazel  |  12-06-2006

"Martijn Oosterhuis wou oorspronkelijk geschiedenisleraar worden" Dit is geen Nederlands!
Lees meer >

Dennis Vansant  |  12-06-2006

Pracht van een show, Martijn Oosterhuis is echt supergrappig. Alleen vind ik het weer zo typisch dat hier een DVD-uitgave van komt, terwijl je de hele uitzendin...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden PCM 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:2
5.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.