Long Weekend, The

Recensent:
Marcel den Haan
05-03-2006

Totaalbeoordeling:

3.5
DVD

Long Weekend, The (DVD)
Samenvatting

Reclameman Ed Waxman (Brendan Fehr) staat stijf van de stress. Binnen twee dagen moet hij een nieuwe advertentiecampagne klaar hebben, anders wordt hij ontslagen. Hij heeft hiervoor dus het hele weekend de tijd, maar laat hij nou ook net jarig zijn dit weekend en zijn broer Cooper (Chris Klein) heeft betere plannen. Dat is de verjaardag van zijn broer vieren op de juiste manier en hem in bed krijgen met een mooie dame. Ed is namelijk niet echt succesvol bij de vrouwen, dit in tegenstelling tot Cooper die geen enkel probleem heeft om iemand te vinden om de nacht mee door te brengen. Maar Ed aan de vrouw brengen is makkelijker gezegd dat gedaan blijkt al snel. Van alleenstaande moeders tot paaldanseressen en van strippers tot wanhopige oude taarten, elke poging Ed te koppelen mislukt. Maar dan loopt Ed de vrouw van zijn dromen tegen het lijf. Zou het Ed dan toch lukken om een mooie meid te versieren en bovendien zijn baan te redden?

Commentaar

Enkele jaren geleden verscheen American Pie in de bioscoop en de film was een groot succes. Sindsdien proberen filmmakers de ingrediënten te kopiëren en ook succes te oogsten met de formule. Er waren natuurlijk de vervolgen van deze film zelf, maar ook prenten als Road Trip, Dude, Where\'s My Car?, Van Wilder en Eurotrip. Nu is er dan wederom een film die probeert in te haken op het succes van de American Pie reeks en dat is The Long Weekend. Als kijker weet je dus van tevoren al wat voor soort film je kan verwachten. Een veelvoud aan seksueel getinte grappen en beschamende situaties is het dan ook waar het in The Long Weekend om draait. Helaas lijken de makers alleen geïnteresseerd in het zoveel mogelijk laten zien van seksueel getinte scènes en rare situaties dat ze de humor een beetje uit het oog zijn verloren. De meeste grappen zijn namelijk niet echt grappig en sommige scènes zijn ronduit beschamend te noemen. Het verhaal wordt regelmatig onderbroken door echte home video\'s van mensen die gewond raken tijdens vreemde situaties en deze home video\'s worden gebruikt door de makers om de emotionele toestand van de karakters weer te geven. Deze video\'s zijn doorgaans wel grappig om te zien en bieden een welkome afwisseling van al het seksuele geweld. In één van de hoofdrollen zien we Chris Klein aan het werk, iemand die ook al in American Pie te zien was. In deze film speelt hij echter een totaal ander personage en ook gelijk een stuk minder aardig. De rol van zijn broer Ed wordt gespeeld door Brendan Fehr die een beetje misplaatst lijkt in zijn rol. Samenvattend kunnen we zeggen dat de film zich voornamelijk lijkt te richten op tieners die al rode wangen krijgen van een blote vrouwenborst, iets dat in Nederland nog wel mee zal vallen. De humor is zo plat als een pannenkoek en voor een intelligent verhaal hoef je deze DVD ook niet in je speler te doen. Alleen aan te raden als je in een supermelige bui bent of om samen te kijken met een groep vrienden onder het genot van grote hoeveelheden geestverruimende middelen, dat zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de film ineens heel grappig wordt.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 86 min
Verpakking: Digipack
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664032206

Extra's

  • Behind the Scenes
  • Interviews
  • Photo Gallery
  • Also Available
  • Liner Notes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in het formaat 1.78:1. De kwaliteit van de transfer is uitstekend te noemen. Eigenlijk valt er niet zo heel veel over de transfer te vertellen want alles is gewoon dik in orde. De kleuren ogen mooi natuurlijk en goed verzadigd. Het beeld bevat veel detail en de scherpte is gedurende de gehele film ruim voldoende. Dit heeft wel edge enhancement tot gevolg maar niet in die mate dat het storend wordt. Ook de donkere scènes zijn prima te volgen dankzij het goede contrast en schaduwdetail. Het aanwezige zwart is mooi diep van kleur. Naast de eerder genoemde edge enhancement zijn er eigenlijk nauwelijks artefacten aanwezig. Hier en daar is wat lichte beeldruis zichtbaar, maar dit blijft beperkt tot een enkele keer. Een uitstekend transfer die erg prettig kijken is.
De film is verdeeld in 18 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Voor het geluid tijdens de film is er de keuze uit twee audiotracks. Een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) en een DTS 5.1 track (754 kb/s), beiden in de originele Engelse taal. De tracks doen niet veel voor elkaar onder en klinken allebei uitstekend. De film bevat niet veel effecten dus de tracks richten zich voornamelijk op de voorste kanalen. De surroundspeakers worden gebruikt voor het weergeven van lichte muziek en omgevingsgeluiden. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en zijn goed te volgen. De frontspeakers laten een mooi breed stereogeluid horen waarbij de muziek en overige geluiden prima tot hun recht komen. Het LFE kanaal ondersteunt de muziek en zorgt ervoor dat enkele scènes wat meer impact hebben. Het geluid klinkt verder mooi helder en beschadigingen zijn niet aanwezig. Twee prima tracks dus die zoals gezegd niet veel voor elkaar onder doen. De DTS track bevat iets meer detail in het hoog, maar het verschil is minimaal.

Extra's

De menu\'s worden weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Alle aanwezige extra\'s bevinden zich op de tweede schijf van deze uitgave. Op de eerste schijf zijn alleen wat trailers te bekijken van andere Dutch Filmworks uitgaven.

Behind The Scenes (116 min.)
Dit gedeelte bestaat uit zes korte blikken achter de schermen tijdens de opnames van de film. Deze onderdelen zijn los te bekijken of allemaal achter elkaar. We zien wat voorbereidingen op enkele scènes en ook zijn er enkele interviews met mensen van de cast en crew. Mede dankzij de lange speelduur een uitstekend blik achter de schermen waarbij je goed een gevoel krijgt van wat er allemaal komt kijken bij het opnemen van een film.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Interviews: Cast (76 min.)
Interviews met drie leden van de cast, verdeeld in vijf onderdelen die achter elkaar te bekijken zijn of los van elkaar. Brendan Fehr, Chris Klein en Cobie Smulders.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Liner Notes
Vijf tekstschermen waarin wat verteld wordt over de film en de historie van de sekskomedie.
Het beeld is 1.78:1 anamorf, er is geen achtergrondgeluid aanwezig.

Photo Gallery
Tien afbeeldingen die rechtstreeks uit de film komen. Het beeld is 1.78:1 anamorf, er is geen achtergrondgeluid aanwezig.

Also or Soon Available
Trailers van vijf andere Dutch Filmworks uitgaven.

Conclusie

Ed Waxman is een reclameman die op het punt staat zijn baan te verliezen. Hij heeft het komende weekend de tijd om een reclamecampagne te maken, maar laat hij nou ook jarig zijn dit weekend. Zijn broer Cooper vindt dat Ed mee moet op pad, op zoek naar vrouwen. Ed is alleen niet echt succesvol bij de dames en de missie van Cooper wordt om zijn broer aan een vrouw te helpen. The Long Weekend is een film die een beetje past in de rij van American Pie. Flauwe absurde humor met veel seks. In deze film wordt de humor op sommige momenten wel erg plat en vaak ook gewoon niet grappig. Dit zorgt ervoor dat je de film alleen moet kijken als je in een supermelige bui bent. De DVD heeft een uitstekende beeld en geluidskwaliteit en er zijn enkele interessante extra\'s aanwezig.

Laatste reacties

Roy Langeveld  |  10-03-2006

Ja, maar de grappen uit TLW zijn toch wel een beetje van hetzelfde soort als die uit AP, toch? Veel sexgrappen over jongemannen die zo nodig willen scoren, een ...
Lees meer >

Michael Hamers  |  10-03-2006

Totaal niet in de stijl van American Pie. Dat staat ook op de cover, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. American Pie was zowiezo de eerste in zijn ...
Lees meer >

Philippe  |  08-03-2006

Film in de stijl van American Pie en Van Wilder. Geen hoogvlieger maar toch wel een paar erg grappige situaties.
Lees meer >

Roy Langeveld  |  08-03-2006

Idd geen hoogvlieger op het humoristische vlak, daarvoor gaan de makers te gemakkelijk voor de snelle poep/pies-humor. Maar tussen alle ongein in heb ik toch ee...
Lees meer >

Guido van Thiel  |  07-03-2006

Een mooie digipack voor zo'n film... tsss doodzonde... :wink:
Lees meer >

Cocheese  |  06-03-2006

Heb deze film in de bios gezien met een stel vrienden. Natuurlijk lagen we met zijn allen in deuk om de zeer grappige tussen stukjes :wink: Echt een film vo...
Lees meer >

Werner  |  05-03-2006

WC-humor. Niet aan mij besteed...
Lees meer >

glannestino  |  05-03-2006

Dit vond ik nou echt een onvoorstelbaar slechte film. Had hem bij iemand thuis gekeken, maar ik dacht dat dit een onbekende B-film was, zo kwam hij tenminste we...
Lees meer >

elvis  |  05-03-2006

ik vond het geen slechte film maar ik zal hem niet gelijk kopen
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 103
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.